تولید واکسن کرونا که در بینی اسپری می‌شود

العربیه :دانشمندان در حال تولید یک نوع واکسن جدید برای ویروس کرونا هستند که از طریق بینی به شکل اسپری اِعمال می‌شود.

راه‌های مختلفی برای دریافت واکسن وجود دارد. این روش‌ها می‌تواند دهانی (خوراکی)، از طریق بینی (تنفسی)، عضلانی (تزریق عمقی)، و زیرجلدی (تزریق در بافت چربی) باشد.


در حال حاضر، عموم واکسن‌های کووید از طریق عضلانی تزریق می‌شوند، به این معنی که سوزنی به عمق عضله آنها وارد شده و محتویات واکسن را تخلیه می‌کند. این روش می‌تواند دردناک باشد، و همچنین می‌تواند عوارض جانبی در ناحیه تزریق ایجاد کند.

واکسینه شدن از طریق بینی غیرمعمول نیست. در حقیقت، سال‌هاست که کودکان واکسن آنفولانزای خود را از طریق اسپری بینی دریافت می‌کنند. تیمی تحقیقاتی از دانشگاه آکسفورد پژوهشی را آغاز کرده تا ببیند آیا به کار بردن روش مشابهی درباره واکسن کووید نیز قابل انجام است.

این تیم واکسن داخل بینی را روی داوطلبان سالم بین سنین 18 تا 55 سال آزمایش کرده است. آنها یک دوز از این واکسن را برای 30 نفر فرد واکسینه‌نشده تجویز کردند، و به 12 نفر دیگر نیز آن را به عنوان دوز تقویتی دادند.

به گفته تیم پژوهشی آکسفورد، اسپری-واکسن بینی می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. اِعمال واکسن در داخل بینی ممکن است میزان محافظت در برابر عفونت را بهبود بخشد و به شیوه‌ای موثرتر از سرایت ویروس جلوگیری کند.

دریافت واکسن در بینی ممکن است به ویژه برای ایجاد واکنش ایمنی در بینی و مسدود کردن عفونت‌های بینی خوب باشد. مزیت دیگرش این است که نیازی به سوزن ندارد و دردی ایجاد نمی‌کند.

یکی از داوطلبانی که در این پژوهش شرکت کرده است، اخیراً گفت که این اسپری طعم شیرین عجیبی دارد. به گفته وی: «فکر می‌کردم واکسن باعث گِزگِز کردن یا چیزی شبیه آن بشود، اما اصلا حس خاصی نداشت. طعم خیلی شیرینی داشت، که مثل قند بود.».
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • تردد خودروهای همراه با «دوشکا» در تهران همزمان با تهدید رادان به خشونت علیه شهروندان به بهانه «شرایط جنگی»
  • وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • دونالد ترامپ در مورد «خشم حماسی»: باید کار را تمام کنیم تا هر دو سال یک‌بار مجبور به تکرار آن نباشیم
  • ترامپ: جمهوری اسلامی ۴۷ سال به جهان آسیب وارد کرد و اینک بهای آن را می‌پردازد
  • جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران؛ سناریوهای پیش‌رو و محدودیت‌های تغییر رژیم
  • «عقرب بیابان»، عملیات سرویس اطلاعاتی یونان علیه شبکه‌های ایرانی
  • دستیابی آمریکا به سلاحی مرموز و نامرئی که مغز را هدف می‌گیرد
  • رئیس فیفا: ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال می‌کند
  • هشدار سنتکام به غیرنظامیان در ایران: فورا تاسیسات بندری در امتداد تنگه هرمز را ترک کنید
  • فارس از کشته شدن نیروهای سپاه و بسیج در حملات پهپادی به ایست‌های بازرسی در تهران و کرج خبر داد
  • +264رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +216تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +186شاهزاده رضا پهلوی: جانشین خامنه‌ای چه مجتبی باشد چه حسن، فاقد مشروعیت است
  • +169لحظه اصابت موشک به محل جلسه طلاب و نیروهای جهادی
  • +149ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +149وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +148نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +147شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +140مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد