شلیک گاز اشک‌آور در سیزده بدر چه کسی را به دین متمایل می‌کند؟+ ویدیو

سایت رویداد 24، رایان حسینی:
 در اقدامی عجیب به جمع مردمی که در روز سیزده بدر برای تفریح به جاده ماسوله رفته بودند گاز اشک‌آور شلیک شده است. ماموران بر این باور بوده‌اند که این اقدام در ماه رمضان نادرست بوده و تصمیم عجیبی برای برخورد گرفته‌اند. رویداد۲۴ در این گزارش این اقدام را بررسی کرده است.
محمد قائد نویسنده ایرانی در کتاب «دفترچه خاطرات و فراموشی» می‌نویسد: «یانوش کادار جانشین ایمره ناگی نخست وزیر مجارستان یک برنامه مهم داشت: بیرون بردن کشور از صفحه اول روزنامه‌های جهان! در بطن حرف «کادار» این نکته نهفته بود که صفحه اول روزنامه معمولا جای مشاهیری که به حکم حرفه خویش ناچارند حتی بدنامی را به گمنامی ترجیح دهند و ... یا جای سیاتمداران و قدرت‌های بزرگ است که سرگرم مشکل درست کردن برای مردم دنیا هستند یا در تلاشند وانمود کنند مشغول حل چنین مشکلاتی‌اند. کشور کوچک و معمولی چون مجارستان اگر وارد صفحه اول روزنامه‌ها شود یا باید خبر بحران سیاسی و اقتصاد و جنگ داخلی باشد یا برای وقوع بلایای طبیعی. بنابراین غیبت چنین کشور از صفحه اول علامتی است برای این معنی که خبر بدی از آن سو در راه نیست.»



اگر درباره ایران بگوییم؛ دقیقا کشوری شده که به خطا سیاست متضاد در کشوری همچون مجارستان را پیش می‌برد؛ هر روز در این کشور خبری است و نام جمهوری اسلامی هر روز در صدر رسانه‌های جهان خودنمایی می‌کند؛ با توجه به اینکه نه اقتصاد ایران، نه قدرت و سیاست و ... ایران اهمیت جهانی دارد، طبیعی است که این حضور برای اخبار منفی است؛ اخباری نظیر اینکه در ایران سطل ماست روی سر دختران خالی کرده‌اند؛ دختران مدارس کشور مسموم شده‌اند؛ یک دختر در گشت ارشاد به خاطر حجاب جان باخته است؛ رستوران‌ها و اماکن عمومی به خاطر نداشتن روسری مشتریان پلمب شده است؛ به کسانی که روسری ندارند، کارت پرواز داده نمی‌شود و ... در آخرین اقدام هم جمعی از افرادی که برای سیزده بدر در طبیعت ماسوله مشغول تفریح و شادی بودند، مورد حمله قرار گرفته‌اند و فیلم‌هایی که از آنجا منتشر شده، نشان می‌دهد برای متفرق کردن جمعیت گاز اشک‌آور شلیک شده است! بگذارید دوباره بخش آخر را مرور کنیم؛ برای مقابله با جمعیتی که مشغول شادی و تفریح بودند، گاز اشک‌آور شلیک شده است!
حکومت‌ها میلیاردها دلار برای شادی خرج می‌کنند، در ایران اما ...
۱) این نمونه اخباری است که روزانه از ایران به جهان مخابره می‌شود. مورد آخر آنقدر عجیب است که باور آن هم دشوار است؛ چه اینکه حکومت‌ها میلیاردها دلار خرج می‌کنند تا بتوانند برای مردمانشان شادی بیاورند و کاری کنند که خنده روی لب شهروندان بنشیند، در ایران اما ماجرا برعکس است؛ با مردمی که برای تفریح و گردش بیرون رفته‌اند، به این دلیل برخورد می‌شود که چرا در ماه رمضان شاد بوده‌اند و تفریح کرده‌اند.

کافی است شبکه‌های اجتماعی را مرور کنید تا ببینید بازتاب این اقدام چه بوده است؛ حاصل آن یک جمله است: «حکومت با شادی مخالف است.» به به عبارت دیگر اقدام نسنجیده یک مامور حاضر در صحنه به کل حاکمیت یک کشور تعمیم داده می‌شود و ناظران اینگونه نتیجه‌گیری می‌کنند که حکومت با شادی مخالف است.
دینداری با گاز اشک‌آور
۲) در حقیقت صورت مسئله این است که جماعتی تصور کرده‌اند اقدام مردم غیردینی است و برای متمایل کردن آنها به دین باید از گاز اشک‌آور استفاده کرد! از هر منظر که ماجرا را تحلیل کنیم، هیچ منطقی در آن دیده نمی‌شود. این اقدام حتی با خود دیدگاه رسمی نیروی انتظامی کشور هم مغایرت دارد.

در اظهار نظر رسمی فراجا درباره برخورد با بی‌حجابی آمده است: «در این موقعیتِ حساس می‌بایست «با دقت و مراقبت» اقدام به فریضه امر به معروف و نهی از منکر کرد و نسبت به جامعه بی‌تفاوت نباشیم.»

آیا شلیک گاز اشک‌آور به معنای «دقت و مراقبت» است؟ چرا مامور پلیس توقع داشته مردمی که در جمع خانواده در منطقه مسافرخیز و خارج شهر ماسوله هستند، روزه باشند که حالا به خاطر روزه‌خواری با آنها برخورد شود؟ پرتاب گاز اشک‌آور برای مردم معترضان در خیابان‌های اصلی شهر هم هزار اما و اگر دارد، چه رسد به اینکه در خارج شهر برای مردمی که در حال شادی هستند، استفاده شود!
چه آموزشی به ماموران داده شده که خروجی آن شلیک گاز اشک‌آور بوده است؟
۳) نمی‌توان تصور کرد ماموری که در آن لحظه تصمیم گرفته گاز اشک‌آور شلیک شود، چه تحلیلی با خود کرده که نتیجه و خروجی آن در آوردن سلاح در جمع مردم عادی و ترساندن آنها و شلیک گاز اشک‌آور در میان شادی مردم بوده است؟ چه آموزشی به او داده شده که نتیجه آن چنین تصمیمی بوده است؟
آیا مردم با سختگیری به دین متمایل می‌شوند؟
۴) سوال مهم این است که آیا برخورد سختگیرانه و رفتارهایی نظیر کشاندن مردم به گشت ارشاد و جریمه و مجازات هوشمند و غیرهوشمند و شلیک گاز اشک‌آور باعث می‌شود که مردم به دینداری متمایل شوند و مثلا بفهمند مزایای دین چیست؟

احتمالا باید در خرد فردی که چنین تصوری دارد، شک کرد زیرا ناگفته مشخص است که پیامد شلیک گاز اشک‌آور به مردمی که در حال شادی هستند، چیست. نکته دردناک آنجاست که کسانی سیاستگذاری می‌کنند که چنین تصوری دارند، به همین دلیل است که مامور بدون نگرانی از پیامد اقدامش به جمع معمولی‌ترین شهروندان در روزه سیزده بدر شلیک می‌کند زیرا اطمینان دارد نه تنها تنبیه نمی‌شود بلکه از او هم تقدیر می‌شود که از ساحت دین حفاظت کرده است!

تا پیش از سال ۸۸ نام کهریزک برای مردم ایران یادآور خانه سالمندانی بود که آنجا مستقر بود، اما از آن سال به بعد این نام به یک درد جمعی تبدیل شد که خاطره بازداشتگاه کهریزک را زنده می‌کرد. از این تغییر نمادها در تاریخ ایران زیاد به جا مانده است؛ یکی دیگر اینکه از حالا نام «ماسوله» هم به جای مکان تفریحی، خاطره گاز اشک‌آور را زنده می‌کند
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۱
Nabaat - بلک تان، استرالیا

با درود. چه مملکتییه شده ایران که خادمین مملکت که می بایست حافظ جان و مال و امنیت مردمش باشند با گاز اشک آور و سلاح گرم به مردم حمله می‌کنند!! تف به روتون ، این پلیس ها روشون میشه اون حقوق رو سر ماه بگیرند !! از قدیم گفتند: پول ک و ن دادن خرج بواسیر میشه.
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان

این حکومت همانند سلف 1400 سال پیش خود که بقای خود را در ترویج این دین خشونت بار و بدوی میدیدند برای تحمیل دین خود از هیچ زور و جنایتی رویگردان نیستند!!
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

اینجا اینکارو میکنند که خودشون راحت بتونند تو انگلیس حال کنند. سگ ب....ه تو این دین و آئین و کتابش
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۹
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
نمک به حروم لندنی نشین سفارتی که خودش رفته بود سیزده بدر و میگفت این مردم آزاری که به ما گیر بدین اگر اون مردم آزاریه این اسمش چیه
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۹
۶۴
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
با سلاح آمده به جنگ سیزده بدر. حالا باور دارید هرچه می‌‌کشیم از دست این ۵۷ تی می‌‌کشیم . به ما از کودکی یاد دادند با دهان پر حرف نزنیم. اگر به ما و پیرزنها یاد می‌‌دادند با کله خالی‌ همچون کدو حرف نزنیم. شاید به این فاجعه دچار نمی‌‌شدیم. حالا تصور کنید مثلا در اروپا پلیس‌ها بیاند و شب ژانویه با سلاح به مردم شیلیک کنند. چرا شما جشن گرفته ؟ چرا نه. شیطان را دعوت کردیم . بیکار که نباید باشد باید به او یک شغل هم داد
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
حالا کسی هست که بگه کن مخالفم تو مراسم عید فطر گاز اشک اور بزنن؟ خوشم میاد همه اشون هم میرن پشت "باید به عقاید دیگران احترام گذاشت" قایم میشن. اقاجون! خودتون شوخی پشت وانتی رو با افکار دیگران شروع کردین.
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۳
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
(آیا مردم با سختگیری به دین متمایل می‌شوند؟). کسی که این سوال و مطرح کرده واقعا تو باغ نیست. عمو فکر کردی دین و مذهب برای اینها مهمه؟ خدا و اسلام یه من چند؟ مسئله فقط و فقط غارت مملکت به دست کسانیه که تا قبل از شورش 57 تو جوی خیابون زندگی می کردن. تو سر مردم میزنن که کسی جرئت نکنه سر بلند کنه و ازشون حساب و کتاب بخواد.
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۷
۷۰
senator x - تهران، ایران
ایرانیان بطور کاملا جدی باید در دو جبهه ستیز خود را آغاز کنند؛مذهب و نظام.اگر روره داری برای سلامت مفید تشخیص میدی هر زمانی که مایل بودی روزه دار باش آنهم بسبک خودت.کاری بطلوع و غروب آفتاب نداشته باش و یکی از اعمال مهمت سه پند اهوارائی باشد,گفتار و کردار و پندار نیک همین رعایت سه پند ترا بآرامش و خلوص میرساند.اگر قارا بود گرسنگی رستگاری داشته باشد,اعم افریقائها و بیافارئیها مناطق دونبش بهشت را اشغال کرده بودند و جائی برای من و تو نبود
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴
۴۸
Aztek - قم، ایران
وقتی رهبر یه مملکت مفعول باشه مامور های انتظامی ش هم پر رو میشن .
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.