گزارش دولت بایدن به کنگره: تحریم‌های ترامپ اقتصاد ایران را نابود کرد

العربیه :دولت جو بایدن در گزارشی که به کنگره ارائه داد، نشان داده است تحریم‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، اقتصاد ایران را فقط در یک سال، 18 میلیارد دلار کوچک‌تر کرد و آن را «به زانو درآورد».

بر اساس گزارش «فاکس بیزنس» دولت دموکرات آمریکا با ارائه گزارشی غیرعلنی در ابتدای ماه جاری به کنگره آمریکا نشان داد کاهش چشم‌گیر حجم تجاری ایران از 46 میلیارد دلار در سال 2019 به 28 میلیارد دلار در سال 2020 باعث شد که با افزایش بحران نقدینگی در این کشور، مردم در اعتراض به این وضعیت، تظاهرات گسترده‌ای را صورت دهند.


لایحه تحریم ایران یا «آیسا» رئیس جمهوری آمریکا را موظف می‌کند در مورد ارزش دلاری مبادلات تجاری ایران با کشورهای قدرتمند اقتصادی یا «گروه بیست»، به قانون گذاران کنگره گزارش ارائه دهد.

بر اساس این گزارش، ارزش مبادلات تجاری ایران پس از اعمال مجدد تحریم‌ها در سال 2018، کاهشی 70 میلیارد دلاری داشته است.

حجم مبادلات تجاری بین ایالات متحده و ایران نیز از 34.5 میلیون دلار در سال 2019 به 26.5 میلیون دلار در سال 2020 کاهش پیدا کرد. بخش عمده صادرات آمریکا به ایران اقلامی مانند دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات کشاورزی است که به دلایل بشردوستانه از محدودیت‌های تحریمی معاف هستند.

ارزش حجم روابط اقتصادی ایران با بزرگ‌ترین شریک تجاری خود، چین، از 19 میلیارد دلار در سال 2019 به 12 میلیارد دلار در سال 2020 کاهش یافت. به‌رغم اینکه چین تحریم‌های آمریکا علیه تهران را دور زده و وارد تجارت سودآور نفتی با این کشور شده است.

بر اساس این گزارش، حجم تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا نیز از 4.7 میلیارد دلار در سال 2019 به 4.3 میلیارد دلار در سال 2020 کاهش یافت. با وجود تحریم‌های آمریکا، اروپایی‌ها نمی‌خواهند بازار سودآور تجارت با ایران را از دست دهند و به مبادلات اقتصادی با تهران پایبند هستند.

دولت ترامپ با فعال‌کردن سازوکار «ماشه» در اوت 2020، تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را بازگرداند. این امر باعث سقوط چشمگیر حجم مبادلات تجاری ایران شد.

این گزارش غیر محرمانه اما غیر علنی و اجباری در حالی به کنگره ارائه داده شد که دولت بایدن به دنبال برگزاری مذاکرات احیای برجام است. ایران نیز شرط لازم برای بازگشت به برجام را، رفع تمامی تحریم‌هایی دانسته است که در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، علیه ایران وضع شد.

دولت ترامپ در کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران، ضربه بزرگی به اقتصاد این کشور وارد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

به جهنم.
‌سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
۳۶
Reza9118 - شهرکرد، ایران

سنگینی این تحریم های فلج کننده رو دوش مردم مظلوم ایران بود که به معنای واقعی کلمه از لحاظ معیشتی نابود شدن و میشه به جرات گفت در حال حاضر ۸۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر هستن..خامنه ای و مگس های دور و برش هم که خودشون تو رفاه و آسایش هستن و اصلا براشون این چیزها ذره ای اهمیتی نداره و مثل ۴۰ سال اخیر مردم رو به مقاومت و صبر توصیه میکنن.
‌سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +321ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +242اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +183ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید