پیام یاسمین مقبلی، فضانورد آمریکایی-ایرانی تبار ناسا به دختران ایران: چطور به ناسا راه پیدا کردم

 
پیام یاسمین مقبلی، فضانورد آمریکایی-ایرانی تبار ناسا به دختران ایران
 
یاسمین مقبلی کیست؟یاسمین مقبلیپدر و مادر یاسمین مقبلی که دانشجوی معماری بودند پس از انقلاب ۱۳۵۷ از ایران گریختند و او در آلمان غربی متولد شد.
 
او پس از آن به همراه خانواده‌اش به آمریکا رفت.
 
شهر کوچک بالدوین در ایالت نیویورک هم برای یاسمین مقبلی مثل خانه او است، جایی که او در آن به مدرسه رفت. یکی از مشق‌های انشا و خلاصه کتابی که او در دوره دبستان نوشت درباره والنتینا ترشکووا بود، فضانورد زن شوروی سابق و اولین زنی که به فضا رفت.
 
او از سال‌های نوجوانی می‌خواست فضانورد شود و در ۱۵ سالگی در دوره‌ای آموزشی در "اردوگاه فضایی پیشرفته" شرکت کرد.
 
او هم اکنون به همراه همسرش در تگزاس زندگی می‌کند و مادر دو کودک دوقلو هم هست.
 
خانم مقبلی در دانشگاه معتبر ام‌آی‌تی در سطح کارشناسی مهندسی هوافضا خواند و پس از آن در سال ۲۰۰۵ با درجه ستوان دومی به تفنگداران دریایی آمریکا پیوست.
 
سه سال بعد او حرفه خلبانی خود را با پرواز هلی‌کوپتر برای تفنگداران دریایی آغاز کرد. یاسمین مقبلی در دوران خلبانی نظامی خود در بیش از ۱۵۰ ماموریت رزمی، از جمله در افغانستان حضور داشته است.
خانم مقبلی بیش از دو هزار ساعت با ۲۵ پرنده مختلف پرواز کرده استاو همچنین کارشناسی ارشد مهندسی هوافضای خود را از مدرسه نیروی دریایی آمریکا در کالیفرنیا گرفت.
در سال ۲۰۱۷ یاسمین مقبلی دوره آموزشی و آزمایشی خود در ناسا را آغاز کرد و در سال ۲۰۲۰ به همراه ۱۲ فضانورد دیگر جزو اولین گروه از فارغ‌التحصیلان برنامه آرتمیس ناسا بود.
 
هدف اصلی برنامه آرتمیس سفر دوباره انسان به ماه و فرود بر قطب جنوب ماه است.
فضانورد ایرانی آمریکایی
یاسمین مقبلی چند سال قبل در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی گفته بود: "هنوز بچه بودم که به آمریکا آمدیم."
 
"در نیویورک بزرگ شدم. تنوع فرهنگی زیادی داشت و آدم‌های مختلفی از فرهنگ‌های متفاوت اطرافمان بودند. هم تجربه‌های فرهنگی متفاوتمان را با هم در میان می‌گذاشتیم."
 
یاسمین در این مصاحبه از مادرش گفته بود : "مثلا مادرم به مدرسه‌ام می آمد و درباره عید نوروز و سفره هفت‌سین برای همکلاسی هایم توضیح می‌داد."
 
تبار ایرانی یاسمین مقبلی جایگاه مهمی برایش دارد.
 
هرچند او تاکنون به ایران نرفته، نوروز را جشن می‌گیرد، فارسی صحبت می‌کند و خود را ایرانی می‌داند.
چند سال پیش در واکنش به یک مطلب نژادپرستانه، یاسمین مقبلی در فیسبوک خود در مطلبی گفت "چرا متولد ایران بودن یک نفر برایتان مهم است؟ چون بلافاصله ایران به یک موضوع خاص وصل می‌شود؟ مثلا تروریست بودن؟ نه‌خیر، این طور نیست. پدر و مادر و بیشتر دیگر نزدیکانم متولد ایران هستند. هیچ‌کدامشان هم تروریست نیستند."
 
او در عین حال آمریکا را هم برای فرصت‌هایی که به شهروندانش می‌دهد ستایش می‌کند.
 
او به نیویورکر درباره آمریکا گفته: "بله، این کشور ایرادهایی هم دارد و می‌توان چیزهایی را در آن بهبود بخشید، باید حتما برای بهتر شدنش کار کنیم. اما در نهایت ما فرصت‌های فوق‌العاده‌ای داریم. این واقعیت که من به عنوان یک زن و یک ایرانی می‌توانم به تفنگداران دریایی بپیوندم و بعد هم فضانورد شوم فوق‌العاده است."
 
یاسمین مقبلی گفته تبار ایرانی‌اش تاثیر منفی بر حرفه‌اش نگذاشته است.
 
او با اشاره به همکاری‌های فضایی آمریکا و روسیه به خبرگزاری فرانسه گفته بود: "یکی از دلایل علاقه من به کاوش فضا با حضور انسان این است که عموما درباره این مساله توافق و همبستگی داریم. فکر می‌کنم این حوزه‌ای است که دیپلماسی را در آن به شکلی می‌بینیم که در حوزه‌های دیگر نمی‌بینیم."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

مایه افتخاری . موفق باشی
یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۱
۶۴
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
اینبار خیار بسیجی قمپز در نکرد. مایه افتخار ایران .منافقین کور شوند. مثل خر وسط گل گیر کرده. تبریک گوید. نمی‌‌شود. طرف که زینب گونه لباس نپوشیده. ممکن است فضانوردان وسط راه حشری شوند. زن بدون چادر.یک هم نیست بگوید بزمجه وسط راه به همه چیز فکر می‌‌شود بجز سکس. نگوید .که آن هم نمی‌‌شود. یک جوری باید ماست مالی‌ کند. که ۴۳ سال است نیمی از مملکت را به زنجیر کشیده. من اگر یک کاره یودم.به سبک برادر لر رفتار می‌‌کردم. به گاو نر وحشی پل می‌‌گویند. زمانی که زیاد گردن کلفتی می‌‌کند می‌‌گیرند و زنده زنده آنقدر رگ بیضه می‌‌کشند تا اخته شود. تبدیل می‌‌شود به یک حیوان آرام .فقط می‌‌خورد و چاق می‌‌شود. می‌‌گویند ورزا. بهترین وسیله هم برا شخم زدن. فکر کنید ۴۰ میلیون زن ایرانی که با دست خود خیار ها. فانتم ها. بیت طوله مقدس را اخته می‌‌کنند. چنین صحنه را باید میکل انجلو و داوینچی بر روی تابلو آورند. در فرهنگ ما ایرانی‌ کم است. فقط یکی‌ داریم. بی‌ بی‌ مریم بختیاری سوار بر اسب. مجلس محمد علی‌ شاه قجار.
یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.