آغاز اعتصاب در صنعت نفت و تجمع اعتراضی در ده‌ها دانشگاه و مدرسه: ما فاتحه این دولت را خواندیم

اعتصاب‌ها در صنعت نفت و پتروشیمی ایران آغاز شد
در پی هشدارهای مکرر کارگران پیمانی و رسمی صنعت نفت و پتروشیمی ایران، اعتصاب بخشی از این کارگران آغاز شده است.


کانال تلگرامی «شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت» روز دوشنبه گزارش داد که گروهی از نیروهای پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی دنا عسلویه اعتصاب کرده‌اند.

دلیل این کارگران برای این اعتصاب «عدم پرداخت دو ماه حقوق» اعلام شده است، اما آنان در روزهای اخیر به حکومت «اخطار» داده بودند که اگر «به بازداشت‌ها، کشتار مردم و سرکوبگری‌ها و اذیت و آزار زنان به خاطر حجاب پایان داده نشود و سرکوب مردم پایان نیابد» ساکت نخواهند ماند و «همصدا با همه مردم» دست به اعتراض خواهند زد.
به دنبال این هشدار، کارگران رسمی شاغل در بخش‌های عملیاتی صنعت نفت ایران نیز در بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت از اعتراض‌های مردمی هشدار دادند که در صورت تداوم سرکوب و بازداشت معترضان دست از کار خواهند کشید.

آغاز اعتصاب‌ها در بخش صنعت نفت ایران در حالی است که شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان با انتشار بیانیه‌ای از معلمان و دانش‌آموزان خواست که روز سه‌شنبه ۱۲ مهر «با اعتصاب در مدرسه و خودداری از کلاس‌رفتن، همبستگی و همراهی خود را با همه معترضان» نشان دهند.

پیشتر دانشجویان ده‌ها دانشگاه بزرگ و کوچک ایران نیز در شهرهای مختلف در اعتراض به جو امنیتی در دانشگاه‌ها و بازداشت دانشجویان و همچنین مجازی شدن تحمیلی کلاس‌ها اعتصاب کرده‌اند.
شعار دانشجویان دانشگاه تهران در تجمع روز دوشنبه: «حیدر حیدر شعارتون، جنایت افتخارتون»بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در ارتباط با حوادث روز یکشنبه این دانشگاه، نامه‌ای به وزیر علوم نوشته و گفته که «حضور بی‌ضابطه و رعب‌آور» گروهی از نیروهای امنیتی در اطراف دانشگاه صنعتی شریف، «صحنه‌هایی تاسف‌آور و نگران‌کننده را رقم زد و بی‌تردید این حضور بی‌مبالات، در دمیده‌شدن بر آتش تنش در دانشگاه صنعتی شریف نقش داشت».

این نهاد اسلامگرا با محکوم کردن «برخوردهای خشن و قهرآمیز با دانشجویان» گفته است که وزیر علوم باید از تکرار چنین «اتفاقات تلخی» در دانشگاه صنعتی شریف و دیگر دانشگاه‌ها جلوگیری کرده و از دانشجویان و اساتید آن «دلجویی» کند.

بسیج دانشجویی در عین حال گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف را متهم کرده که «رفتارهای پر از توحش» داشته و «شعارهایی رکیک» سر داده‌اند و در ادامه خواستار «برخورد صریح و بدون مماشات طبق آیین‌نامه‌ها و قوانین انضباطی حاکم بر دانشگاه و نه براساس رویه های امنیتی و مصلحت‌اندیشی‌های چند روز اخیر» با این دسته از دانشجویان شده است.

از مدارس مختلف دخترانه در تهران، کرج و شیراز هم خبر می‌رسد که دانش‌آموزان به طور جمعی در کلاس‌ها و حیاط مدرسه روسری‌ها را از سر برداشته و در دست‌ها چرخانده و شعارهای «توپ تانک فشفشه، اخوند باید گم بشه» و معلم باغیرت، حمایت حمایت» سر می‌دهند.

هشدار درباره سکوت در برابر «شبیخون چماقداران» به دانشگاه شریف؛ «ما فاتحه این دولت را خواندیم»انجمن اسلامی شریف روز یکشنبه را «روز خونین» دانشگاه خواندهحمله نیروهای امنیتی و ماموران بسیج به دانشگاه صنعتی شریف که با محاصره دانشگاه، تیراندازی، شلیک گاز اشک‌آور و بازداشت گسترده و خشونت‌آمیز ده‌ها دانشجو همراه شد، خشم و بهت بسیاری را در جامعه دانشگاهی و در میان عموم مردم برانگیخت.

انجمن اسلامی دانشگاه شریف در بیانیه‌ای تند، روز یکشنبه دهم مهرماه را «روز خونین» دانشگاه و «لکه ننگ دیگری بر کارنامه حاکمیت» توصیف کرد و از همه دانشجویان و استادان دانشگاه‌ها خواست به نشانه همبستگی با دانشگاه شریف کلاس‌های خود را تعطیل کنند.

در این بیانیه که با عبارت «انا لله و انا الیه راجعون» شروع می‌شود آمده است «ما فاتحه‌ این دانشگاه را خواندیم، ما فاتحه این وزارت علوم را خواندیم، ما فاتحه این دولت را خواندیم.»

روایت انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف از حمله یکشنبه نشان می‌دهد که این اقدام با برنامه‌ریزی قبلی و «سناریویی از پیش طراحی شده برای خفه کردن صدای دانشجویان معترض» انجام شده است.
حسین حسین کجایی‌؟ یزید شده سپاهی - دانشگاه صنعتی اصفهان«اقدامی کم‌نظیر در طول تاریخ دانشگاه شریف» 
در این بیانیه «شبیخون ماموران امنیتی و چماقداران لباس شخصی» با حوادث ۱۸ تیر سال ۱۳۷۸ و ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ مقایسه و «اقدامی کم‌نظیر در طول تاریخ دانشگاه شریف از قبل از انقلاب تا به امروز» توصیف شده است.

برای بسیاری حمله به دانشگاه شریف یادآور یورش به کوی دانشگاه تهران در تیر ماه سال ۷۸ است که به عنوان یکی از نقاط عطف اعتراضات علیه جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته و سرکوبگری حکومت شناخته می‌شود. در روز هجدهم تیر آن سال در پی اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به تعطیلی روزنامه سلام، ماموران انتظامی و لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران حمله کردند که به پنج روز اعتراض و ناآرامی و تنش گسترده سیاسی منجر شد.

اشاره بیانیه انجمن اسلامی شریف به خرداد ۸۸ هم به سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز بعد از انتخابات ریاست جمهوری آن سال است که ماه‌ها اعتراض ناآرامی را به دنبال داشت و رهبر جمهوری اسلامی آن را «فتنه» خواند.

در این بیانیه از دانشجویان و استادان دانشگاه شریف خواسته شده تا برآورده شدن تمام شرایط زیر از هر گونه حضور در کلاس درس چه به صورت حضوری و چه مجازی خودداری کنند:

   * آزادی همه دانشجویان بازداشتی
   *عذرخواهی رسمی مسئولان دولتی و حکومتی
   *جبران خسارت‌های پیش‌آمده برای دانشجویان
  *  تضمین مکتوب مبنی بر وجود امنیت برای دانشجویان در دانشگاه و محیط اطراف آن و عدم تکرار این حادثه در آینده
  *  بسته‌شدن پرونده‌های تشکیل‌شده برای تمامی دانشجویان شریف در این مدت که به خاطر نادیده گرفتن حق بدیهی اعتراضشان بوده

 روز دوشنبه مسئولان دانشگاه صنعتی شریف اعلام کردند که کلاس‌های دانشگاه تا اطلاع بعدی تنها به صورت مجازی برگزار خواهد شد و دانشجویان کارشناسی حق تردد در دانشگاه را نخواهند داشت.
درخواست تعطیلی کلاس‌ها در تمام دانشگاه‌های ایران

 انجمن اسلامی شریف در این بیانیه که صبح روز دوشنبه ۱۱ مهر منتشر شد تعداد دانشجویان بازداشت‌شده را بیش از ۳۰ نفر برآورد کرده است. بر اساس بعضی روایت‌ها از حوادث دیشب تعداد بازداشتی‌ها بیش از این بوده است.

این بیانیه می‌گوید «بسیاری از جراحت‌های این حادثه قابل جبران نخواهد بود و برای همیشه با دانشجویان این سرزمین باقی خواهد.»

این نهاد دانشجویی خواهان اعلام همبستگی تمام دانشجویان و استادان دانشگاه‌های سراسر ایران شده و از آنها خواسته کلاس‌های درس را تعطیل کنند.

در این بیانیه هشدار داده شد که اگر کلاس‌ها در شرایط فعلی برگزار شود «این قبیل اقدامات در آینده تداوم خواهد‌ یافت و دیگر هیچ کسی قادر نخواهد بود در دانشگاه دهان خود را برای اعتراض باز کند.»  
دانش آموزان مهرشهر کرج ؛ آغاز پایان جمهوری اسلامی با به میدان آمدن دهه نودیهااز مدارس مختلف دخترانه در تهران، کرج و شیراز هم خبر می‌رسد که دانش‌آموزان به طور جمعی در کلاس‌ها و حیاط مدرسه روسری‌ها را از سر برداشته و در دست‌ها چرخانده و شعارهای «توپ تانک فشفشه، اخوند باید گم بشه» و معلم باغیرت، حمایت حمایت» سر می‌دهند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

باید اینکار زودتر انجام میشد ولی هنوزم دیر نیست. بهترین ضربه ای که میتونند بزنند حداقل 1 ماه اعتصاب شرکت نفت پتروشیمی کامیوندار بانک و اداره های دولتی هست. خسته نباشید.
دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۱
۴۸
samisan - توکیو، ژاپن

باید اقای رضا پهلوی دلارهای آزاد شده را از امریکا گرفته و پول ان راتقسیم کند بین اعتصاب کننده و دانشجویان و مردم بپاخاسته تا زندگی مردم تامین شود تا سرنگونی این تفله های تازیان همان کاری امریکا و انگلیس و اروپا زمان اوردن خمینی ملعون کردن و پول پخش کردن بین طرفداران خودشان تا شاه را از قدرت برکنار کنن به امید ازادگی زنان و مردم ایران
دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴
۷۰
senator x - تهران، ایران

گارکران شریف صنعت نفت.ملت ایران هفته هاست که منتظر اعتصاب همگی شما عزیزان میباشد. پدران و برادران شما دین عظیمی بگردن دارن بیائید با اعتصاب سراسری این دین را از گردن خود بردارید و روح شاهنشاه را شاد نمائید
دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶
۶۳
mina minavand - هانور، آلمان

دستتون درد نکنه،لطفا یک حلوا هم بپزید 😊
دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۴
۴۳
Danayan - برگن، نروژ
ما باید در درجه اول باید صندوق‌های محلی برای کمک به اعتصابات با کمک مالی ما که وظیفه همگی ماست ایجاد کنیم! مردم و کارگران باید ساپورت مالی ما را داشته باشند!
دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.