سی‌ان‌ان: دولت آمریکا و ایلان ماسک بر سر راه‌اندازی اینترنت برای ایران مذاکره کرده‌اند

 استارلینک.صدای آمریکا: شبکه خبری «سی‌ان‌ان» روز جمعه به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داد دولت بایدن درباره امکان راه‌اندازی سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای مردم ایران با ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس، مذاکره کرده است.

بخش فارسی صدای آمریکا در ارتباط با این خبر با کاخ سفید تماس گرفته و به محض دریافت پاسخ، آن را منتشر خواهد کرد.


به گزارش سی‌ان‌ان یک مقام ارشد دولت بایدن گفته است: «به سرعت داریم با تمام توان خود از آرزوهای مردم ایران حمایت می‌کنیم.» او افزود: «این سیاست ما است. در حال حاضر، [تظاهرات جاری] واقعا یک جنبش ایرانی تحت رهبری دختران جوان است و در حال گسترش به دیگر بخش‌های جامعه [ایران] است. ما به هیچ وجه نمی‌خواهیم حرکت آنها را تحت‌الشعاع قرار دهیم.»

این مقام ارشد دولت بایدن به سی‌ان‌ان گفته است که کاخ سفید متمایل است راه‌های تضمین دسترسی مردم ایران به اینترنت از طریق تلفن‌های همراه‌شان را بیابد و استارلینک نیز یکی از این گزینه‌هاست اما تنها گزینه نیست.

هنوز مشخص نیست آیا دولت بایدن هزینه راه‌اندازی پایانه‌های استارلینک در ایران را متقبل می‌شود یا نه.

شرکت اسپیس‌ایکس مدعی است تا کنون ٨٠ میلیون دلار صرف ارائه سرویس استارلینک به اوکراین کرده و این میزان تا پایان سال جاری بالغ بر ١٠٠ میلیون دلار خواهد شد.

در روزهای گذشته گزارشی منتشر شد که طبق آن ایلان ماسک از پنتاگون خواسته است این هزینه را متقبل شود. آقای ماسک بلافاصله پس از انتشار این خبر گفت از درخواست خود صرف نظر کرده است.

برخی مقام‌های آمریکایی اظهار امیدواری کرده‌اند پایانه‌های استارلینک علیرغم مخالفت‌های جمهوری اسلامی همانند دیش‌های ماهواره در ایران همگانی شود.

با آغاز و گسترش سریع اعتراضات ضدحکومتی به دنبال کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، مقامات جمهوری اسلامی اقدام به محدودکردن شدید دسترسی ایرانیان به اینترنت کرده‌اند. دولت جو بایدن نیز در پاسخ به این اقدام دولت ایران، ضمن تحریم کردن برخی از افراد و نهادهای فعال در این زمینه اعلام کرده با تمام توان تلاش خواهد کرد ایرانیان از حق بنیادین خود مبنی بر گردش آزاد اطلاعات محروم نشوند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
پرنده آبی - شیراز، ایران
کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من
جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد