ال چاپو؛ سرنوشت مرد بی‌سوادی که به مخوف‌ترین قاچاقچی مواد مخدر تبدیل شد

 ال چاپو، رهبر کارتل سینالوآ
یورونیوز :در اواسط دهه نود میلادی یک مرد نسبتا کوتاه قد به کابوس ایالات متحده آمریکا تبدیل شد. ال چاپو با نام کامل خوآکین گوزمان هنوز هم عنوان رئیس مخوف‌ترین و بی‌رحم‌ترین باند قاچاق مواد مخدر جهان را یدک می‌کشد.

سن و سال او به طور دقیق مشخص نیست. دو تاریخ تولد رسمی دارد یکی ۲۵ نوامبر ۱۹۵۴ و دیگری ۴ آوریل ۱۹۵۷.


گفته می‌شود که تا کنون ۳ بار ازدواج کرده که آخرین بار آن در سال ۲۰۰۷ با اما کرنل آیسپورو بود. او از این ازدواج‌ها ۱۲ یا ۱۳ فرزند دارد.

ال چاپو، به معنای کوچک، لقبی است که به دلیل قد نسبتا کوتاه گوزمن به او داده شد.

او تجارت مواد مخدر را در نوجوانی آغاز کرد و به همراه پسرعموهایش ماری‌جوانا کشت می‌کرد و می‌فروخت.

در سال‌های ۱۹۷۰ میلادی برای کارتل‌های بزرگی مانند گوادالاخارا مواد مخدر را در مکزیک جابجا می‌کرد و تا مرز آمریکا می‌برد.

اما چند سالی بیشتر طول نکشید تا رهبر کارتل سینالوآ شود.

در واقع در اواخر دهه ۸۰ میلادی زمانی که فلیکس گالاردو، رهبر کارتل گوادالاخارا دستگیر شد، این گروه دچار انشعاب شد و گوزمن رهبری کارتل سینالوآ را برعهده گرفت.

کارتلی که بعدها بنا بر ارزیابی سازمان‌های امنیتی آمریکا به بزرگترین، بی‌رحم‌ترین و قدرتمندترین گروه تجارت مواد مخدر جهان تبدیل شد.

این گروه از بزرگترین قاچاقچیان ماری جوانا، متامفتامین، هرویین و کوکایین به آمریکای شمالی است. به زبان آمار کارتل سینالوآ ۴۰ تا ۶۰ درصد تجارت مواد مخدر مکزیک را در اختیار دارد: رقمی معادل ۳ میلیارد دلار در سال.

این کارتل همواره با کارتل تیخوانا در رقابت بود. در همان اوائل کار اعضای کارتل تیخوانا به اعضای سینالوآ حمله کردند و ۶ نفر از یاران وفادار به ال چاپو را از پا درآوردند. اندکی بعد اعضای مسلح سینالوآ در یک دیسکوتک قاچاقچیان کارتل رقیب را به گلوله بستند و ۶ تن از آنها کشتند.
ال چاپو، رهبر کارتل سینالوآدر واکنش به این اتفاق اعضای کارتل تیخوانا نقشه قتل ال چاپو را کشیدند و خودروی او را در فرودگاه گلوله باران کردند. ال چاپو از این حمله جان سالم به در برد اما اسقف گوادالاخارا به صورت تصادفی کشته شد و ۶ عضو تشکیلات گوزمن نیز از پا درآمدمند.

ال چاپو در سال ۱۹۹۳ در گواتمالا دستگیر و به جرم قاچاق مواد مخدر به ۲۰ سال حبس محکوم شد. او را به یک فوق امنیتی در خالیسکوی مکزیک منتقل کردند اما ۶ سال و نیم بعد او توانست از زندان فرار کند. گفته می‌شود وی برای فرار از زندان ۲ و نیم میلیون دلار خرج کرد.

او بار دیگر در ۲۲ فوریه سال ۲۰۱۴ در یک هتل ساحلی در مکزیک بازداشت و به زندانی امنیتی آلتیپلانو منتقل شد اما یک سال و نیم بعد دوباره از زندان فرار کرد.

ال‌چاپو این بار با حفر تونل توانست از یکی از امنیتی‌ترین زندان‌های دنیا فرار کند. به‌گفته پلیس مکزیک این تونل ۱.۵ کیلومتری مستطیلی شکل نیم در نیم متری که دارای سیستم تهویه و پله بوده در عمق ده متری حفر و از سلول گوزمن به ساختمانی در خارج از دیوارهای زندان منتهی می‌شد.»

ال‌چاپو در اکتبر سال ۲۰۱۵، یعنی اندکی پس از فرار از زندان با شان پن، هنرپیشه آمریکایی مصاحبه کرد. او در این مصاحبه گفت که بیش از هر شخص دیگری در جهان «متامفتامین، هرویین، کوکایین و ماری‌جوانا» عرضه می‌کند.

او در این مصاحبه گفت که «یک ناوگان زیردریایی، قایق، هواپیما و کامیون» در اختیار دارد.

نیروهای امنیتی مکزیک سرانجام در هشتم ژانویه ۲۰۱۶ میلادی دستگیر و ۶ ماه بعد با حکم دادگاه به آمریکا منتقل شد. او با حکم دادگاه به حبس ابد و پرداخت ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار محکوم شد.

گفته می‌شود ال چاپو تا سال ۲۰۱۴ میلادی ۲ تا ۳ هزار نفر را کشته است. او تقریبا بی‌سواد است و تنها به صورت غیر رسمی تا سوم دبستان درس خوانده است.

همسر او اخیرا به دلیل همکاری در قاچاق مواد مخدر و پولشویی به ۳ سال حبس قطعی و ۴ سال آزادی مشروط محکوم شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

اگر آزاد شد حتما به ایران خواهد رفت و در حکومت آخوندی به مقام وزارت خواهد رسید.
شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۴
۵۱
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. گرامی من حدس میزنم که ، تجارت مواد مخدر ال چاپو‌ نسبت به سپاه اسلامی عددی نیست
شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
۴۱
chrisronaldocr7 - مسکو، روسیه
یه آدم خفن ولی بانام فامیلی خنده دار خخخخ
شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۵
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
علت موفقیتش بی رحمی مطلق و ایجاد رعب در مردم است. شارع اسلام و بسیاری از رهبران مسلمان هم از این شیوه پیروی میکنند
شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۸
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
علت موفقیتش بی رحمی مطلق و ایجاد رعب در مردم است. شارع اسلام و بسیاری از رهبران مسلمان هم از این شیوه پیروی میکنند
شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۹
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
[::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. محترم، الحق که درست فرمودید. اگر در این کار خلاف به بالاترین پیشرفت‌ها دست پیدا نمی‌کردند جای تعجب داشت.
یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +268محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +221پیام تسلیت و قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از ۳ نظامی کشته‌شده آمریکایی
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +213پیام شاهزاده رضا پهلوی به اقوام ایرانی: همه حقوق برابر خواهند داشت