مولکول کیانو ریوز میکروب‌ها را به‌طور موثری از بین می‌برد

این گروه از مولکول‌ها می‌توانند جایگزینی سازگار با محیط زیست برای آفت‌کش‌های شیمیایی باشند«این مولکول‌ها چنان می‌کشند که ما آن‌ها را به نام کیانو ریوز نام‌گذاری کردیم، زیرا او نیز در نقش‌هایش بسیار کشنده است»

ایندیپندنت فارسی:بر اساس مطالعه‌ای جدید، یک محصول ضدمیکروبی طبیعی که به نام کیانو ریوز (Keanu Reeves)، بازیگر‌ هالیوود، نام‌گذاری شده، در برابر قارچ‌هایی که هم در گیاهان و هم در انسان بیماری ایجاد می‌کنند، موثر است.


این پژوهش که به‌تازگی در مجله انجمن شیمی آمریکا (Journal of the American Chemical Society) منتشر شد، نحوه عملکرد گروه محصول طبیعی کیانومایسین (Keanumycins) را که باکتری‌هایی از نوع سودوموناس (Pseudomonas)  تولید می‌کنند، در برابر آفات گیاهی توضیح می‌دهد.

پژوهشگران، از جمله محققان موسسه تحقیقات محصولات طبیعی و زیست‌شناسی عفونی لایب‌نیتس آلمان، می‌گویند که این گروه از مولکول‌ها «چنان می‌کشند که ما آن‌ها را به نام کیانو ریوز نام‌گذاری کردیم، زیرا او نیز در نقش‌هایش بسیار کشنده است».

دانشمندان نشان داده‌اند که کیانومایسین‌ها در برابر آفت گیاهی کپک خاکستری که باعث پوسیدگی می‌شود و هر ساله موقع برداشت ضررهای زیادی ایجاد می‌کند، به طور «موثر»عمل می‌کنند.

پژوهش‌های قبلی نشان داده‌اند که این پوسیدگی کپک می‌تواند هر ساله باعث کاهش برداشت محصول در کشت میوه و سبزیجات شود و بر بیش از ۲۰۰ نوع میوه و سبزیجات مختلف به‌ویژه توت‌فرنگی و انگور نارس اثر بگذارد.

مطالعات همچنین نشان داده‌اند که ماده فعال موجود در مولکول‌های کیانومایسین می‌تواند از رشد قارچ‌های خطرناک برای انسان مانند کاندیدا آلبیکانس (Candida albicans) جلوگیری کند.

بر اساس این مطالعه، این گروه از مولکول‌ها می‌توانند «جایگزینی سازگار با محیط زیست» برای آفت‌کش‌های شیمیایی باشند و همچنین ممکن است برای مبارزه با قارچ‌های مقاوم به دارو جایگزینی ارائه دهند.

سباستین گوتزه، یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه‌ای گفت: «بسیاری از قارچ‌های بیماری‌زا در انسان در حال حاضر به آنتی‌میکوتیک‌ (ضدقارچ) مقاوم‌اندــ علت آن تا حدودی این است که در مزارع کشاورزی از آن‌ها به مقدار زیادی استفاده می‌شود.»

پژوهشگران در حال تجزیه و تحلیل آثار ترکیبات باکتری‌های نوع سودوموناس بودند و دریافتند که بسیاری از این گونه‌های باکتریایی برای آمیب‌هایی که از باکتری‌ها تغذیه می‌کنند، «بسیار سمی»‌اند.

دانشمندان اکنون در ژنوم باکتری سودوموناس، ژن‌هایی را برای گروه محصولات تازه کشف‌شده کیانومایسین با برچسب ای (A) بی (B) و سی (C) کشف کرده‌اند.

آن‌ها می‌گویند این محصولات طبیعی متعلق به دسته‌ای از مولکول‌های لیپوپپتیدی‌اند که «خواص صابون‌مانند» دارند.

دانشمندان دریافتند کیانومایسین در برابر پوسیدگی کپک خاکستری روی برگ‌های ادریسی موثر است و نشان می‌دهد این محصول طبیعی احتمالا می‌تواند جایگزینی سازگار با محیط زیست برای آفت‌کش‌های شیمیایی باشد.

دکتر گوتزه می‌گوید: «به لحاظ نظری، مایع شناور حاوی کیانومایسین از کشت‌های سودوموناس می‌تواند مستقیما برای گیاهان استفاده شود.»

هنگامی که پژوهشگران مواد جداشده از این محصول طبیعی را در برابر قارچ‌هایی که انسان را آلوده می‌کنند، آزمایش کردند، دریافتند که این مواد قارچ بیماری‌زای کاندیدا آلبیکانس را «به‌شدت مهار می‌کند».

دانشمندان می‌گویند جدیدترین یافته‌ها چگونگی عملکرد این محصول طبیعی احتمالی را روشن می‌کند و احتمالا ممکن است به توسعه ضدقارچ‌های جدید دارویی و شیمیایی کشاورزی کمک کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
خوب این مالیکول ها معلوم میشه که نقش یک قاتل را بازی میکنند، یعنی مثل فیلم ها صرف تظاهر به کشتن میکنند تا فلمبرداری انجام بشه ولی به صورت واقعی نمیکشد. از همین خاطر اسمش را از اسم هنرپیشه فیلم گرفته اند کیانومایسین. منطقا اگر مسله برعکس بود یعنی این مالیکول واقعا قاتل میبود و میکشت و میدرید حتما اسمش را چیزی دیگری میگذاشتند، مثلا داعشومایسین، طالبومایسین، آخندومایسین و غیره...
‌چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +204شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +151شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم