دانشجویان روانشناسی ۶ دانشگاه «سوءاستفاده حکومت از روانشناسی برای سرکوب اعتراضات» را محکوم کردند

 تصویری آرشیوی از اعتراضات پاییز گذشته دانشجویان در ایرانرادیو فردا: جمعی از دانشجویان روانشناسی شش دانشگاه ایران در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن «سوءاستفاده» حکومتی از حیطه‌ روانشناسی برای «سرکوب و استبداد»، از «نهادهای روان‌شناسی و آکادمیک کشور که به بازتولید ظلم کمک می‌کنند»، اعلام برائت کردند.

در این بیانیه که دانشجویان آن را به مناسبت «روز روان‌شناس در ایران» منتشر کردند، آمده که به دنبال جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و «به پاخاستن وجدان‌های بیدار در برابر این فاجعه‌، ترومای جمعی با وقایعی تلخ اعم از حاکم شدن جو امنیتی و سرکوب‌های خشونت‌آمیز، بیش از پیش سلامت روان ایرانیان را نشانه گرفته است».


دانشجویان روانشناسی شش دانشگاه در بیانیه خود با اشاره به اینکه مقام‌های حکومتی در جریان سرکوب گسترده‌ اعتراضات مردمی «جان باختن کودکان و نوجوانان و جوانان این مرز و بوم را به خودکشی نسبت دادند»، افزودند که جمهوری اسلامی حتی «بیمارستان‌های روانی کشور را به شکنجه‌گاه‌های زندانیان سیاسی» تبدیل کرده است.

این بیانیه با یادآوری اینکه برخی افراد مرتبط با نهادهای روانشناسی کشور «اعتراضات مردم را به هیجانات و ابزاری برای تخلیه نیازهای جنسی فروکاستند»، افزود که آنها حتی «مسمومیت‌های سریالی مدارس را به هیستری جمعی و توهم‌های تلقینی و ابزار شیطنت دانش آموزان» تقلیل دادند.

بیانیه یادشده به امضای جمعی از دانشجویان دانشکده‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، الزهرا، بهشتی، علامه طباطبایی و و علوم بهزیستی و توانبخشی رسیده است.

آنها افزودند: «ما جامعه‌ فعال در حیطه‌ سلامت روان ایران، سوءاستفاده از حیطه‌ روانشناسی در مسیر سرکوب و استبداد را محکوم می‌کنیم» و اجازه نخواهیم داد تا حیطه سلامت روان «دستمایه‌ بهره‌کشی‌های سیاسی حاکمیت و ابزار سرکوب» شود.

دانشجویان در پایان این بیانیه نوشتند: «از کسانی که با هر جایگاهی در نهادهای روان‌شناسی و آکادمیک کشور به بازتولید ظلم کمک می‌کنند، برائت می‌جوییم.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند