چه شد که حکومت باکو این‌ اندازه ضد ایرانی شد؟ / پای یک زن در میان است؟

انتخاب: با فروپاشی شوروی و اعلام استقلال جمهوری‌های تازه تاسیس در آسیای میانه و قفقاز اسرائیل آنها را به رسمیت شناخت و سعی کرد نفوذ خود را در این کشورها گسترش دهد. در همین راستا در 7 آوریل 1992 روابط غیر رسمی دیپلماتیک بین اسرائیل و مقامات باکو برقرار شد.

این روابط با تلاش اسرائیل روز به روز تقویت می شد. زیرا اسرائیل تلاش داشت از وضعیت بی ثبات خاندان علی‌اف و مخصوصا شخصیت متزلزل الهام‌علی‌اف برای ضربه زدن به ایران نهایت استفاده را ببرد.


تلاش اسرائیل برای تنش آفرینی و تحریف وضعیت تاریخی منطقه با دمیدن در روح اختلافات قومی به منظور بی‌ثبات کردن منطقه برای فشار بر ایران به طور مداوم ادامه داشت. در این زمینه آنها با تحریک حس خودبزرگ بینی در آقای الهام علی‌اف و تزریق توهم محبوبیت مبتنی بر کیش شخصیت در او زمینه را برای سو استفاده ابزاری از حکومت باکو فراهم کردند و سیاست های این منطقه در قبال ایران را از مسیر درست خود منحرف کردند. این وضعیت بیشتر تحت تاثیر تفکرات موهوم و تفرقه‌افکنانه خانم برندا‌ شیفر اسرائیلی شکل گرفت.

خانم شیفر در راستای اهداف اسرائیل با سو‌استفاده از شخصیت نفوذپذیر علی‌اف تاثیرات عمیقی بر سیاستهای باکو در ضدیت با ایران ایفا کرد. مهمترین حربه خانم شیفر تحریف واقعیات تاریخی منطقه و فروش آن به علی‌اف و سپس تبلیغ این جعلیات از طریق پروپاگاندای رسانه ای برای واقعی جلوه دادن آنها در نزد افکار عمومی بود که همچنان با حمایت حکومت باکو با شدت زیادی ادامه دارد.

نفوذ خانم برندا شیفر به حدی بالا رفت که این فرد مطابق اسناد نیویورک تایمز و رادیو آزادی به عنوان مشاور استراتژیک علی‌اف در شرکت نفت دولتی باکو مشغول به کار شده بود. این روند آنچنان عمیق شد که در چند سال اخیر به خصوص بعد از پیروزی آنها در جنگ قره باغ که با استقبال ایران هم روبرو شد؛ تماس مقامات باکو با واقعیات منطقه کمتر از قبل شود.

آقای علی‌اف با ناشی‌گری رجزخوانی های گسترده‌ای علیه ایران انجام داد و فضا را به گونه ای رقم زد که رسانه‌ها و بعضی نمایندگان آنها در مواضعی خصمانه و جنون‌آمیز رسما ادعای ارضی علیه ایران مطرح می کنند.

این مواضع غیردوستانه و مضحک همواره با خویشتنداری ایران روبرو شده است؛ ولی متاسفانه با توجه به فشار تحریم ها علیه ایران؛ این تصور غلط را در بین مقامات باکو ایجاد شده است که گویا مماشات ایران از سر ضعف است! در حالی که خویشتنداری ایران ناشی از یک دوراندیشی و فرصتی برای درک واقعیات موجود از جانب حکومت باکو است.

گسترش روابط باکو و اسرائیل از زمان روی کار آمدن ترامپ که منجر به خروج او از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران شد با سرعت و شدت بیشتری ادامه پیدا کرد و نفوذ اسرائیل در باکو را دوچندان کرد. الهام علی اف، روز 21 ژانویه 2016، در چارچوب اجلاس اقتصادی داووس در سوئیس با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دیدار کرد.

اواخر همین سال و در 13 دسامبر 2016، بنیامین نتانیاهو، در سفری کاری به باکو رفت و با علی‌اف دیدار کرد. در این سفر کمیسیون مشترکی بین دو طرف برای پیگیری توافق ها و تقویت روابط تشکیل شد.

دو سال بعد و در 24 ژانویه 2018 مجددا این دو در چارچوب مجمع جهانی اقتصاد داووس با هم دیدار کردند. در حال حاضر حدود بیست سازمان فرهنگی اجتماعی اسرائیلی در حکومت باکو وجود دارد. تاکنون در مجموع، 13 سند بین حکومت باکو و دولت اسرائیل در زمینه همکاری در زمینه های مختلف امضا شده است. کارگروه روابط بین المجالس در باکو فعالیت می کند که رئیس گروه رافائیلوف آناتولی خیموویچ است.

همچنین یک گروه دوستی بین پارلمانی در پارلمان اسرائیل وجود دارد. که رهبر آن گروه اوگنی سووا است. گرمی روابط غیر رسمی دو طرف در نهایت در سال 2022 منجر به روابط رسمی و تبادل سفیر بین طرفین شده است. این اقدام ناخرسندی ایران را در پی داشته است.

اخیرا روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشته بود؛ اسرائیل در طول دو دهه گذشته یک اتحاد استراتژیک با آذربایجان داشته است و به این کشور تسلیحات به ارزش میلیاردها دلار فروخته است. باکو در ازای آن منابع نفتی اسرائیل را تأمین می‌کند و اجازه دسترسی اسرائیل به ایران را می‌دهد. این رونامه نوشته بود از سال ۲۰۱۶، هواپیماهای آی‌ال-۷۶ شرکت «سیلک وی» (Silk Way) دست‌کم ۹۲ بار در فرودگاه عوودا -این مقصد غیرعادی برای هواپیماهای باری غیرنظامی- فرود آمده‌اند که هدف آنها انتقال تسلیحات از اسرائیل به باکو بوده است.

همچنین در ادامه این گزارش آمده بود مقامات باکو به موساد اجازه داده‌اند تا شعبه‌ای برای نظارت بر آنچه در ایران در حال وقوع است، ایجاد کند و حتی فرودگاهی را برای کمک به اسرائیل در صورت تصمیم به حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران آماده کرده‌اند و حتی ادعا کرده است که موساد اسناد آرشیو هسته‌ای ایران را از طریق باکو از ایران خارج کرده بود.

اخیرا مختار محمداف سفیر باکو در اسرائیل در گفتگو با روزنامه اورشلیم و در واکنس به گزارش هاآرتص مدعی شده است که دولتش اجازه نخواهد داد از قلمرو آن علیه دیگر کشورها استفاده شود. این در حالی است که قبل از آن بعضی محافل رسانه ای حملات پهپادی به بعضی تاسیسات ایران را از مقصد باکو معرفی کرده بودند.

در هر صورت واقعیت این است که روابط اسرائیل با حکومت باکو روز به روز در حال گسترش است و اتحاد این دو کشور تاثیرات زیادی بر سیاست های دولت علی‌اف علیه ایران داشته است. در ماجرای حمله یه سفارت باکو در تهران با وجود اینکه دولت ایران تمام تلاش و همکاری خود را برای بازداشت و محاکمه افرد مهاجم انجام داده است ولی یک جنگ تبلیغاتی غیرعادی از سوی رسانه های دولتی باکو و مقامات رسمی این کشور علیه ایران به راه افتاده است.

این در حالی است که عده ای حمله به سفارت باکو را اقدامی طراحی شده از سوی حکومت علی‌اف برای تحت فشار گذاشتن ایران می دانند. در مجموع در طی دو سال گذشته تنش آفرینی باکو علیه منافع ایران ابعاد جدیدی به خود گرفته است؛ دامنه اهانت های آشکار آنها به مرور در حال گسترش در سطح افکار عمومی کشور است که نیازمند توجه بیشتر مقامات کشورمان برای برخورد با این موضوع است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران

کاری به این رژیم ندارم که برای ما دشمن بود ولی برای این کوتوله‌های خاورمیانه مثل مادر بود. یکیش همین خاندان علیف بدون حمایت ایران بعد از فروپاشی شوروی حتما یک سیستم فکسنی مانند لبنان میشد شاید هم بدتر ولی ایران آنرا رو پا نگه داشت. این دلقک با بیماری خاورمیانه بنام اسرائیل بر خورد دلیلش هم این نبود که میخواد خودش رو از زیر دست تهران بیرون بکشه خاندان علیف مردمان نمک نشناسی هستند. من خودم ترک آذریم اخیرا بدون هیچ شرمی میگه آذربایجان جنوبی و به ارمنستان هم میگه آذربایجان غربی حتی پارلمان آذربایجان جنوبی تشکیل داده. پشت این قضیه اسراییله، اسرائیل به جنگ در خاورمیانه نیاز داره که زیر پوشش آن بتواند شهرک سازی کند و جمعیت خود را افزایش دهد. این دلقک با گرفتن پهپاد و ترک ترک کردن فکر میکنه در هپروتش جنگ با ایران ماننده جنگ با ارمنستانه.در نفرت من از ج ا شکی نیست اما برای این مورد اگر سیاست خصمانه در پیش بگیره کاره درستی میکنه (راهی هم نیست نخوای به جنگ میکشند) ایرانیان هنوز درد و کمبود اعتماد بنفس تاریخی از جدایی سرزمنیهای فرا ارس رو دارند اینها جاهایی از ایرانه که از ما جدا شده و باید برگرده
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۴
۲۵
romano - تهران، ایران

اگر چهار تا دهاتی اوکراینی بلوند به اسرائیل میرن مشورند یهودی و میشه سرزمین موعود حتما سرزمینهای فرا ارس سرزمین پارسیان و بازگشتشان یک وظیفه تاریخی.
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۵
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن

اینها همه از بی لیاقتی و بی کفایتی عدم مسئولیت پذیری در قبال مسائل استراتژیک منطقه خصوصاً در قبال همسایگان هست !! تنها هَمو غم رژیم ، حفظ قدرت به هر نحویست ! گاهی باج دادن گاهی بی خیالی و بعضاً مداخله در امور کشورهای عربی و همه رو هم از سرمایه های ملی و جیب ملت هزینه کردن !! نتیجه اش این میشه که شخصی مثل علیپُف دچار توهم و خودبزرگ بینی میشه و خیلی راحت بازیچه دست رژیم صهیونیستی !!
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۳
۵۹
ضدبشر - گراتس، اتریش

همشهری آذربایجانی محترم , متاسفانه باب دشمنی را آخوند ها باز کردند .من موافق حکومت علی یف نیستم ولی اگر انصاف را در نظر بگیریم این آخوندها بودند که رفتند آنجا و لشکر حسینیون راه انداختند . میخواستند اونجا را هم مثل سوریه و عراق به گند بکشند . الهام هم سالها دندون رو جگر گذاشته بود و عکس العملی نشون نمیداد . حالا که ارمنستان را شکست داده , اعتماد به نفسش زیاد شده و جواب هایهای آخوندها را با هوی جواب میده . آخوند ها سرمایه گذاری های زیادی آنجا کرده اند . از پول نقد پخش کردن گرفته تا پخش برنج و روغن و چیزهای دیگر مجانی . اگر از من بپرسی , دقیقا مثل زمان شاه خیلی جامعه را مدرن کرده . اگر به پای او نپیچی آزادی هر کاری بکنی . فقط به او و خانواده اش فوحش نده . یک چیز مثبتی هم داره اینه که پوز آخوندهای آنجا را زده و اجازه نمیده تو کار کشور داری دخالت کنند . این اواخر هم خیلی از جاسوسهای آخوند ها رو گرفته انداخته تو طویله . ضمنا ایشون به ارمنستان نمیگه آذربایجان غربی , منظورش قسمت قره باغ است نه کل ارمنستان .پارلمان آذربایجان جنوبی هم درست نکرده از مزخرفات آخوندهاست . باور نفرمایید . با احترام
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۸
۲۴
varied - ریزه، ترکیه

این خزعبلات بدرد همون طویله اسلام میخورد که یک عده عوام را فریب دهد ددرضمن باکو ضد ایرانی نیست بلکه این طویله اسلام در ایران است که دشمن تراشی میکند تا خوراک تبلیغاتی داخلی باشد
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۴۹
۴۸
chi begam ke nagoftanesh - در ماموریت، نورد

این منطقه نه آذربایجان بلکه اسمش آران میباشد،و طبق قرارداد بین روسیه و ایران بعد از صدساله باید به خاک ایران بازمیگشت، که بی عرضگی حکومت داران ما مانع اینکار شد و حالا یک کشور جعلی بنام آذربایجان داریم، علیف بسیار آدم کثیفیه، و مردم آران میدونند که قسمتی از خاک ایران بودند و الان صداهایی مبنی بر برگشتن به سرزمین مادری را دارند.حرف شما دوست گرامی را تأیید میکنم.
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۳:۱۴
۵۴
PARSA2023 - لندن، انگلستان

اصلی ترین پیام خیزش گسترده و انقلابی مردم ایران، در سطح بین الملل، بی اعتبار بودن حکومت در نزد مردمش است چه رسد در نزد بیگانگان.
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۵
۵۹
ضدبشر - گراتس، اتریش
گرامی , جهت اطلاع اران به معنی سرزمین پست است . اران فقط قسمت کوچکی (استانی) از آذربایجان بوده نه کل آذربایجان شمالی . قرارداد ترکمنچای هم صد ساله نبوده.اگر کمی مطالعه فرمایید و از روی نفرت با مسائل برخورد نکنید نیکوست .با احترام
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
۳۰
انسان باشیم - هیفا، اسرائیل

من نمی‌دونم اون کسی که این مقاله رو کپی پیست کرده یه ذره چرا مطالعش نکرده که در اون عملا حکومت آخوندها رو جوری خوب و صلح طلب و دوراندیش معرفی میکن که ما فکر میکنیم نکن آخوندها و این حکومت بچه کش کارش درست و ما در اشتباهیم ؛ دوست عزیز کمی دقت کن
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۷
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
اسرائیل از زمان تاسیس اهداف استراتژیکی را در خاورمیانه دنبال میکنه. از جمله اینکه تنها کشور قدرتمند به لحاظ نظامی و اقتصادی در خاورمیانه باشه. تنها کشوری را که به واقع رقیب خود میداند ایران به دلیل داشتن پتانسیل های بالاست. به همین دلیل از زدن هر ضربه ای به ایران در هر موقعیتی کوتاهی نمیکنه و برای آنها اینکه ایران چه حکومتی داشته باشه بی اهمیته, کما اینکه حتی محمدرضا شاه هم از نیات سوئ اسرائیل خبر داشت. متاسفانه هموطنانی هستند که صرفا به دلیل دشمنی اسرائیل با حکومت اسلامی, این کشور را دوست ملت ایران میدانند. این یک اشتباه بزرگ است.
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳
۴۵
sahandogli - لندن، انگلستان
ایران با اقدامات شیطانی اش دنیا را در مقابلش قرار داده و مردم و کشور ایران ضرر می کنند. آذربایجان سالیان سال به ایران لطف کرد در حالی ایران همیشه در کنار ارمنستان بود و است اما امروز به خاطر شیطنت های ایران چاره ای جز دشمنی با ایران ندارد و ایران هم جرات رویاروی مستقیم با آذربایجان را ندارد تنها کارش حمله به سفارت آن کشور و کشتن کارمندانش. این کار سبب شد تمام پایگاههای نظامی آذربایجان در اختیار اسراییل قرار گیرد و این یعنی یک خطر بزرگ بغل گوش ایران. و سبب شد تمام نیروهای مذهبی و به نوعی جاسوس های ایران در آذربایجان دستگیر شوند و پرونده اسلام در آذربایجان بسته شود. امروز هیچ کس جسارت نمی کند از اسلام حرف بزند به خاطر ترس از دستگیری. ایران سبب شد امروز آذربایجان و ترکیه روی 40 میلیون ترک در ایران مانور دهند و این خط بزرگی برای ایران در آینده ایجاد خواهد کرد و صدای آن دهل بعدا در می آید حتی اسراییل آذربایجان و ترکیه روی استقلال آذربایجان جنوبی به توافق رسیده اند و داشتن یک کشور 40 میلیونی در شمال غربی ایران به نام آذربایجان جنوبی به نفع آنها ست
یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۳
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
باش تا صبح دولتت بدمد...
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
۴۸
chi begam ke nagoftanesh - در ماموریت، نورد
دوست عزیز اگر ۱۰۰ سال هم نباشد و تا ابد هم باشد، در شرایط جنگی قراردادی تحمیلی میباشد، همانطور که قسمت‌هایی از اون قرارداد با به قدرت رسیدن کمونیست ها ملغی شد، و نفرتی نیست، علیف واقعاً آدم کثیفیه، ببینید چطور مردم رو در بند میکند،. یه مافیاست که به مردم آذربایجان حکومت میکند، و خیلی از مردم آذربایجان دوست دارن به دامن مادرشان ایران برگردند، .
جمعه ۰۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.