پائین آمدن سطح آب رود دانوب کشتی‌های جنگی غرق‌شده آلمان نازی را پدیدار کرد

 یک کشتی جنگی آلمان نازی که در طول جنگ جهانی دوم در رود دانوب غرق شده بود بر اثر کاهش سطح آب از زیر آب بیرون آمده است - ۱۸ اوت ۲۰۲۲ (۲۷ مرداد ۱۴۰۱)یورونیوز: خشکسالی اخیر اروپا که بدترین و شدیدترین مورد در چندین سال اخیر بوده، موجب شده است که سطح آب رود دانوب، در حدود یک قرن گذشته، به پایین‌ترین حد خود برسد.

نزول سطح آب به قدری زیاد بوده که اکنون ده‌ها لاشه کشتی جنگی آلمانی پر از مواد منفجره، که در طول جنگ جهانی دوم در نزدیکی شهر بندری «پراخوُوُو» در صربستان غرق شده‌ بودند، از زیر آب پدیدار شده‌اند.


به گزارش خبرگزاری رویترز، این کشتی‌ها در میان صدها کشتی‌ای بودند که توسط ناوگان دریای سیاه آلمان نازی در سال ۱۹۴۴، از پیشروی نیروهای شوروی عقب‌نشینی می‌کردند، که هنوز هم لاشه‌های آنها هنگامی که سطح آب پایین است ایجاد ترافیک رودخانه‌ای می‌کند.
هرچند، امسال وضعیت بدتر از همیشه است. با خشکسالی سال جاری که دانشمندان آن را یک پیامد گرمایش زمین تلقی می‌کنند، بیش از ۲۰ لاشه کشتی در رود دانوب در نزدیکی پراخووو در شرق صربستان از زیر آب بیرون آمده و اکنون قابل دیدن هستند.

بسیاری از این کشتی‌ها هنوز حاوی چندین تُن مهمات و مواد منفجره هستند و یک خطر بزرگ برای کشتی‌های دیگر محسوب می‌شوند.
دورنمای کشتی جنگی آلمان نازی که از زیر آب پدیدار شده از بالاولیمیر تراهیلوویچ، یک بازنشسته ۷۴ ساله اهل پراخووو که کتابی در مورد کشتی‌های آلمانی نوشته، می‌گوید که «ناوگانچه‌ آلمانی یک فاجعه بزرگ زیست محیطی به جا گذاشت که ما، مردم پراخووو، را تهدید می‌کند.»
ماهیگیران محلی نیز در معرض خطر هستند. همچنین کشور رومانی که درست آن سوی دیگر رودخانه قرار دارد.

ماه‌ها خشکسالی و گرمای بی‌سابقه، ترافیک رودخانه‌ها را در مسیرهای آبی مهم و حیاتی دیگر در بخش‌های مختلف اروپا از جمله آلمان، ایتالیا، و فرانسه نیز مختل کرده است.
در ماه مارس گذشته، دولت صربستان برای تخمین هزینه بیرون آوردن لاشه‌های کشتی و مهمات و مواد منفجره داخلشان از رودخانه، یک مزایده گذاشت. در این مزایده، هزینه این عملیات ۲۹ میلیون یورو (حدود ۳۰ میلیون دلار) تخمین زده شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیفنس نت‌ورک: آمریکا اطلاعات کمک‌های چین به برنامه موشکی جمهوری اسلامی را روزانه به اسرائیل می‌دهد
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • طراحی‌های این مهندسان مشکلات واقعی را بی سرو صدا حل می‌کنند
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود