تصویب قطعنامه همبستگی با مردم ایران در مجلس نمایندگان آمریکا

دویچه وله:مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا و تنها با یک نظر مخالف به قطعنامه حمایت از جنبش اعتراضی ایران رای داد. محکومیت سرکوب معترضان از معدود موارد اشتراک نظر بین جمهوریخواهان و دموکرات‌ها است.

مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا با ۴۲۰ رای موافق و یک رای مخالف قطعنامه حمایت از جنبش اعتراضی مردم ایران را تصویب کرد.  توماس مسی، نماینده جمهوریخواه از ایالت کنتاکی تنها مخالف این قطعنامه بود. او علت امر را فشار اقتصادی تحریم‌ها علیه مردم عنوان کرد.


قطعنامه بر پشتیبانی از معترضانی تاکید می‌کند که علیه دستگاه حاکمه جمهوری اسلامی می‌جنگند و خطر دستگیری یا محکومیت به اعدام را به جان می‌خرند. مصوبه با محکومیت "مرگ بی‌رحمانه مهسا امینی و سرکوب زنان و مردان حاضر در اعتراضلت و کودکان، خواهان پاسخگویی و حسابرسی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی" شده است.

کلودیا تنی، نماینده جمهوریخواه ایالت نیویورک در باره قطعنامه گفت: «ضروری است ما در نهادی که از بزرگ‌ترین نمادهای آزادی و دموکراسی دنیاست، صدای حمایت از مردم شجاع ایران باشیم.»

قطعنامه از دولت بایدن می‌خواهد گشت ارشاد را در واکنش به اوضاع جاری در ایران تحریم کند.

پیش‌نویس قطعنامه در مجلس پیشین با همکاری جمهوریخواهان و دمکرات‌ها ارائه شده بود و بررسی آن در اوایل ژانویه در دستور کار قرار گرفت. ناظران سیاسی این امر را موردی نادر از اشتراک نظر و همسویی بین دو اردوگاه حزبی خوانده‌اند.

سخنگوی توماس مسی گفته که علت مخالفت این نماینده جمهوریخواه با قطعنامه این بوده که تحریم‌ها معمولا به دولت‌های سرکوب‌گر لطمه نمی‌زنند بلکه بار آنها به دوش مردمی می‌افتد که هم اینک هم زیر فشار قرار دارند.

این قطعنامه هم‌زمان با دور جدیدی از تحریم‌های اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه ده‌ها مقام و نهاد جمهوری اسلامی تصویب شد.وزارت دارایی آمریکا هم دو روز قبل ده مقام ارشد امنیتی و بنیاد تعاون سپاه را تحریم کرده بود.

از آغاز اعتراضات سراسری  در ایران تا کنون، دست‌کم ۵۱۷ معترض کشته و بیش از ۱۹هزار و ۲۰۰ نفر دستگیر شده‌اند. حداقل ۱۶ تن به با اتهامات مربوط به اعتراضات اعدام شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
بازهم یک کار نمایشی و بی فایده دیگه!!
‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۴
۵۵
hamid4053 - اصفهان، اتریش
ما به هیچ عنوان به این نمایشهای شما اعتقادی نداریم و حکومت اینده توسط خود ما مردم تشکیل میگردد ان هم حکومتی مستقل ایرانی. اگر شماها حسن نیتتان را میخواهید تابت کنید تمامی انگلزاده ها را اخراج و پولهایی که از ما مردم دزدیده اند بلوکه کنید. اگر اینکار را انجام دادید میتوانیم این نمایشهای دروغیتان را باور کنیم.
‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
میگم جهت همبستگی با مردم، اتحادیه فرغون سازهای مقیم مرکز رو تحریم کنین. خیلی بیشتر از تحریم گشت ارشاد اثر داره.
‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +369شاهزاده رضا پهلوی:هدف نجات ایران است، آینده ایران فقط در صندوق رای مشخص خواهد شد
  • +340برنامه شاهزاده رضا پهلوی برای براندازی حکومت و بازسازی ایران
  • +324رضا پهلوی: بجای «رهبر» به من بگویید «پدر ملت ایران»
  • +250نشست خبری سخنگوی دفتر مطبوعاتی شاهزاده رضا پهلوی؛ دولت آلمان در برابر باج‌خواهی تهران زانو زد
  • +231تظاهرات طرفداران شاهزاده رضا پهلوی همزمان با کنفرانس امنیتی مونیخ
  • +213شاهزاده رضا پهلوی: از آن‌هایی که به‌نام طرفداری، برخورد زننده می‌کنند اعلام برائت کنیم
  • +197رضا پهلوی با انتقاد از لقب «کینگ رضا پهلوی»: حق نداریم از امروز بگوییم که حکومت بعدی چه شکلی خواهد شد
  • +183رضا پهلوی در ژنو: مردم ایران منتظر چراغ سبز هیچ‌کس نیستند. ما راه خود را خواهیم رفت
  • +181دیدار شاهزاده رضا پهلوی با تعدادی از آسیب‌دیدگان اعتراضات ایران در مونیخ
  • +180شاهزاده رضا پهلوی در گفتگو با پیرس مورگان: برای از بین بردن یک ایدئولوژی، باید به مردم یک جایگزین ارائه شود