سومین شب اعتراضات به قتل مهسا امینی؛ دو کشته و ۱۵ زخمی در دیواندره
رأی دهید
با بالا گرفتن شعله اعتراضات علیه حکومت ایران و در محکومیت جنایت قتل مهسا امینی ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که تظاهرات مردم خشمگین در تهران، مشهد، رشت، کرج، اصفهان، اهواز و شهرهای کُردستان از جمله دیواندره، پاوه، مریوان، تکاب و بوکان ادامه یافته و طی آن معترضان علیه کلیت نظام و شخص علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی شعارهای تندی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر ستمگر چه شاه باشد چه رهبر» سر دادند.
2 کشته و 15 زخمی
در سومین روز اعتراضات خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع خود از کشته شدن 2 نفر و زخمی شدن 15 نفر دیگر طی تظاهرات مردم شهر دیواندره خبر داد.
برخی گزارشها از دو شهروند کُرد با اسامی «محسن محمدی» و «فواد قدیمی» نام بردهاند که گفته میشود در شهر دیواندره استان کُردستان، بهدلیل شدت جراحات وارده ناشی از اصابت گلوله طی حمله نیروهای امنیتی به معترضان، کشته شدهاند.
پیشتر سازمان حقوق بشری «ههنگاو» از زخمیشدن 10 نفر از معترضان در دیواندره و وخامت حال یکی از آنها خبر داده بود.با ادامه خشم و انزجار عمومی و گسترش تظاهرات مردمی در استانهای مختلف ایران در اعتراض به خشونت علیه زنان و جنایت قتل مهسا امینى توسط نیروهای گشت ارشاد، معترضان شامگاه دوشنبه 28 شهریور در تهران، شعار «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشد چه رهبر» سر دادند. pic.twitter.com/RAZ4dxGz1U
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) September 19, 2022
در تهران با فراخوان عمومی فعالان زنان برای برگزاری تجمع اعتراض به قتل حکومتی مهسا امینی دوشنبه 28 شهریور، معترضان در تقاطع خیابان حجاب و بلوار کشاورز این شهر تجمع کرده و شعار «زن، زندگی، آزادی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «ایرانی باغیرت، حمایت حمایت» سر دادند.
به آتش کشیدن خودروی انتظامی
همچنین ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی از درگیری شدید در تهران و واژگون کردن خودروی نیروی انتظامی توسط معترضان خبر میدهند.
گزارش شاهدان عینی حاکی از بازداشت دهها نفر در تهران، از جمله مهناز محمدی، مستندساز و فعال حقوق زنان است.
نیروهای امنیتی و ضدشورش رژیم ایران برای متفرق کردن جمعیت معترض از گاز اشکآور، باتوم استفاده کرده و به ضرب و شتم معترضان پرداختند.شماری از شهروندان ساکن مشهد، شامگاه دوشنبه 28 شهریور در اعتراض به قتل مهسا امینی با سر دادن شعارهایی از جمله «مرگ بر جمهوری اسلامی» و «مرگ بر دیکتاتور» در مرکز این شهر تجمع کردند. pic.twitter.com/DT5xDIoeY9
— العربیه فارسی (@AlArabiya_Fa) September 19, 2022
نقض هولناک حقوق بشر
در ادامه واکنشها به تحولات ایران، ایالات متحده آمریکا نیز کشته شدن مهسا امینی در تهران را «جنایت هولناک ضد حقوق بشری» دانسته و تاکید کرد که رژیم ایران باید اعمال خشونت علیه زنان و سلب آزادی آنها در این کشور را متوقف کند.
رسانههای غربی چون «آسوشیتد پرس»، «گاردین» و «بی بی سی» دوشنبه اخبار اعتراضات گسترده در ایران را پوشش دادهاند.
تظاهرات دانشجویان در تهران
همچنین صبح دوشنبه 28 شهریور، دانشگاههای تهران، امیرکبیر، علامه طباطبایی و دانشگاه ملی ایران (بهشتی) نیز تبدیل به صحنه اعتراضات دانشجویان شده بود. دانشجویان این دانشگاهها شعارهایی علیه حکومت ایران و علی خامنهای سر دادند.
این در حالی است که از تهران، رسانههای حکومتی از برکنار شدن رئیس پلیس امنیت اخلاقی تهران، خبر دادهاند.
در شهرهای کردستان نیز بازاریان و کسبه با تعطیلی محل کار خود، به اعتراض علیه قتل حکومتی مهسا امینی پیوستند. این اعتصابات، در پی فراخوانی از پیش اعلام شده که از کسبه و مغازهداران در شهرهای مختلف ایران خواسته بود در اعتراض به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی اعتصاب کرده و محل کسب خود را ببندند، رخ داده و برخی بازارهای ایران را به تعطیلی کشانده است.
ویدیوها از شهرهای سقز، سنندج، بانه و مریوان در استان کردستان و شهرهای ارومیه، مهاباد، بوکان، سردشت و اشنویه در استان آذربایجان غربی، کرمانشاه و جوانرود در استان کرمانشاه نشان میدهد بسیاری از کسبه این شهرها از صبح دوشنبه دست به اعتصاب زده و مغازههای خود را تعطیل کردهاند.
احزاب کردستان ایران پیشتر در واکنش به قتل مهسا امینی، دوشنبه 28 شهریور را روز اعتصاب عمومی اعلام کرده بودند.
مهسا امینی، شهروند 22 ساله اهل سقز بود که پس از بازداشت توسط پلیس گشت ارشاد، تحت شکنجه و ضربه مغزی شده و به بیمارستان منتقل شد و در روز جمعه 25 شهریور در بیمارستان کسری جان باخت.