عروس سابق داعش: خشم مردم بریتانیا را درک می‌کنم اما من آدم بدی نیستم

 عکسی از شمیمه بیگمیورونیوز: شمیمه بیگم که در سال ۲۰۱۵ بریتانیا را ترک کرد تا به داعش بپیوندد گفته است که خشم عمومی نسبت به خود را درک می‌کند اما اوآنطوری نیست که مردم فکر می‌کنند.

بیگم زمانی که ۱۵ ساله بود خانه خود را در شرق لندن ترک کرد تا به همراه دوستان مدرسه‌اش خدیجه سلطانه ۱۵ ساله و امیره عباسه ۱۶ ساله به داعش بپیوندد. او اخیر داستان پیوستنش به این گروه تروریستی و زندگی در اردوگاه پناهندگان را در پادکست ۱۰ قسمتی بی‌بی‌سی با نام «داستان شمیمه بیگم» تعریف کرده است.


بیگم در سال ۲۰۱۹ در یک اردوگاه پناهندگان پیدا شد، تابعیت بریتانیایی او سلب شد و از ورود به بریتانیا منع شد. او گفت که می‌دانست مردم او را «به‌عنوان یک خطر، به‌عنوان یک خطر بالقوه برای خود، برای امنیتشان و برای روش زندگی‌‌شان» می‌دانند اما افزود: «من آن کسی نیستم که آن‌ها فکر می‌کنند.»

این دختر ۲۳ ساله سه فرزند در سوریه داشت که همگی آن‌ها مردند. وی اکنون در اردوگاه الروج در شمال سوریه زندگی می‌کند، اردوگاهی که از سوی نیروهای دموکراتیک سوریه اداره می‌شود. او در پادکست بی‌بی‌سی این اردوگاه را «بدتر از یک زندان» توصیف کرد.

او در این اردوگاه سوری به جاش بیکر روزنامه‌نگار گفت: «به‌نظر من، اینجا بدتر از یک زندان است، چون دست کم با حکم زندان می‌دانی پایانی وجود خواهد داشت اما اینجا نمی‌دانی که آیان این پایان خواهد بود یا خیر.»

بیگم تصمیم دولت بریتانیا برای سلب تابعیت خود را به این امید که اجازه بازگشت به بریتانیا را داشته باشد، به چالش کشیده است. به دادگاهی در نوامبر سال گذشته گفته شد که او احتمالا قربانی قاچاق کودکان و استثمار جنسی شده است. وزارت کشور بریتانیا استدلال کرده است افرادی که به سوریه قاچاق می‌شوند و افراطی شده‌اند همچنان تهدیدی برای امنیت ملی هستند زیرا ممکن است با قرار گرفتن در معرض خشونت شدید حساسیت آن‌ها کاهش یافته باشد.

بیگم در این پادکست گفت که «آدم بدی نیست.» او تاکید کرد که عصبانیت عمومی نسبت به خودش را درک می‌کنم اما اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم در واقع هدف من باشم. فکر می‌کنم این عصبانیت به سمت داعش است. وقتی آن‌ها به داعش فکر می‌کنند، به من فکر می‌کنند زیرا در رسانه‌ها بسیار مطرح شده‌ام.»

او پذیرفت که به یک گروه تروریستی پیوسته است.

تیم لافتون، وزیر سابق کودکان به بی‌بی‌سی گفت که هنوز مشخص نیست که چرا بیگم در نوجوانی به داعش پیوست و چه نیروهایی او را شست‌وشوی مغزی دادند.

او افزود: «فکر می‌کنم این دید بیشتر مردم باشد. صادقانه بگویم ما به او چیزی مدیون نیستیم. او خودش را وارد این آشفتگی کرد و رک و پوست کنده به او بستگی دارد که بفهمد چگونه می‌خواهد از آن خلاص شود.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
sahandogli - لندن، انگلستان
بهترین کار بمباران آن اردوگاه است که کاملا از شر تمام بازماندگان داعش و حتی فرزندان آنها خلاص شد. خبرنگار زنی از آن اردوگاه گزارش تهیه کرده بود و تمام انها و حتی فرزندان آنها هنوز دارای آن نفرت و وحشیت هستند.
‌پنجشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا