تصویب قطعنامه همبستگی با مردم ایران در مجلس نمایندگان آمریکا

دویچه وله:مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا و تنها با یک نظر مخالف به قطعنامه حمایت از جنبش اعتراضی ایران رای داد. محکومیت سرکوب معترضان از معدود موارد اشتراک نظر بین جمهوریخواهان و دموکرات‌ها است.

مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا با ۴۲۰ رای موافق و یک رای مخالف قطعنامه حمایت از جنبش اعتراضی مردم ایران را تصویب کرد.  توماس مسی، نماینده جمهوریخواه از ایالت کنتاکی تنها مخالف این قطعنامه بود. او علت امر را فشار اقتصادی تحریم‌ها علیه مردم عنوان کرد.


قطعنامه بر پشتیبانی از معترضانی تاکید می‌کند که علیه دستگاه حاکمه جمهوری اسلامی می‌جنگند و خطر دستگیری یا محکومیت به اعدام را به جان می‌خرند. مصوبه با محکومیت "مرگ بی‌رحمانه مهسا امینی و سرکوب زنان و مردان حاضر در اعتراضلت و کودکان، خواهان پاسخگویی و حسابرسی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی" شده است.

کلودیا تنی، نماینده جمهوریخواه ایالت نیویورک در باره قطعنامه گفت: «ضروری است ما در نهادی که از بزرگ‌ترین نمادهای آزادی و دموکراسی دنیاست، صدای حمایت از مردم شجاع ایران باشیم.»

قطعنامه از دولت بایدن می‌خواهد گشت ارشاد را در واکنش به اوضاع جاری در ایران تحریم کند.

پیش‌نویس قطعنامه در مجلس پیشین با همکاری جمهوریخواهان و دمکرات‌ها ارائه شده بود و بررسی آن در اوایل ژانویه در دستور کار قرار گرفت. ناظران سیاسی این امر را موردی نادر از اشتراک نظر و همسویی بین دو اردوگاه حزبی خوانده‌اند.

سخنگوی توماس مسی گفته که علت مخالفت این نماینده جمهوریخواه با قطعنامه این بوده که تحریم‌ها معمولا به دولت‌های سرکوب‌گر لطمه نمی‌زنند بلکه بار آنها به دوش مردمی می‌افتد که هم اینک هم زیر فشار قرار دارند.

این قطعنامه هم‌زمان با دور جدیدی از تحریم‌های اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه ده‌ها مقام و نهاد جمهوری اسلامی تصویب شد.وزارت دارایی آمریکا هم دو روز قبل ده مقام ارشد امنیتی و بنیاد تعاون سپاه را تحریم کرده بود.

از آغاز اعتراضات سراسری  در ایران تا کنون، دست‌کم ۵۱۷ معترض کشته و بیش از ۱۹هزار و ۲۰۰ نفر دستگیر شده‌اند. حداقل ۱۶ تن به با اتهامات مربوط به اعتراضات اعدام شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
بازهم یک کار نمایشی و بی فایده دیگه!!
‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۴
۵۶
hamid4053 - اصفهان، اتریش
ما به هیچ عنوان به این نمایشهای شما اعتقادی نداریم و حکومت اینده توسط خود ما مردم تشکیل میگردد ان هم حکومتی مستقل ایرانی. اگر شماها حسن نیتتان را میخواهید تابت کنید تمامی انگلزاده ها را اخراج و پولهایی که از ما مردم دزدیده اند بلوکه کنید. اگر اینکار را انجام دادید میتوانیم این نمایشهای دروغیتان را باور کنیم.
‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
میگم جهت همبستگی با مردم، اتحادیه فرغون سازهای مقیم مرکز رو تحریم کنین. خیلی بیشتر از تحریم گشت ارشاد اثر داره.
‌پنجشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی