رویترز: عاقبت دور زدن تحریم‌ها؛ «واسطه‌ها» میلیاردها دلار پول نفت ونزوئلا را بالا کشیدند

 پمپ‌بنزین متعلق به شرکت نفت ونزوئلایی «پی‌دی‌وی‌اس‌ای» (آرشیو)صدای آمریکا: رویترز به اسنادی دست یافته است که نشان می‌دهد مجموع مبالغ دریافت‌نشده شرکت نفت دولتی ونزوئلا که برای فرار از تحریم‌های ایالات متحده، برای صادرات نفت خود از ده‌ها واسطه‌ ناشناس استفاده کرده، به بیش ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش رویترز، افشاگری داخلی این مبلغ هنگفت، که حدود ۸۴ درصد از ارزش کل محموله‌هایی که این شرکت برای آنها فاکتور صادر کرده است، برای اولین بار شدت ضرر و زیان عظیمی را که خروج خریداران از سال ۲۰۲۰ به این شرکت نفت وارد کرده است، نشان می‌دهد.


این اسناد همچنین نشان می‌دهد که این حساب‌های دریافتی شامل بدهی‌های پرداخت‌نشده‌ای است که جمهوری اسلامی ایران باید برای دریافت محموله‌های خود از ونزوئلا از سال ۲۰۲۰ به بعد، به عنوان بخشی از معاوضه نفت بین دو کشور، پرداخت می‌کرد.

به نوشته رویترز اکنون و با فاش شدن این رقم سرسام‌آور، دلیل مسدود کردن قراردادهای عرضه در ماه ژانویه توسط رئیس جدید شرکت نفت دولتی ونزوئلا نیز مشخص شده است. او بلافاصله پس از رسیدن به این سمت ارسال محموله‌هایی را که هزینه آنها پرداخت نشده بود، متوقف کرد. این سخت‌گیری‌های مربوط به قراردادهای نفتی در سال‌های اخیر پس از ناپدید شدن برخی از کشتی‌های حامل نفت که پول آنها پرداخت نشده بود به اجرا درآمده است.

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، روز دوشنبه استعفای طارق العیسمی، وزیر نفت ونزوئلا، را که برای مدت دو دهه در دولت خدمت کرده بود پذیرفت. این در حالی است که بررسی‌های مربوط به فساد با تمرکز عمده بر این شرکت نفتی و قوه قضاییه ونزوئلا جریان دارد. این تحقیقات در روزهای اخیر به زندانی شدن ده‌ها مقام منجر شده است.

بنا بر گفته افراد آگاه از این موضوع، آنتونیو پرز سوآرز، معاون سابق تامین و تجارت «پی‌دی‌وی‌اس‌ای»، و حدود ۲۰ مدیر اجرایی که برای او کار می‌کردند، همگی دستگیر شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
Hassan1479 - تهران، ایران
جمهوری اسلامی و دولت ونزوئلا، سگ زرد برادر شغاله
‌پنجشنبه ۰۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +214شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +145حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +125بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +111شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +111تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +109چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +101برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم