جمهوری اسلامی «برای سر مسیح علی‌نژاد ۵۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرده بود»

 مسیح علی‌نژادرادیو فردا: یک دادستان‌ دادگاه رسیدگی به پرونده تلاش برای «ترور» مسیح علی‌نژاد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی ایران در آمریکا، از تعیین «جایزه ۵۰۰ هزار دلاری» برای سر او از سوی حکومت تهران خبر داد.

مایکل لاکارد، دستیار دادستان ایالات متحده، روز چهارشنبه ۲۹ اسفند به هیئت منصفه دادگاه فدرال منهتن گفت که «حکومت ایران» این جایزه را برای این روزنامه‌نگار ایرانی-آمریکایی که به صراحت در مخالفت با جمهوری اسلامی اظهارنظر می‌کند، تعیین کرده بود تا «هزینه مالی طرح ساکت‌کردن» او را تأمین کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، او افزود حکومت ایران علی‌نژاد را «دشمن» می‌داند و سال‌ها تلاش کرد که او را «آزار و اذیت، بدنام و مرعوب» کند و «وقتی این تلاش‌ها شکست خورد، برای سر او ۵۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرد».

آقای لاکارد خطاب به هیئت منصفه فدرال منهتن گفت اما آدمکشی که برای این کار اجیر شده بود، قبل از این‌که بتواند علی‌نژاد را به قتل برساند، در ژوئیه ۲۰۲۲ دستگیر شد و بازداشت او منجر به بازداشت و محاکمه دو عضو مافیای روسی شد که طرح قتل را سازماندهی کرده بودند.

دستیار دادستان ایالات متحده گفت که دو عضو بلندپایه مافیای روسی، یعنی رفعت امیروف و پولاد عمروف، توسط دولت ایران برای سازماندهی طرح قتل علی‌نژاد در سال ۲۰۲۲ پول دریافت کرده بودند و «شواهد بسیار قوی» در این زمینه موجود است.

با این حال وکلای این افراد، که هر دو تبعه جمهوری آذربایجان هستند، در استدلال‌های پایانی خود به هیئت منصفه گفتند که آن‌ها هیچ یک از جرایم متعددی را که به آن‌ها متهم شده‌اند، مرتکب نشده‌اند.

مایکل مارتین، وکیل امیروف، گفت که شکی نیست «ایران علی‌نژاد را هدف قرار داده است، اما موکل او بخشی از هیچ طرحی نبوده است».

او اعتبار اظهارات خالد مهدی‌اف را زیر سوال برد، که هفته گذشته شهادت داده بود ۳۰ هزار دلار برای قتل علی‌نژاد دریافت کرده است، اما زمانی که پلیس او را به دلیل عبور از چراغ قرمز متوقف کرد، مأموریتش برای کشتن علی‌نژاد ناتمام ماند.

خالد مهدی‌اف ۲۷ ساله که عضو یک گروه جرایم سازمان‌یافته روسی معرفی شده، ۲۱ اسفندماه در جریان محاکمه دو همدست خود در آمریکا اعتراف کرد که در توطئه برای قتل خانم علی‌نژاد نقش داشته است.

خالد مهدی‌اُف در دادگاه به هیئت منصفه گفت که تیرماه ۱۴۰۱ درحالی‌که یک تفنگ AK-47 (کلاشنیکف) و یک ماسک اسکی همراه داشت، در خودرو خود در بروکلین دستگیر شد.

او همچنین در دادگاه اعلام کرد که «من آن‌جا بودم تا این روزنامه‌نگار را بکشم».

مسیح علی‌نژاد از فعالان سرشناس حقوق زنان و آزادی‌های سیاسی و مدنی ایران در آمریکا است و در راه‌اندازی کارزارهای مبارزه با حجاب اجباری و همچنین انتشار اخبار و تصاویر مربوط به فعالیت‌های مدنی زنان ایرانی نقش فعالی ایفا کرده است.
+10
رأی دهید
-77

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان

    زنیکه عجوزه جادوگر قیافه هاتون دیدنش کفاره داره
    82
    25
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    rood120 - منچستر، انگلستان

    چقدر خنده دار 😂😂
    57
    26
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    قورپه - بروکسل، بلژیک
    این دیگه از اون حرف ها هست. اینقدر از این سیم ظرف شویی مهمتر هست که اگر آخوند بخواد حذفس کنه به راحتی با مافیا حذف می‌کنه این سیم ظرفشویی با داشتن بوق و کرنا میخواد بگه خیلی مهم هست احتمالا این هم مثل مریم لچک رویای ریاست جمهوری پسا آخوند را در سر می‌پروراند
    59
    55
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    جمهوری اسلامی غلط کرده که چنین ... خورده!
    12
    33
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zavareh - رودسر، ایران
    آخر این مادینه عددیه که بخواهند حذف فیزیکی اش کنند؟ چرا که اگر عددی بود برایش اینقدر سناریو های ریز و درشت آنهم از طرف رادیوی مشکوک فردا نوشته نمیشد.
    34
    29
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Mostafa_123 - اوسلو، نروژ
    از کامنت‌ها مشخصه که پروژه سایبری‌های نظام برای بد نام کردن این خانم تاثیر داشته و متاسفانه موفق بود. بی‌ معرفت تر از انقلابییون ۵۷ همین اپزیسیونی هست که به جای ایجاد اتحاد همدیگرو به نفع جمهوری اسلامی خنثی میکنند. هروقت یاد گرفتیم که برای با اندازی همه اپوزیسیون با هر اعتقاد و افکاری باید متحد بشن اون موقع شاید یه تکونی به خودمون دادیم. در غیر این صورت برنده بازی جمهوری اسلامی خواهد بود. متاسفم!
    12
    23
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    خشایار1980 - شیراز، ایران
    جمهوری اسلامی خوب میدونه که چه کسانی خطرناکند و کدام اپوزیسیون به نفعش هست.ایشون با تمام احساسی و تند بودنش ولی جوان ها را خیلی به جان حکومت انداخت.اتفاقا از همه فعالین سیاسی بیشتر مطلب تولید می کنه و طرفدار زیاد داره.من خودم بالشخصه ازش خیلی خوشم نمی آد ولی نباید شخصی نگاه کنیم
    11
    21
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    همه اینها که علیه علی نژاد نوشتند از شاگردان طوسی و پرستوی وزارت اطلاعات هستند. هر کس اجازه دارد به طریق خودش با جمهوری اسلامی مقابله کند. فقط دو رویان و مذاکره کنندگان با جمهوری اسلامی محکوم هستند
    2
    11
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    لین صیغه صلواتی ارزش اسکناس ۷ تومانی را هم ندارد
    3
    14
    ‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.