علمالهدی به ناتوانی نهادهای امنیتی در مقابله با معترضان اعتراف کرد
رأی دهید
علمالهدی همچنین در این باره گفت: «برادران و خواهران، در هشت سال دفاع مقدس همه دنیا به سر این نظام ریخت اما مردم به میدان آمدند و از انقلاب خود دفاع کردند. امروز همچنین جنگ ناجوانمردانهای حتی سختتر از جنگ نظامی در جریان است اما بازهم اگر کمک مردم در کار باشد، دین خدا پیروز خواهد شد.»
اظهارات علمالهدی، جمعه 12 اسفند در حالی مطرح میشود که در هفتههای گذشته دامنه مسمومیتهای دانشآموزان دختر در مدارس افزایش یافته و تحلیلگران میگویند که این اقدامات «نظاممند و سازمانیافته» و به منظور ایجاد رعب در جامعه و اعمال محدودیت علیه حضور زنان و دختران در عرصههای عمومی است.
پیشتر محمود امیریمقدم، رئیس سازمان حقوقبشر ایران در بیانیهای با تاکید بر سازمان یافته بودن این مسمومیتها، نوشته بود: «حملات به دختران در فضاهای آموزشی مصداق «حمله شیمیایی و سازمانیافته تروریستی» است که با توجه به وجود فرضیه قدرتمندِ نزدیکبودن عاملان حملات به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، جامعه بینالمللی باید در ارتباط با آن سریعا وارد عمل شود.»
بیش از 5 ماه پیش، بزرگترین و طولانی ترین چالش رژیم جمهوری اسلامی در پی کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد آغاز شد. در جریان اعتراضات سراسری، زنان، از جمله دختران دانشآموز و دانشجو در رهبری و تداوم این اعتراضات نقشی حیاتی و پیشگام داشتند.
ناظران با تاکید بر این نقش، میگویند که رژیم جمهوری اسلامی در کنار کنترل افکار عمومی از طریق انحراف آن از عمق بحران اقتصادی رژیم و سقوط آزاد ارزش پول ملی ایران، سعی در حذف دختران و زنان از فضاهای عمومی جامعه ایران دارد.
بنا به ارزیابی ناظران اظهارات امروز علمالهدی در راستای تلاشهای رژیم برای خارج کردن زنان و دختران از صحنه اعتراضات و رو در رو قرار دادن مردم از یک سو و از سوی دیگر، فراخوان دادن به عوامل آتش به اختیار رژیم برای سرکوب هر چه بیشتر علیه معترضان است.
از سویی با گذشت بیش از سه ماه از آغاز مسمومیت دختران دانشآموز در شهرهای مختلف ایران و نیز تشدید و تداوم این قبیل اقدامات در هفته گذشته، مقامات جمهوری اسلامی کماکان عامل مسمومیت را تشخیص نداده و عاملان چنین اقداماتی را تحت پیگرد قرار ندادهاند.
در همین باره، برخی از مقامات جمهوری اسلامی نیز به رویه معمول رژیم در چهار دهه گذشته، نیروهای خودسر را در خشونتهای اعمال شده در جریان سرکوب اعتراضات اولیای دختران مسموم شده مسئول دانستهاند.
پیشتر جلال رحیمی جهانآبادی، نماینده مجلس ایران در حساب توئیتر خود با انتشار اسکرین شاتی از خشونت یک لباس شخصی علیه مادر یکی از دانشآموزان مسمومشده، نوشت: «تکلیف این فرد و این رفتار باید از سوی مسئولان قضایی؛ امنیتی و انتظامی در اسرع مشخص شود و الا علیه هر مسئول اجرایی که مقصر باشد یا کوتاهی نماید در مجلس اقدام میکنیم اینجا جنگل نیست مردم ایران دارای حقوقی شهروندی هستند افسار این وحشی را چه کسی رها کرده!؟»
پلیس ایران ساعاتی بعد اعلام کرد که فردی که موهای آن زن را کشیده و با خود روی زمین میکشد، بازداشت شده است.
با اینوجود، هنوز عاملان و آمران این حملات آزادانه به خشونت و اقدام علیه سلامت و حق حیات دانشآموزان ایرانی در بیش از 15 استان ایران ادامه میدهند.