خشکسالی رد پای ۱۱۳ میلیون ساله دایناسور را آشکار کرد

بی بی سی: خشکسالی شدید رد پای ۱۱۳ میلیون ساله یک دایناسور را در بستر رودی در بخش مرکزی تگزاس آشکار کرده است.

این رد پای عظیم که به یک اکروکانتوسور تعلق دارد از سال ۲۰۰۰ دیده نشده بود، چون زیر آب رود و چند لایه رسوب قرار داشت.


جف دیویس از مقام های «پارک ایالتی دره دایناسورها» در تگزاس گفت که این رد پاها یکی از سالم ترین نمونه ها در جهان است.

به گفته سازمان «نظارت بر خشکسالی آمریکا» تقریبا همه تگزاس هم اکنون خشکسالی را تجربه می کند.

هفته پیش بیش از ۸۷ درصد ایالت در یکی از سه وضعیت خشکسالی حاد، شدید یا استثنایی قرار داشت. تابستان خشک و داغ امسال باعث شده رودی در مرکز ایالت که حاوی این رد پای دایناسور است تقریبا به طور کامل خشک شود.

آقای دیویس به بی بی سی گفت که ردپاها در مسیری حدودا ۳۵ متری روی زمین نقش بسته است. تخمین زده می شود که در حدود ۱۴۰ رد پا از این یک دایناسور به جا مانده باشد که حالا حدود ۶۰ تای آنها اکنون پیداست.

آقای دیویس می گوید که اکروکانتوسورها از نوع «دایناسورهای معمول سه انگشتی» (تراپاد) بودند. قد آنها ۵ متر و وزن‌شان حدود ۷ تن بود.

اینها دایناسورهای ساروپازیدین را شکار می کردند که رد پای آنها هم در این پارک پیدا می شود.

ساروپازیدین یک دایناسور ۲۰ متری با گردنی دراز بود که حدود ۴۴ تن وزن داشت.

آب و هوای شدید در نقاط مختلف همچنین به شگفتی های دیگری منجر شده است.

اخیرا با افت شدید سطح آب در دریاچه مید - بزرگترین سد آمریکا در غرب این کشور - بقایای اجساد انسان پیدا شد.

در اروپا هم «سنگ‌های گرسنگی» از دل رودها بیرون زده اند. سنگ‌هایی که نوشته‌های حک شده بر آنها نشان از سطح آب در خشکسالی‌های گذشته دارد و پدیدار شدن آن‌ها در برخی از مناطق به علت پایین رفتن سطح آب، به نسل‌های بعدی خبر می‌دهد که دوران سختی در پیش دارند.

همه خشکسالی ها به دلیل تغییر اقلیم نیست اما دمای خیلی بالا باعث تبخیر آب بیشتر از سطح زمین می شود و خشکسالی ها را بدتر می کند. روی دیگر این پدید بارندگی های سیل آسا است.

دمای زمین از زمان آغاز عصر صنعتی نزدیک ۱.۲ (یک و دو دهم) سانتیگراد بالا رفته است و این روند گرمایش ادامه خواهد یافت مگر آنکه دولتها برای مهار گازهای گلخانه ای که ناشی از فعالیت های صنعتی، کشاورزی و خودروهاست کاری بکنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا