پس از ۱۲ سال، بشار اسد برای شرکت در نشست اتحادیه عرب وارد عربستان شد

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پنجشنبه شب برای شرکت در نشست اتحادیه عرب وارد شهر جده عربستان شدبی بی سی: بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برای اولین بار از زمان تعلیق کشورش در اتحادیه عرب در ۱۲ سال پیش، در نشست سران این اتحادیه شرکت خواهد کرد.

آقای اسد پس از سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات دموکراسی خواهانه توسط دولتش که منجر به یک جنگ داخلی طولانی مدت و کشته شدن نیم میلیون نفر شد، توسط بسیاری از رهبران کشورهای عربی طرد شده بود.


سوریه در ماه جاری میلادی و پس از آنکه کشورهایی که از مخالفان بشار اسد حمایت می‌کردند، پذیرفتند بشار اسد همچنان قدرت را در این کشور در دست خواهد داشت، با عضویت مجدد دمشق موافقت کردند.

یکی از این کشورها که حامی مخالفان بشار اسد بود و تغییر موضع داد، عربستان سعودی، میزبان نشست جاری اتحادیه عرب است.

روند پذیرش سوریه توسط کشورهای عربی از آنجا آغاز شد که پس زلزله ویرانگر ماه فوریه ترکیه و شمال غرب سوریه، کشورهای مخالف بشار اسد تصمیم گرفتند تا به دمشق کمک‌های بشردوستانه برای مناطق تحت کنترل دولت این کشور بفرستند.

چین همچنین در ماه مارس میانجی‌گر توافقی غیرمنتظره میان ایران و عربستان شد و دو کشور پذیرفتند تا روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.

ایران همراه با روسیه یکی از حامیان منطقه‌ای و نظامی حکومت بشار اسد اسد و نیروهای نظامی‌اش به سوریه کمک کردند تا کنترل بزرگ‌ترین شهرهای سوریه را دوباره به دست بگیرد.

با این حال جنگ داخلی در سوریه هنوز تمام نشده و بخش‌های زیادی از کشور هنوز در اختیار شورشیان، جهادی‌ها و شبه‌نظامیان تحت حمایت ترکیه و ایالات متحده است.

نیمی از جمعیت ۲۲ میلیون نفری سوریه پیش از شروع جنگ داخلی، در جریان جنگ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

حدود ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار میلیون نفر در داخل این کشور آواره هستند، در حالی که ۶ میلیون دیگر پناهنده یا پناهجوی خارج از کشور هستند.

حتی قبل از وقوع زلزله، بیش از ۱۵ میلیون نفر در داخل سوریه به نوعی نیاز به کمک‌های بشردوستانه داشتند که بالاترین رقم از زمان شروع جنگ است.
جنگ داخلی سوریه موجب کشته شدن نیم میلیون نفر گردید و شهرهای زیادی در اثر آن ویران شد و درگیری‌ها به کشورهای اطراف نیز گسترش یافتآقای اسد پنجشنبه شب وارد شهر بندری جده در دریای سرخ شد، جایی که قرار است نشست سران اتحادیه عرب، امسال در آن برگزار شود.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، روز چهارشنبه در نشست وزرای خارجه ۲۲ کشور عضو، اظهار امیدواری کرد که «بازگشت سوریه به این اتحادیه مقدمه‌ای برای پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور باشد».

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان نیز از بازگشت سوریه استقبال کرده است.

او گفت: «دنیای امروز ما با چالش‌ها و مشکلات متعددی روبرو است که ما را در دو راهی قرار می‌دهد. لازم است ما در کنار هم باشیم و بیشتر تلاش کنیم تا اقدامات مشترک اعراب را برای مقابله با آنها تقویت کنیم.»

اما همه کشورهای اتحادیه عرب موافق بازگشت سوریه نبودند.

وزیر خارجه قطر در یک کنفرانس خبری در دوحه گفت که مخالفت خود را تنها به این دلیل کنار گذاشته است که نمی‌خواهد «اجماع کشورهای عربی را به هم بزند».

ایالات متحده آمریکا هم گفته که به اعتقاد آنها سوریه مستحق پذیرش مجدد نیست.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «موضع ما روشن است، ما قرار نیست روابط با رژیم اسد را عادی کنیم و مطمئنا از انجام این کار توسط دیگران نیز حمایت نمی‌کنیم.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +202شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم