حل شدن معمای قتل پسر همجنسگرا پس از ۳۰ سال

اسکات در سال ۱۹۸۶ از آمریکا به استرالیا رفتبی بی سی :پس از گذشت بیش از ۳۰ سال سرانجام مردی به قتل اسکات جانسون، دانش‌آموخته دانشگاه کمبریج اعتراف کرده است.

پیکر برهنه و بی‌جان جوان ۲۷ ساله در پای صخره‌های نورت هد، پاتوق گشت‌زنی همجنسگرایان در سیدنی، استرالیا در سال ۱۹۸۸ پیدا شد.


در آن زمان مرگ او را خودکشی به حساب آوردند، ماجرایی که خانواده‌اش هرگز باور نکردند.

اسکات وایت در سال ۲۰۲۰ دستگیر و محاکمه شد و این هفته ناگهان در دادگاه به قتل اعتراف کرد و گناهکار شناخته شد.

وکلای او تلاش کردند با این استدلال که اسکات وایت ۵۰ ساله مشکلات روانی دارد این اعتراف را پس بگیرند.

اما روز پنج‌شنبه یک قاضی دادگاه عالی ادعا‌‌های آنها را رد کرد و نوشت "اعتراف، صریح و روشن و با لحنی قاطع و مصمم انجام شده است".

استیو، برادر مقتول، در سال ۲۰۱۸ زمانی که به شدت در تلاش برای یافتن راز مرگ برادرش بود، به بی‌بی‌سی گفته بود:"برای من باور‌نکردنی است که اسکات برود و از بالای صخره خودش را پرت کند".

در سال ۲۰۰۵ استیو از قتل‌های مشابه مردان هم‌جنس‌گرا در ساحل بوندی در سیدنی خبردار شد. او می‌گوید همان موقع بود که به فکرم رسید ممکن است همین اتفاق برای برادرم هم افتاده باشد.

وقتی پلیس محلی به رسیدگی مجدد پرونده اسکات رضایت داد استیو کارآگاهی را استخدام کرد تا صورت‌جلسه‌ها و اسناد دادگاه دارو‌دسته‌هایی که در آن زمان هم‌جنس‌گرایان را در سواحل شمالی سیدنی به قتل رسانده بودند، بررسی کند.
استیو (چپ) بیش از ۳۰ سال تلاش کرد دلیل مرگ برادرش اسکات را بیابدو پس از تمام این سال‌ها استیو به ای‌بی‌سی گفته است از این که دیگر محاکمه‌ای در کار نخواهد بود خرسند است.

او پس اعتراف متهم در دادگاه گفت:" وقتی متهم خودش تصمیم گرفت اعتراف کند و گناهکار شناخته شد و این ماجرا به پایان رسید، باری از دوش من برداشته شد، حالا احساس آسودگی می‌کنم".

"به برادرم فکر می‌کنم و همه افرادی که او را دوست داشتند و بدون همیاری آنها نمی‌توانستیم به این نتیجه برسیم".
چه اتفاقاتی افتاد؟
در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ دو کارشناس پزشکی‌قانونی در‌خواست رسیدگی مجدد پرونده را کردند. در هر دو مورد پلیس نتوانست دلیلی قانع‌کننده پیدا کند که اسکات خودکشی نکرده است.

تا اینکه در سال ۲۰۱۷، یک کارشناس پزشکی‌قانونی اعلام کرد که اسکات را دار‌و‌دسته‌های ضد اقلیت‌های جنسی به قتل رسانده‌اند و همین باعث تحقیقات جدید شد.

اواخر دهه ۱۹۸۰ دارو‌دسته‌های ضد همجنسگرایان حدود ۸۰ مرد هم‌جنس‌گرا را به قتل رساندند و بیشتر آنها را از صخره‌های ساحلی به پایین پرت کردند.

سومین تحقیقات جنایی سرو‌صدای زیادی برپا کرد و پلیس استرالیا جستجوی خود را از سر گرفت و برای اطلاعات یک میلیون دلار جایزه تعیین کرد و گفته می‌شود استیو برادر اسکات هم یک میلیون دلار به این جایزه افزود.

مدارک دادگاه نشان می‌دهد "گروه ضربت" تشکیل شد و با تحقیقات و اطلاعات مردمی در نهایت به اسکات وایت رسیدند.

۱۲ مه ۲۰۲۰ اسکات وایت دستگیر و متهم به قتل شد.
استیو می‌گوید تابستان‌ها با برادرش به سفر می‌رفتند و با هم فلسفه می‌خواندند و ریاضیات کار می‌کردندمایک فولر کمیسر پلیس نیو‌ساوت‌ولز می‌گوید پرونده اسکات یکی از دشوار‌ترین پرونده‌هایش بوده است و مهم‌ترین دلیل آن هم این بوده است که هیچ‌کس مایل نبود از قتل او حرف بزند.

او به شبکه خبر محلی گفته است:"همه ما از اتفاقات آن زمان احساس شرمساری می‌کنیم".
چرا ماجرا اینقدر طول کشید؟
در سال ۱۹۸۶ اسکات از ایالات متحده آمریکا به استرالیا نقل مکان کرده بود چون در آن زمان این کشور بهترین قوانین هم‌خانگی قانونی (شبیه پیوند مدنی) را داشت.

اما هم‌جنس‌گرایی، تازه در سال ۱۹۸۴ در نیو‌ساوت‌ولز قانونی شده بود و استیو فکر می‌کند پلیس، جرایم نفرت از اقلیت‌های جنسی را در زمان مرگ برادرش چندان جدی پیگیری نمی‌کرد.
اسکات در سال ۱۹۸۶ به استرالیا نقل مکان کرد تا با مردی که در دانشگاه کمبریج ملاقات کرده بود باشداستیو می‌گوید:" جامعه اقلیت‌های جنسی شهروند درجه دوم محسوب می‌شدند. از آنها هیچ حمایتی نمی‌شد".

"دارو‌دسته‌های تبهکار به این منطقه که پاتوق همجنسگرایان بود حمله می‌کردند چون می‌دانستند پلیس دنبال آنها نخواهد آمد. آنها می‌دانستند که همجنسگرایان از پلیس می‌ترسند و جرم‌های اتفاق افتاده را گزارش نمی‌کنند".

استیو، اسکات را که دانشجوی دکترای ریاضیات بود "یکی از با استعداد‌ترین جوانان نسل خود می‌داند".

"برادرم بهترین دوست من بود و به همجنسگرا بودنش افتخار می‌کرد."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +359شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +261شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +211رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +175پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +158علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +157پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +131استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +129یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد