تهران: نماینده رسمی آمریکا سال پیش «از طریق یک واسطه» توافق تبادل زندانی را امضا کرده

بی بی سی: پس از آنکه ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بی‌بی‌سی فارسی گفت «اظهارات مقامات ایران در مورد توافق بر سر مبادله زندانی، دروغی بشدت ظالمانه است که فقط درد و رنج خانواده این زندانیان را بیشتر می‌کند»، وزارت خارجه ایران واکنش نشان داد و گفت نماینده رسمی آمریکا سال پیش «از طریق یک واسطه» این توافق را امضا کرده اما به «بهانه‌های مختلف» آن را اجرا نکرده است. حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه ایران یکشنبه گفته بود «ما در موضع تبادل زندانیان موجود بین ایران و آمریکا به یک توافقی در روزهای اخیر دست پیدا کرده‌ایم».

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به بی بی سی فارسی گفت: «اظهارات مقامات ایران در مورد رسیدن به توافق بر سر مبادله زندانیان دو کشور، دروغی بشدت ظالمانه است که فقط درد و رنج خانواده این زندانیان را تشدید می‌کند».


«آمریکا بدون وقفه در تلاش است زمینه آزادی سه شهروندش را فراهم کند که ناعادلانه در ایران زندانی‌اند‌ و تا زمانی که آن‌ها را به آغوش خانواده‌هایشان برنگرداند، دست از تلاش برنخواهد داشت.»

آمریکا آبان ماه امسال اظهارات دیگر آقای امیرعبداللهیان مبنی بر «ارسال پیام از سوی واشنگتن برای ایران درباره احیای برجام» را تکذیب کرده بود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایرانآقای امیرعبداللهیان یکشنبه به شبکه خبر ایران گفت که «ما در موضع تبادل زندانیان موجود بین ایران و آمریکا به یک توافقی در روزهای اخیر دست پیدا کرده‌ایم و اگر همه چیز از طرف آمریکایی‌ خوب پیش برود فکر می‌کنم در کوتاه مدت شاهد تبادل زندانیان هم خواهیم بود».

همزمان منابع ایرانی که نخواستند نامشان فاش شود به رویترز گفته‌اند که دو کشور منطقه نیز در مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن برای آزادی زندانیان شرکت داشتند. به گزارش این خبرگزاری ایران سال‌هاست که به دنبال آزادی بیش از ده‌ها زندانی خود در آمریکا است؛ از جمله هفت ایرانی-آمریکایی دوتابعیتی، دو ایرانی با اقامت دائم آمریکا و چهار شهروند ایرانی بدون وضعیت قانونی در ایالات متحده.

پیشتر اعلام شده بود که وزیر خارجه قطر در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان ضمن تبریک و استقبال از توافق تهران و ریاض، در خصوص «ضرورت توجه انسانی به تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا» نیز به گفت‌وگو پرداختند.

یک روز قبل، رسانه‌های رسمی ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دوجانبه توافق کردند. این توافق با میانجی‌گری چین به دست آمد. قرار است وزیران خارجه دو کشور برای بازگشایی سفارت‌ها به‌زودی با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

اوایل اسفند ماه امسال گزارش‌هایی از نزدیک شدن تهران و واشنگتن بر سر مبادله زندانیان و آزادسازی میلیاردها دلار از پول‌های مسدودشده ایران در کره جنوبی منتشر شده بود.

آقای امیرعبداللهیان درباره این توافق اولیه جزئیاتی ارائه نداده است.
گفتگوهای غیر مسقیم بر سر چیست؟
شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا ۱۵ فوریه- ۲۶ بهمن به نقل از منابع آگاه از تلاش‌های قطر و بریتانیا برای پیش‌برد مذاکرات واشنگتن و تهران بر سر تبادل زندانیان گزارش داد.

ان‌بی‌سی در گزارش اختصاصی خود ضمن اشاره به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا نوشته بود «راهکار و پیش توافقی که در سال ۲۰۲۱» مطرح شده بود که بر اساس آن در برابر آزادی زندانیان آمریکایی، ایران به میلیاردها دلار دارایی خود که به علت تحریم‌های آمریکا در کره‌جنوبی بلوکه شده دسترسی پیدا کند».

بنابر این گزارش «مطابق این راهکار ایران می‌تواند به پول خود دسترسی پیدا کند اما تنها اجازه خواهد داشت که آن را برای خرید محصولات غذایی و دارویی و اقلام انسان‌دوستانه هزینه کند؛ در حقیقت تنها در مواردی که با محدودیت‌های تحریم‌های این کشور هم راستا باشد».

ان‌بی‌سی در بالای گزارش خود عکسی از دیدار آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا و دستیارانش از جمله رابرت مالی با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، معاون نخست‌وزیر و وزیرخارجه قطر در واشنگتن را منتشر کرده بود و چند پاراگراف پایین‌تر از این دیدار به عنوان بخشی از مذاکرات غیرمستقیم میان کاخ‌سفید و تهران یاد کرده است.

اخیرا گفته شد عمان نیز در این زمینه میانجی‌گری‌هایی را آغاز کرده است.

رابرت مالی، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا هم اواخر بهمن ماه دیدار مقامات آمریکایی در خاورمیانه با مقام‌های عمان و قطر را برای گفت‌وگو درباره ایران تایید کرده بود

پیشتر نیز آقای امیرعبدالهیان در مصاحبه خود با ماری لوئیس کلی، خبرنگار ان‌پی‌آر که به تهران سفر کرده بود، گفته بود: «بله ما در این باره (معاوضه زندانیان) با آمریکا توافق کردیم و توافقنامه مربوط هم ماه مارس (سال گذشته) تنظیم شد. معاوضه زندانیان یک موضوع انسان‌دوستانه است. مارس گذشته، حتی آمریکایی‌ها نماینده خود را به ایران فرستادند که یک مقام بریتانیایی بود. کمتر از دو ماه پیش هم این نماینده دوباره به تهران آمد. توافقنامه روی میز است. چند گام تکنیکی هست که آمریکایی‌ها باید بردارند».

در ادامه این گفتگو وزیرخارجه ایران به پیشرفت در مذاکرات تهران با واشنگتن در ارتباط با موضوع معاوضه زندانیان اشاره می‌کند و به خبرنگار ان‌پی‌آر می‌گوید: «این آمریکایی‌ها هستند که امروز و فردا می‌کنند. ما کاملا آماده‌ایم. ما آماده‌ایم که به محض حصول توافق ظرف چند دقیقه به تعهد خود در ارتباط با آن از طریق یک کشور ثالث، عمل کنیم».

این موضوع با توجه به افزایش تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای از سرگیری گفتگوهای برجام با غرب و لغو تحریم‌های اقتصادی این کشور، می‌تواند حائز اهمیت تلقی شود.

در حال حاضر سیامک نمازی، عماد شرقی که هنگام خروج از ایران بازداشت شده و مراد طاهباز دیگری زندانی ایرانی-آمریکایی که از بنیانگذاران بنیاد میراث حیات وحش پارسی از جمله زندانیان شناخته شده آمریکایی در ایران‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
من فکر میکنم وزرای این جوک بایدن با این وزرای آسید دکتر شش کلاسه نشستن با هم مسابقه گذاشتن کی بیشتر میتونه این مشاعره رو ادامه بده! الان عبداللهیان گفته ه بده!! فردا ند پرایس میگه هر کی بگه زندانی میدیم هر است! ت بده
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۷
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
دروغ میگید مثل خر. البته بلا نسبت خر. کثیفترین پست ترین آشقالترین موجودتو و اخوندهستید.
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۱
۱۰۲
تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
مشنگ الله شما‌ها که ۴۴ سال دارید با هم زدوبند می‌کنید دردتون کجاست
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۳
۳۵
Stopmindcontrol - سائو پائولو، برزیل
تنها دلیل این درغگویی نظام کثیف اسلامی پایین اوردن قیمت دلار در بازار ارز بود که موفق نشدند
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۴
۴۳
paksan - ایران، ایران
این یارو حتی رکوردهای احمدی نژاد در دروغگویی رو جابجا کرده.😂😂😂😂 بدبخت اون احمقهایی که با حرفهای این پدر بزرگ احمدی نژاد معامله میکنند! البته ضرر کردن این افراد حقشونه چون به دروغگوی اعظم اعتماد کردن😂😂😂😂 یعنی این آدم طی این یکسال و اندی حتی یک حرف راست و درست نزده یعنی پشت سرهم دروغ فک کنم الان خود خامنه ای هم از دروغهای این یارو خنده اش میگیره. خامنه ای خودش درباره پهبادهایی که دادن به روسیه علنا حرف زده بعد این گاگول میاد هی میگه نه ما چیزی ندادیم و بعد که دید حتی رسانه های روسیه هم اعلام کردن مثل احمقها یه دروغ دیگه مثل الان گفت« این پهباد ها رو ما قبل جنگ اکراین داده بودیم»😂😂😂 بعد روسیه بعد از یک سال ازشون استفاده کرده گاگول! ماله کش اعظم حداقل توجیح میکرد نه دروغ مسلم ولی این از همون اولش یه دروغ مسلم تف میکنه 😂😂باز گند میزنه یه دروغ دیگه میچسبونه بهشم.
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۱
۳۴
Hassan1479 - تهران، ایران
جهت حفظ بیضه اسلام اعمال هرگونه قتل و غارت و دروغ مباح است.
دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۴:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +201شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم