کشف موزائیککاری ۱۶۰۰ ساله که جنگ تروا را به تصویر میکشد
رأی دهید
این موزائیککاری 1300 فوت مربعی، که دانشمندان آن را «کشفی نادر» لقب دادهاند، در منطقه حمص در شمال سوریه پیدا شده است. باستانشناسان تاکنون 65 فوت از این موزائیککاری پر نقش و نگار را در جایی که احتمالاً کف یک حمام باستانی بوده از زیر خاک بیرون کشیدهاند.
روی بخشهایی که تابحال حفاری شدهاند، تصاویر مبارزه «هاپلایت»ها یا سربازان یونانی با قبیله زنان جنگجوی «آمازون» نقش بسته است که به عنوان متحدان تروا میجنگیدند.
تروای باستانی و دولتشهرهای یونانی در دو سوی دریای اژه در آسیا و اروپا قرار داشتند، و با هم رقیب سیاسی و تجاری بودند. بر اساس روایات اساطیری، هنگامی که پاریس، شاهزاده تروایی، هلن، همسر منلئوس پادشاه اسپارت را در حدود قرن دوازدهم قبل از میلاد دزدید، اختلافات این دو رقیب بالا گرفت.
منلئوس ابتدا سفیرانی به تروا فرستاد و خواستار استرداد همسرش شد، اما خاندان سلطنتی تروا نپذیرفت. منلئوس سپس به برادر بزرگتر خود آگاممنون، پادشاه بزرگ یونانیان متوسل شد و از او خواست برای بازگرداندن همسرش به تروا لشکرکشی کند.
آگاممنون پذیرفت و تمام پادشاهان و رهبران نظامی یونان را فراخواند، و همگی به تروا لشکر کشیدند و حدود ده سال در دشتهای اطراف شهر با ترویاییها جنگیدند، تا آنکه در نهایت یونانیان به ابتکار اودیسه ترفندی اندیشیدند و اسب چوبی بزرگی درست کردند و درون آن را پر از سرباز کردند، و هنگامی که اهالی تروا اسب را به درون شهر کشیدند، یونانیان بیرون آمده دروازههای تروا با باز کرده و آن را فتح کردند.