طرح نمایندگان مجلس برای ممنوع کردن انتشار اخبار «غیر رسمی» از سوی سلبریتی‌ها و مجازات آنها

ایران اینترنشنال: رسانه‌های ایران از جمله روزنامه اعتماد از طرح تعدادی از نمایندگان مجلس برای تعیین مجازات ۱۰ تا ۱۵ سال زندان برای سلبریتی‌های منتشر کننده «اخبار غیر‌رسمی» خبر دادند.

بر اساس این طرح، کمیسیون قضایی مجلس قصد دارد شرحی را به ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی اضافه کند تا در موضوعات مختلف، اظهارنظر‌ها در راستای قرائت رسمی باشد.


در این طرح مجازات‌های زندان بین ۱۰ تا ۱۵ سال و جریمه بین ۳۰۰ تا حدود ۶۰۰ میلیون تومان برای افراد در نظر گرفته شده است.

در طرح مورد نظر انتشار اخبار «در مورد اموری که نیاز به اظهارنظر مراجع رسمی است» از سوی افراد دارای «موقعیت شغلی، اجتماعی، سیاسی، خانوادگی، علمی، فرهنگی و نظامی» ممنوع شده است.

موسی غضنفرآبادی، رییس کمیسیون قضایی مجلس گفت: «مثلا شایعه‌ای مطرح شده و هنوز مقام رسمی در مورد آن اظهارنظری نکرده. اگر اظهارنظر فرد یا تحلیلش بر مبنای شایعه دروغ باشد و بدون استناد بر واقعیت باشد، مشمول این طرح می‌شود.»

پس از خیزش انقلابی مردم ایران نمایندگان مجلس چندین بار از تهیه طرح‌هایی برای محدود کردن انتشار اخبار در فضای مجازی خبر داده‌اند. از جمله طرح «پیگیری حقوقی و قضایی اخبار کذب در فضای مجازی» که در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.

محمدتقی نقدعلی، عضو این کمیسیون، گفته بود: «طبق طرح جدید مجلس، افرادی که اخبار کذب را در فضای مجازی نشر دهند باید پاسخگوی تبعات سوء آن باشند و این طرح در مورد هر خبری که آثار سوء اجتماعی داشته باشد، صدق می‌کند.»

پس از حمایت هنرمندان و ورزشکاران از خیزش انقلابی مردم ایران، رسانه‌ها و مقام‌های حکومت بارها به آنان حمله کردند.

در جدیدترین اظهارات، علی یزدی‌خواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، گفته است: «مجلس روی فالوور جمع کردن سلبریتی‌ها حساسیت دارد وگرنه ما این‌ همه چهره فرهنگی و هنری و ورزشی فرهیخته داریم و روی آن‌ها هیچ حساسیتی نداریم.»

پیش از این نیز روزنامه رسالت با بیان این که باید سلبریتی‌ها را نمک‌گیر کرد، نوشته بود: «جای سلبریتی‌ها در مراسم رحلت امام، روضه‌ها و سخنرانی‌ها و مراسم رسمی مثل نماز جمعه و خیلی جاهای دیگر خالی است و می‌طلبد نظام آن‌ها را به تور انقلاب‌گردی ببرد.»

در همین حال روزنامه کیهان بارها به سلبریتی‌ها حمله و آنان را «دلقک» خطاب کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +201شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم