پژوهش تازه: محضردار یهودی مخفیگاه آنه فرانک را به نازی‌ها لو داد

آنه فرانک نویسنده یهودی آلمانی که دفترچه خاطراتش از دو سال زندگی در خفا از دست نازی‌ها پس از مرگ منتشر شددویچه وله :تحقیقات جدید نشان می‌دهند که ‌ظاهرا یک محضردار یهودی در هلند مخفیگاه آنه فرانک نویسنده یهودی آلمانی و خانواده‌اش را لو داده و باعث دستگیری آنها به دست نازی‌ها و انتقال آن‌ها به اردوگاه مرگ شده است.
 
بر پایه گزارش‌هایی که چندین رسانه هلندی در مورد چگونگی لو رفتن محل اختفای آنه فرانک منتشر کرده‌اند، این فرضیه قوت گرفته که او و همراهانش را یک محضردار هلندی یهودی به نام آرنولد فن‌دن‌برگ به نازی‌ها لو داده است. یکی از بازرسان اف‌بی‌آی احتمال صحیح بودن این تئوری را بیش از ۸۵ درصد می‌داند.

این گزارش‌ها با استناد به تحقیقات یک تیم بین‌المللی که روی این "پرونده باز" تحقیق می‌کردند، انتشار یافته‌اند.


این تیم به مدت شش سال از به‌روزترین تکنیک‌ها برای بررسی چگونگی لو رفتن آنه، خانواده او و دیگر همراهان که در مخفیگاهی پناه گرفته بودند، استفاده کرد.

آنه فرانک، دختری یهودی آلمانی بود که در پی چاپ دفترچه‌ی خاطرات روزانه‌اش پس از مرگ به شهرت جهانی رسید.

آنه و خانواده‌اش پس از به قدرت رسیدن نازی‌ها در آلمان به آمستردام رفتند. با اشغال هلند، خانواده فرانک به همراه ۴ تن دیگر از سال ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۴ برای گریز از دست نازی‌ها در اتاق‌های پشتی یک ساختمان در آمستردام پنهان شدند. آنه فرانک در این دوران خاطرات روزانه‌اش را نوشت.
دستنوشته‌های آنه فرانک - دفترچه خاطرات اواین نخستین بار نیست که از این محضردار هلندی به عنوان کسی که محل اختفای آنه و همراهان را لو داده، نام برده می‌شود. نام او پیش‌تر هم در فهرست "مظنونین به خیانت" به چشم می‌خورد.

فن‌دن‌برگ، محضردار هلندی ارتباطاتی با مقامات بلندپایه آلمانی داشت. تیم کارشناسی در این تحقیق بر این باور است که فن‌دن‌برگ فهرستی از یهودیان مخفی‌شده در اختیار داشته است تا در روز مبادا بتواند با لو دادن آنها جان خود و خانواده‌اش را نجات دهد. فن‌دن‌برگ خود نیز یهودی بود.

در دهه‌های گذشته تئوری‌های مختلفی در مورد لو رفتن مخفیگاه آنه، خانواده او و دیگر همراهان وجود داشت (در مجموع ۸ تن). نام‌هایی که از آنها به عنوان مظنونین به این خیانت یاد می‌شود هم کم نیستند. اما بنا به گفته محققان، هیچگاه تحقیقاتی به این دقت در اینباره صورت نگرفته بود.

مدرک اصلی برای اثبات این ادعا که محضردار هلندی مظنون اصلی است، بنا بر گزارش‌ها، کپی یک نامه ناشناس از سال ۱۹۴۶ است که در آن از فن‌دن‌برگ اسم برده شده است. محققان می‌گویند، این سرنخ هیچ‌گاه به طور جدی بررسی نشده بود.

خاطرات آنه فرانک مستندی است از تجربه‌ی مخفی شدن او و خانواده‌اش در طول اشغال هلند توسط رژیم نازی در جنگ جهانی دوم. کتاب او یکی از شناخته‌شده‌ترین کتاب‌ها در جهان است که دستمایه ساخت چندین اثر هنری، نمایشنامه و فیلم بوده است.
مخفیگاه آنه و خانواده‌اش در آمسترداممخفیگاه آنه و خانواده و همراهان، بر اثر خیانتی که اکنون گفته می‌شود از سوی یک محضردار یهودی صورت گرفته، در سال ۱۹۴۴ فاش شد و او به همراه ۷ تن دیگر دستگیر به اردوگاه آشویتس فرستاده شدند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.