گزارش گاردین از «تیراندازی با هفت خشاب گلوله ساچمه‌ای» به یک پرستار ایرانی-بریتانیایی در تهران

رادیو فردا: روزنامه بریتانیایی گاردین در مصاحبه‌ تازه‌ای که با یکی از افراد زخمی‌شده در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» انجام داده، جزئیاتی از نوع برخورد مأموران حکومتی جمهوری اسلامی با معترضان را روایت کرده است.

این گزارش که روز شنبه ۱۳ اسفند منتشر شد، مصاحبه‌ای است با یک مرد پرستار ایرانی-بریتانیایی که در ماه اکتبر برای دیدار خانواده به ایران رفته بود اما پس از اعتراض به تعرض مأموران به یک دختر نوجوان در خیابان شریعتی تهران، خود هدف تیراندازی مأموران قرار گرفت.


این شهروند ایرانی-بریتانیایی که اکنون در بریتانیا به‌سر می‌برد و به دلایل امنیتی خواسته نامش فاش نشود، توضیح داده است که نیروهای حکومتی قصد کشتن او را داشتند و به او «تا سرحد مرگ» با تفنگ‌های نیمه‌خودکار ساچمه‌ای تیراندازی کرده‌اند.

دو پزشک ارشد بریتانیایی هم که او را در بیمارستان دیده‌اند، تأیید کرده‌اند که جراحات وی با گزارش‌های او از آنچه اتفاق افتاده، مطابقت دارد.

به‌گفته این پرستار، او زمانی که متوجه شد قادر به کمک به دختر مورد تعرض نیست، در حال دورشدن از مأموران بود اما یکی از مأموران لباس‌شخصی با باتون او را زده و درحالی که بی‌دفاع روی زمین افتاده بود، مأموران دیگر با سلاح‌های ساچمه‌ای و از نزدیک هفت خشاب را در نقاط مختلف بدن او خالی کردند.

به‌گفته این شهروند زخمی، مأموری نیز صورت او را نشانه رفت که او با بالا بردن بازوی خود توانست از صورت خود محافظ کند و گلوله‌ها به پشت بازوی او خورد.

این شهروند ایرانی-بریتانیایی سپس با کمک شماری از معترضان خود را به منزلی می‌رساند که در آن، آشنایان او در کادر درمانی به‌طور مخفی ۱۷ ساعت و نیم را به درمان او می‌پردازند. این فرد زخمی سپس با گذرنامه بریتانیایی‌اش از ایران خارج شده و در بریتانیا نیز دو عمل سنگین جراحی از سر گذرانده اما هنوز پنج گلوله در بدن او باقی مانده است زیرا برداشتن آن‌ها ممکن است اعصاب حیاتی‌اش را به خطر بیندازد.

ریچارد کوپر، مشاور ارتوپدی که جراحات این پرستار را در بریتانیا مشاهده کرده، در نامه‌ای که به رؤیت گاردین رسیده می‌گوید که نوع تیراندازی‌ها به‌وضوح نشان می‌دهد نیروهای امنیتی ایران قصد کشتن او را داشته‌اند.

فرد قربانی نیز در این مصاحبه توضیح داده است که هم در زمان تیراندازی‌ها و هم در جریان درمان «فاصله زیادی با مرگ نداشته» و می‌افزاید که «من این رفتار با یک معترض غیرمسلح و غیرخشونت‌آمیز مانند خودم را معادل جنایت جنگی می‌دانم».

پیش از این نیز ویدئوهای متعددی از شلیک مستقیم به معترضان در مناطق مختلف ایران و گزارش‌های پزشکی قانونی مندرج در گواهی فوت شماری از کشته‌شدگان مبنی بر مرگ به دلیل ضرب و جرح با جسم سخت، منتشر شده است.

علاوه بر این شمار زیادی از افرادی که با شلیک گلوله ساچمه‌ای، یک یا هر دو چشم خود را از دست داده‌اند، با انتشار تصاویر و روایت‌های خود از آن‌چه بر آن‌ها گذشته است، از خشونت علنی و شدید ماموران امنیتی گزارش داده‌اند.

با وجود تمامی این شواهد، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌ان‌ان که قسمت‌هایی از آن روز چهارشنبه ۱۰ اسفند منتشر شد، به‌کلی کشتن معترضان به‌دست مأموران پلیس و امنیتی با شلیک گلوله یا هر طریق دیگری را رد کرد و مدعی شد که پلیس «اصلاً حق تیر نداشت».

این در حالی است که در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی»، بر اساس آمار منابع حقوق‌بشری، بیش از ۵۰۰ معترض ازجمله ده‌ها کودک به‌دست نیروهای حکومتی و اغلب با شلیک مستقیم گلوله کشته‌ شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۹
مبشر جاروندی - گتنبرگ، سوئد

این افراد باید شناسایی بشوند و نه تنها آنها بلکه مسئولین نظام نیز باید به بخاطر این جنایت‌ها در مطلع عام به سزای اعمالشان برسند ، آنها از خط قرمز کل قوانین انسانی ، مدنی و قانونی عبور کردند ، چیزی جز مرگ خفت بار نباید نسیبشان بشود، انروز نزدیک است،تفی بر شرفت خامنه ای که واقعا شرف نداری ، تفی بر کل نظام و همه آنهایی که در خدمت این جنایتکارانند .
یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸
۵۸
hamidesabz - لندن، انگلستان

قطعا خامنه ایی یکی از کینه توز ترین جباران و جنایت کاران تاریخ است!
یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
۶۲
یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک
باز هم دروغ‌زنی شروع شد! تفنگ‌های ساچمه‌زنی نیمه‌خودکار یا همان pump gun هر خشابش محتوای پنج فشنگ میباشد. هفت ضربدر پنج می‌شود سی و پنج که اگر به فیل بزنی، الفاتحه. بعد این زن اینچنین غلو می‌کند.
یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۵
۴۵
Babilon - هامبورگ، آلمان
پفیوس،، بیشرف تو دوباره اومدی ....، جاسوس نظام، نوفوذی، سایبری، هر ....که وجود داره تو لایقش هستی، روزی که ...
دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۹
۴۵
Babilon - هامبورگ، آلمان
باز تو پیدات شد ....بی همه چیز موضدور رژیم بی همه چیز سایبری، ساندیس خور هرچی فحش هست برات کمه .....
دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۴
۶۲
یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک
لااقل بزار زمستون شه، بعد جوش بیار که بتونی بشینی رو یخا.
دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +149شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم