دولت آمریکا به دنبال وعده ایلان ماسک: اینترنت ماهواره‌ای به ایران مجوز نمی‌خواهد

العربیه: پس از توئیت ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس که برای رساندن اینترنت ماهواره‌ای به ایران وعده داده بود از آمریکا درخواست مجوز می‌کند، آمریکا اعلام کرد که نیازی به مجوز نیست.

روز دوشنبه 28 شهریور، هم‌زمان با اعتراضات شهروندان ایران در محکومیت قتل مهسا امینی توسط گشت ارشاد و قطع اینترنت در برخی شهرها، تعدادی از کاربران از ایلان ماسک خواستند که برای ایران نیز خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه کند.


شرکت استارلینک وابسته به اسپیس ایکس پیش‌تر خدمات اینترنت برای مردم جنگ‌زده اوکراین ارائه داده بود.

مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در پاسخ به این کاربران، در توئیتر اعلام کرد که برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای به ایران، درخواست خود برای معافیت از تحریم‌های واشینگتن علیه تهران را ثبت خواهد کرد.

یک روز پس از این توئیت، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای که احتمالا در پاسخ به توئیت ماسک است، نوشته که برای صادرات برخی تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای به ایران، نیازی به درخواست مجوز نیست.

خبرگزاری «رویترز» نیز در گزارشی که روز سه شنبه 29 شهریور منتشر کرده نوشته است که این بیانیه وزارت خزانه داری امریکا، نشان می‌دهد که ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس ممکن است برای ارائه خدمات پهن‌باند ماهواره‌ای استارلینک در ایران به مجوز نیاز نداشته باشد.

اگرچه در توئیتی که ایلان ماسک روز دوشنبه نوشت، هیچ جزئیاتی درباره برنامه‌ او برای ارائه اینترنت ماهواره ای به ایران را در بر نداشت، رویترز همزمانی این موضوع با اعتراضات و احتمال قطع اینترنت در ایران را با آن مرتبط دانسته است.

وزارت خزانه داری آمریکا دارای مجوزی طولانی‌مدتی است که بر اساس آن صادرات برخی سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و خدمات مرتبط با اینترنت به ایران، را مجاز و از شمول تحریم‌های این وزارت‌خانه خارج می‌داند. این مجوز عمدتا شامل خدمات اتصال اینترنت خانگی و به قصد مصرف برای موارد مسکونی است.

در روزهای گذشته، همزمان با افزایش اعتراضات، نگرانی‌ها از احتمال قطع اینترنت ایران و سرکوب معترضان در شرایط بی‌خبری مطلق بالا گرفته است. ایران در اعتراضات آبان 1398، اینترنت کل کشور را برای مدتی نزدیک به یک هفته قطع کرد.

سازمان‌های حقوق‌بشری چون «عفو بین‌الملل» می‌گویند که دست‌کم 304 نفر در آن اعتراضات توسط رژیم ایران کشته شدند. این در حالی است که گروه‌های مخالف ایران، رقم واقعی جان باخته‌گان را بسیار بیشتر دانسته و می‌گویند که بیش از 1500 نفر در آن چند روز کشته شدند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۱
گور دجال زار می بینم - نیده، ترکیه
سید علی خاخا، پیام سال 2003 بیت العدل اعظم خطاب به بهاییان ایران را که نسخه ای از آنرا جهت اطلاع به دفتر حضرت عالی ، دفتر ریاست جمهوری ، وزارت اطلاعات و وزارت کشور تقدیم گردید! اگر بخاطر داشته باشید، گوشه‌ای از آن راجع به آن بود که اگر درها را به روی اطلاعات ببندید، از پنجره‌ها و دیوارها نفوذ خواهد کرد ! !! و به یاد دارید که نوشته شده بود که حکومت ملایان در اوج قدرت، بغتتاً سقوط خواهد کرد! البته این سخنان ، خودمانی و فقط بین ما و شماست و کسی از آن خبر دار نخواهد شد ! قول میدهم! ولی قبل از رفتنت لااقل اگر صلاح دانستی به مردم بگو که انگلیس برای‌ چه شما را روی کار آورد و لیست اعدام و تیرباران بهاییان را دستتان داد! میدانی که منظورم چیست!؟ اگر خدای نکرده رویت نشد و یا زبانم لال جرأت نکردی! ندا را برسان تا خودمان به مردم بگوییم،
جمعه ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۵
۴۵
SydneyWater - سیدنی، استرالیا
دولت آمریکا غلط کرد با ایلان ماسک!! ریسی را دعوت و تریبون در اختیارش قرار میدهد، از آنطرف وعده دسترسی به اینترنت آزاد را به ملت میدهد!!! هیچ چیز واقعی نیست جز مردن مردم در خیابانها و‌امید جوانان برای تغییر رژیم…😭😭😭
جمعه ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴
۴۳
solswe - مالمو، سوئد
"شرکت اریکسون تجهیزاتی را به روسیه صادر کرده که می‌تواند کاربرد نظامی داشته باشد". این متن اخبار سوئد بود ، تو همین زمانی که تو اکراین جنگه اینا دارن تجهیزات به روسیه میفروشن ، کثیف تر از این دولت ها خودشون هستن ، تمام شعارهای حقوق بشر هم پشمه و واسه ساده باورهای دنیاست.
جمعه ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +201رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +135جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +101پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +88هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه