شیوع بیماری‌های مسری میان «زائران اربعین»؛ وضعیت در مرز ایران و عراق «فاجعه‌بار» است

 «زائران اربعین» و جمعیت پشت مرزهاصدای آمریکا: سخنگوی اورژانس ایران تایید کرده است که شیوع «بیماری‌های گوارشی» به همراه برخی دیگر از بیماری‌های واگیردار میان «زائران اربعین» و جمعیت پشت مرزها «خیلی جدی» است.

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس ایران به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته است که در بحث «گرمازدگی زائران اربعین» در مرز زمینی مهران، «همه قشر سنی» وجود دارد.


به گفته او، موارد گرمازدگی از «نوزاد شیرخوار دو ماهه» تا افراد «۶۵ و ۷۰ ساله» را در بر می‌گیرد.

سخنگوی اورژانس ایران تایید کرده است که «در مسیر برگشت زائران»، خیلی‌ها «علامت‌های» بیماری‌های «گوارشی» مانند دل درد، سرگیجه و استفراغ داشته‌اند و اگر زودتر به مراکز درمانی مراجععه نکنند «می‌توانند بقیه را هم مبتلا کنند.»

مراسم «اربعین» در روزهای منتهی به بیستمین روز از ماه قمری «صفر» و چهل روز پس از روز دهم ماه «محرم» یا «عاشورا»، در عراق و مسیرهای منتهی به شهر «کربلا» و مقبره امام سوم شیعیان به صورت «مراسم پیاده‌روی» و یا برگزاری برنامه‌های جانبی انجام می‌شود.

تارنمای خبری «انتخاب» نیز با انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از مناطق مرزی کشورهای ایران و عراق، وضعیت این مسافران برای شرکت در مراسم مذهبی «اربعین» را «فاجعه‌بار» توصیف کرده است.

در چنین شرایطی، روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران و نزدیک به محافظه‌کاران سنتی حکومت ایران، در شماره امروز شنبه نوزدهم شهریورماه خود خطاب به مسئولان دولتی گفته است «چرا امور زیارتی را به مردم واگذار نمی‌کنید؟»

این رسانه که با بودجه عمومی اداره می‌شود، ضمن اشاره به اینکه «عوارض» منفی چنین مراسمی و حاشیه‌های آن را «نمی‌توان نادیده گرفت» و با «کرامت انسانی» در تضاد است، افزوده: اینکه مردم با انواع «مشوق‌ها و با تبلیغات بسیار پرسروصدا» به عزیمت به مرز‌ها تشویق شوند و در آنجا با «انواع و اقسام مشکلات و سرگردانی‌ها» مواجه شوند، «با هیچ منطق و تدبیری منطبق نیست.»

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در عراق گفته است افراد ایرانی حاضر در این مراسم مذهبی «بلافاصله بعد از پایان زیارت» به کشور برگردند.

غلامرضا اباذری خطاب به ایرانیان حاضر در عراق و شرک‌کنندگان در مراسم «اربعین»، گفته است که «عرف پذیرایی» مردم این کشور را «محترم» بشمارند.

این سخنان در شرایطی امروز عنوان شده است که در روزهای گذشته مقتدی صدر، رهبر ائتلاف پیروز انتخابات عراق و از مخالفان دخالفت تهران در این کشور، خواستار عدم مداخله ایرانیان در فرآیند «پذیرایی از زائران» و «احترام گذاشتن به قوانین ‎عراق» شده بود.

همزمان با آنکه «ستاد مرکزی اربعین حسینی» که نهادی حاکمیتی است در اطلاعیه شماره ۹ خود دوباره اعلام کرده که «مرزهای منتهی به عراق مسدود است» و افراد به مرزها مراجعه نکنند، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی نیز از حضور «۱.۵ میلیون نفر» پشت مرزهای عراق و درون خاک ایران خبر داده است.

با این حال، روزنامه «همشهری» چاپ تهران و ارگان رسانه‌ای شهرداری تهران در شماره امروز شنبه نوزدهم شهریورماه مدعی شده است که «راهپیمایی اربعین» و «سرود سلام فرمانده» نشان می‌دهد «جامعه ایران در حال فروپاشی نیست.»

در پی سقوط حکومت بعث عراق در سال ۸۲ به دنبال حمله ائتلاف بین‌المللی به این کشور، مراسم موسوم به «اربعین» پس از دهه‌ها مجددا توسط شیعیان این کشور به صورت سنتی احیا شد اما یک دهه بعد مقامات جمهوری اسلامی با دستور مستقیم آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اقدام به حضور جدی و تلاش بر تاثیرگذاری بر آن کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
SydneyWater - سیدنی، استرالیا

امروز دوستم در ایران داشت در مورد شستشوی مغزی بچه ها صحبت می کرد و حرص می خورد من بهش گفتم بچه ها تا ابتدایی یا فوقش اوایل نوجونی تحت تاثیر اینا هستند دبیرستان همه شون کاملا ضد آخوند و مذهب میشن ولی دوستم گفت بچه های مناطق محروم رو شستشوی مغزی میدن می‌برند به سمت حوزه و مدارس دینی دیدم راست میگه! بیشتر این اربعین بازها و زیارت برو از همون قشر هستند
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۵
۳۶
arian1 - ابادان، ایران

به هیچ عنوان احساس دلسوزی و همدردی با این مثلا زائرین عربهای مرده ندارم. ۴۳ سال دروغها و جنایات آخوندها را تجربه کرده اند و باز هم فریب می خورند و به زیارت عربهای مرده ای که خود عربها هیچ ارزشی برای آنها قائل نیستند میروند.
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
۶۴
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان

جمهوری اسلامی مدعیست: "حالا چون جنگی در نگرفته و ما در وهله اول باید مسلمون‌کشی کنیم، مانند اسلاف‌مان در صدر اسلام، چه بهتر که مرگ در بلاهت اربعین بعد از حماقت عاشورا رخ دهد! مریض شدن زائران درست با قصد ج.ا. سازگاری دارد وگرنه کلمه شهید بلا‌استفاده می‌ماند!" 😖
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

به جهنم.
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۰
۵۶
ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان

بعد از شیوع کرنا از قم و مشهد مراکز شرک و مردار پرستی فرقه مشرک و صیغه زاده شیعی حالا خدا میخواد این مردار پرستان و مشرکان را به ازهال مبتلا کرده تا به شیوه مردار های جنایتکاری که انها را می‌پرستند جماعت مردار پرست را سقت کنه.
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
۴۶
Momijii - توکیو، ژاپن

همیشه باشه از این خبرها ، امیدوارم هیچکدوم از این گله ابلهان متحجر و آماده مفتخوری به ایران برنگردند و همونجا با حسین عرب محشور بشن . شرشون کم !
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

یه سری ملنگ زر زر میکردن میگفتن عراق که مال خودمونه. بیا حریف عراق هم نشدین یه سری اتوبوس بذاره اون گله گاو رو برگردونه. تازه هرجور هم تونستین بهشون پول رسوندین که بعد با همون پول بیان ترتیب خواهر و مادرها تون رو توی مشهد بدن. نکشیمون با این همه قدرت
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۷
۶۰
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

خود عراقیها دارن میرن شمال ایران واسه صفا سیتی، اونوقت این احمر الحمارها میرن عراق که اگه قسمتشون بشه در اربعین به درجه رفیع شهادت نائل بشن! اونم شهید اسـ...!!!!
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد