اعتراف محسنی اژه‌ای به «دشواری و هزینه بالا» در تحمیل حجاب اجباری

عکس از بازدید رئیس قوه قضاییه از زندان زنان در قرچک در خرداد سال گذشتهبی بی سی: غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه ایران، به دشواری و «هزینه» بالا برای تحمیل خشونت‌بار حجاب اجباری به زنان و دختران اذعان کرده است.

آقای اژه‌ای گفته که برخورد «انضباطی و کیفری» و «بگیر و ببند» در این زمینه باعث بالا رفتن هزینه می‌شود و نتیجه نخواهد داد.


او با اشاره به مساله حجاب گفته: «چنانچه بخواهیم مسائل فرهنگی را صرفا با بگیر و ببند حل کنیم، هزینه‌ها بالا می‌رود و شاهد اثربخشی مطلوب نخواهیم بود.»

هشدار رئیس قوه قضاییه درباره کم‌اثر بودن ابزار قهریه در تحمیل حجاب تنها سه روز پس از آن بیان شده که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر حکومت، برداشتن حجاب را «حرام شرعی و حرام سیاسی» خوانده است. حرام به معنی ممنوع و ناروا بودن عملی در شرع اسلام است و معنای اصطلاح «حرام سیاسی» روشن نیست.

به دنبال کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، اعتراضات وسیع بی‌سابقه و دامنه‌دار با شعار «زن، زندگی، آزادی» در ایران آغاز شده است. بسیاری از زنان و دختران در ایران به طور گسترده‌تر از قبل روسری‌هایشان را برداشته‌اند و بدون رعایت پوشش مورد نظر حکومت در مکان‌های عمومی رفت‌وآمد دارند، اقدامی که اغلب استقبال و همراهی عمومی را جلب می‌کند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای روز جمعه، ۱۸ فروردین، بر ضرورت رویکرد «فرهنگی» در مواجهه با مسائل فرهنگی چون پوشش تاکید کرده و گفته است دستگاه قضایی تنها نهاد حاکمیتی مسئول در این زمینه نیست.

آقای اژه‌ای گفته است: «شورای عالی انقلاب فرهنگی برای نزدیک به ۳۰ دستگاه در مورد موضوع حجاب، وظایف و تکالیفی مصوب کرده است بعضی از دستگاه‌ها بیش از ۳۰ تکلیف و وظیفه در این خصوص دارند.»

رئیس قوه قضاییه در عین «فرهنگی» دانستن مشکل حکومت در تحمیل حجاب، گفته عده‌ای در زمینه مبارزه با حجاب اجباری «وابسته به دستگاه‌های جاسوسی بیگانه هستند»، گفته‌ای که مشابه صحبت‌های چند روز پیش آقای خامنه‌ای است.

آقای خامنه‌ای سه روز پیش مدعی شد «بسیاری از کسانی که کشف حجاب می‌کنند از پشت پرده تحریک به این کار یعنی دستگاه‌های جاسوسی دشمن، مطلع نیستند.»

نسبت دادن نارضایتی‌های وسیع سیاسی و اجتماعی ایران به دشمنان خارجی یکی از رویه‌های ثابت و اغلب غیرمستند مقام‌های حکومت است.

رئیس قوه قضاییه مساله «هزینه بالا» در «بگیر و ببند» را در جریان بازدیدی از تشکیلات قضایی در استان البرز بیان کرده است. استان البرز زندان‌های بزرگ قزلحصار و رجایی شهر را در خود جای داده و در سال‌های اخیر صحنه برخی از بزرگترین تجمعات اعتراضی و خونبارترین سرکوب‌ها، از جمله در چهلم حدیث نجفی بوده است.

او همزمان با هشدار درباره «هزینه بالا» تاکید کرده که قوه قضاییه به وظایف «صیانتی و حقوقی» خود برای تحمیل حجاب بر زنان و دختران عمل می‌کند و «دلیل نمی‌شود اگر دستگاهی به وظایف خود عمل نکرد ما هم به وظایف خود عمل نکنیم.»

روشن نیست از نظر او چه دستگاهی به وظایف قانونی خود درباره حجاب عمل نکرده است. در صورت تخلف یا قصور نهادهای گوناگون حکومتی در وظایف قانونی خود قوه قضاییه موظف به برخورد قانونی با آنها است.

گزارش‌هایی که تاکنون از برخورد با نهادهای دیگر در زمینه حجاب منتشر شده در حد برکناری مدیر شعبه یک بانک برای برخورد نکردن با مریم بنی‌رضی بوده است، پرستاری قمی که به خاطر روسری نداشتن در بانک به زندان و شلاق محکوم شده است.

سال‌ها است مقام‌های قضایی و انتظامی در ایران از دیگر نهادها گلایه می‌کنند که هرچند حدود ۲۶ وزارتخانه، نهاد و دستگاه حکومتی در زمینه حجاب اجباری وظایف قانونی دارند، اما تنها دادگستری و پلیس وظیفه خود را انجام می‌دهند.

برخی از نمایندگان تندروتر در مجلس شورای اسلامی می‌گویند به دنبال تهیه قانون جدیدی برای تحمیل حجاب هستند.
وحشت حوزه‌های علمیه: با گرما، هنجارشکنی‌ها به برهنگی می‌کشدبه دنبال کشته شدن ژینا امینی و اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، زنان و دختران گسترده‌تر از قبل روسری‌هایشان را برداشته‌انداظهارنظرهای هشدارآمیز وابستگان حکومت درباره حجاب ادامه دارد.

احمد خاتمی، عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه امروز تهران، گفته است انتخاب آزادانه پوشش زنان و دختران در ایران باعث رنج افراد دین‌دار می‌شود.

آقای خاتمی گفته: «دل مردم متدین از بی‌حجابی‌ها خون است، به داد برسید.»

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و پدرزن رئیس جمهور ایران هم اختیار زنان در انتخاب پوشش خود را شبیه به توهین آنها به پدر دیگران دانسته است.

آقای علم‌الهدی گفته: «ماجرای بی‌حجابی مثل این است که شما به فردی تکلیف کنید بایستد و در برابر دشنام دادن به پدرش بی‌تفاوت باشد. هیچ فرد باغیرتی این را تحمل نمی‌کند. در این شرایط، چطور می‌توان انتظار داشت که این مردم ببینند خانمی کشف حجاب کرده اما واکنشی نشان ندهند درحالی‌که ملت ما، دین را از پدر و مادر خود بیشتر دوست دارد.»

چند روز پیش ویدئوی حمله فردی با ظاهر حزب اللهی به زنی بی حجاب در یک لبنیاتی در شاندیز، در ۳۰ کیلومتری مشهد، جنجال برانگیخت.

در قم محمد سعیدی، امام جمعه این شهر، برای زنان خط و نشان کشیده و گفته: «نظام در سطح شرعی و سیاسی ذره‌ای از مسئله حجاب کوتاه نخواهد آمد.»

عده‌ای از مدرسان حوزه‌های علمیه دینی در ایران هم با انتشار بیانیه‌ای خواهان سخت‌گیری در زمینه حجاب شده‌اند.

آنها گفته‌اند «مماشات و تسامح» در زمینه حجاب باعث بهبود یا حفظ وضع موجود نخواهد شد، بلکه بدتر می‌شود. آنها وحشت خود از پوشش زنان متناسب با دمای هوا را ابراز کرده و گفته‌اند: «پس از گرم‌تر شدن هوا، هنجارشکنی‌ها به‌صورت برهنگی رخ می‌نماید.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
babak.iraniii - تهران، ایران

جمعه در صدای آمریکا در برنامه صفحه آخر از دزدی های فوق نجومی قبیله خامنه ای و کُل فت و فامیلش فلاحتی با مدرک فاش کرد / آخر این اخوندک چز فساد هیچی نداره و چند شپش شاعر مسلک در وصفش اشعار میگویند!!
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۲
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن

وحشت حوزه های علمیه با شروع گرما !!! آزادی‌های بدیهی فردی یا بقول این دغلبازان ، فریبکار دینی ، هنجارشکنی رو عشقه که طومار مذهب متعفن و فاسد رو با گردانندگان بی شرف و جنایتکارش بسته و از ایران آزاد فردا ، به دور ریخته میشه .
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۹
۶۱
Nabaat - بلک تان، استرالیا
با درود. اولین هزینه حجاب اجباری اینه که ایرانیان خشتک تون میکشند سرتون و دیر و زود همتون میرید تو زباله دان تاریخ و بعد فاضلاب تهرون رو متصل میکنیم به مصلای خمینی ملعون بنیان گذار ج.ا تا درس عبرتی برای نسلهای آینده که به آخوند و ملای شیاد اعتماد نکنند. شماها حق آخوندهای آینده رو هم خوردید و بالا کشیدید.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۳
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
این که نمی توانن و یا برای نظام اخوندی خرج زیاد بر میدارد که به زور خانمها را حجابی کنن به جهت این است هیبت و شخصیت رهبر و نظام اخوندی جلوی چشم زنان روز به روز سبک و سبک تر شده و دوم انکه در این 43 سال نتوانستند مردم و مخصوصا" جوانان ایران را به اسلام نزدیک کنن بلکه اکثر مردم ایران را از مسلمان بودن دور و دورتر کردن. سوم این است که خیلی مهم است همه بهش توجه کنن مسئله نترس بودن و نه هراسیدن خانمهای ایران از نظام پست اخوندیست . خانمها اگر چشم ترسشان کنار برود از هیچ مبارزه ای وحشت نخواهند داشت و عاقبت برنده مبارزه خواهند بود. اینک ترس اکثر زنان در ایران ریخته است, خانمهای که از بند زندان نظام اخوندی رهایی یافتند به محض امدن بیرون از زندان نافرمانی کردن و بر علیه نظام در همان خروجی زندان حجاب را پرت کردن یا شعار برعلیه نظام و رهبر بی بوته نظام دادن. پس نظام اخوندی باید تسلیم انقلاب زنان شود و این انقلاب را بپذیرد و با ان کنار بیاید و گرنه نابودی خود را سریعتر خواهد کرد.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
یعنی تو این همه کشورهای دیگه اسلامی تابستون نمیشه و زنان اونجا لخت بیرون نمیان فقط زنان ایران هستند که تابستون که بشه لخت میشن؟
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
شما زنازاده های عرب اگه نصف این بودجه را خرج آبادی ایران و جلوگیری اختلاس میکردید الان ایران بهشت بود. خوب میدونید حجاب براتون مهم نیست فقط وسیله سرگرم مردم و فرستادن پلیس دنبال نخود سیاه هست که بتونید به دزدیهاتون برسید
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
۵۶
کهنه سرباز - بروکسل، بلژیک
مادران خواهران و دختران ایران زمین حکومت در حال عقب نشینی هست کوتاه نیایید به خدا کوتاه آمدن شما یعنی پیروزی مطلق حکومت اگر این بار هم پیروز شوند بلایی به روز شما خواهند آورد که طالبان سر زنان افغان نیاورده حکومت قادر به پلمب تمام مغازه یا پاساژ ها نیست اگر همه زنان بدون روسری به مغازه ها هجوم بیاورند این تعداد محدود پاچه خوار دهانشان را خواهند بست
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۸
۶۱
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
محجبه کردن زنان، دستور صریح خداوند است.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
بهترین گزینه چیزی مانند ترکیه است ، حجاب دار و بی حجاب در کنار هم مسالمت امیز زندگی می‌کنند . اما این خشک مغز ها ول کن داستان نیستند
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
۵۶
Azadi hame - تهران، ایران
کسی نظر تو را نخواست۰۰ فاطی حشری
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
۴۴
chaghalo - برلین، آلمان
به زودی همتونو به درک واصل می‌کنیم
شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸
۴۲
Chokam - ری، ایران
هزینه بالا یعنی قبلا با مسکن مهر مردم رو سرکار میذاشتن، پولدارها هم ترکیه و خارج مسکن می خریدند، می گفتن اولویت مسکنه و شغله، نه حجاب و این چیزا. اما حالا دیگه یه دوچرخه هم نمیشه خرید، لاجرم باید پول چاپ کنن هر چه بیشتر پول چاپ کنن تا اوج تورم و خارج شدن اوضاع از کنترل
یکشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.