درمان های خانگی سوزش ادرار

سوزش ادرار یکی از بدترین احساس‌ها می‌باشد. در صورتی که “سوزش ادرار” به صورت دائمی باشد و تحمل آن برای فرد غیر قابل تحمل باشد برای درمان آن باید اقدام گردد. برای درمان این عارضه در ابتدا باید علت سوزش ادرار را شناخته تا بتوان برای درمان صحیح اقدام گردد.

عفونت مجاری ادراری شایع‌ترین علت ادرار کردن همراه با درد می‌باشد. در این نوع عفونت، باکتری وارد مجاری ادراری می‌شود. در نتیجه علائم ناخوشایندی مانند بی اختیاری ادرار و سوزش ادرار بروز می‌کند. در صورتی که فرد در انتهای ادرار کردن سوزش احساس کند، این مورد می‌تواند نشانه عفونت مجاری ادراری باشد. در این صورت برای درمان عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می‌گردد.

 
برای جلوگیری از عوارض آنتی بیوتیک‌ها باید به مقدار زیاد مایعات و میوه مصرف شود. قبل و بعد از مقاربت جنسی ادرار کرده و برای خشک کردن ناحیه از جلو به عقب دستمال اهسته کشیده شود. فراموش نکنید گاهی عفونت‌های ادراری بدون علامت هستند و به همین علت هر شش ماه در همه‌ی افراد و تمام سنین ازمایش ادرار توصیه می‌گردد.
عفونت قارچی
احساس سوزش ادرار‌ می‌تواند نشانه عفونت قارچی باشد. در این نوع عفونت، قارچ‌ها در واژن تجمع می‌یابند. نشانه دیگر این عفونت ترشحات غلیظ‌تر پنیر مانند می‌باشد. مصرف دارو‌های ضد قارچ می‌تواند برای درمان این نوع عفونت موثر واقع شود.

برای جلوگیری از ابتلای مکرر به عفونت قارچی می‌توان اقداماتی مانند بهداشت مناسب، استفاده از لباس زیر کتان و تعویض لباس زیر بعد از فعالیت ورزشی را انجام داد.
درمان خانگی سوزش ادرار
۱. زیاد آب بنوشیدبرای درمان ناراحتی‌های ادرار، زیاد آب بنوشید. آب زیاد به دفع باکتری‌های عفونت‌زا و سموم بدن کمک می‌کند. همچنین از کم‌آب‌شدن بدن جلوگیری می‌کند. کم‌آب‌شدن بدن باعث بدتر شدن وضعیت شما می‌‌شود. نوشیدن آب زیاد، گرمای اضافی بدن را دفع می‌کند و دمای بدن را به سطح طبیعی می‌رساند و همچنین باعث افزایش تعداد دفعات ادرار می‌شود.

در طول روز، زیاد آب بنوشید یا میوه‌ها و سبزی‌های آب‌دار میل کنید. سوپ، اسموتی، آبمیوه و آب گوشت نیز به حفظ تعادل آب بدن کمک می‌کنند.

۲. کمپرس آب‌ گرمکمپرس آب‌ گرم می‌تواند باعث تسکین درد شود. گرما، فشار مثانه را کاهش می‌دهد و درد را کم می‌کند.

    کمپرس آب گرم را به‌مدت ۵ دقیقه بر پایین شکم خود بگذارید. سپس آن را بردارید. چند لحظه صبر کنید و مجدد این کار را تکرار کنید.
 برای رهایی از درد، می‌توانید از کیف‌های گرمایشی نیز استفاده کنید.

۳. سرکه‌ سیبسرکه سیب با داشتن خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی، می‌تواند با عفونتی که موجب سوزش ادرار شده مبارزه کند. سرکه سیب همچنن سرشار از آنزیم‌ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید است که به تنظیم pH بدن کمک می‌کنند.

    یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق غذاخوری عسل را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و بنوشید. این کار را روزی دوبار تکرار کنید.
    همچنین می‌توانید یک یا دو فنجان سرکه سیب را به وان پر از آب اضافه کنید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل آن بنشینید. این کار را روزی یک‌بار تا حصول بهبودی انجام دهید.

۴. جوش شیرینجوش شیرین هم می‌تواند به بهبود سوزش ادرار کمک کند. این ترکیب قلیایی از میزان اسید ادرار شما می‌کاهد و درنتیجه باعث کاهش سوزش و تکرر ادرار می‌شود. به‌علاوه میزان pH بدن را نیز متعادل می‌کند.

    یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را به یک لیوان آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود؛
    با شکم خالی بنوشید؛
    این کار را به‌مدت یک هفته هر روز تکرار کنید.

۵. ماست پروبیوتیکماست پروبیوتیک نیز برای درمان این ناراحتی مفید است. این ماست باکتری‌های مضر را دور نگه می‌‌دارد و به رشد باکتری‌های مفید کمک می‌کند. همچنین با هر عفونتی که باعث سوزش ادرار شده، مبارزه و تعادل pH بدن را حفظ می‌کند.

    روزی ۲ تا ۳ فنجان ماست پروبیوتیک میل کنید. حتی می‌توانید اسموتی ماست بخورید.
    همچنین می‌توانید پنبه‌ای را به این ماست آغشته کنید و به‌مدت ۲ ساعت داخل واژن خود بگذارید.
    این کار را روزی دوبار تا زمانی که از سوزش ادرار خلاص شوید، تکرار کنید.

۶. لیموترشلیمو ترش نیز برای کاهش علائم ناراحتی ادرار مفید است. آبِ لیمو با وجود اسیدی بودن، اثر قلیایی بر بدن دارد. همچنین سیتریک اسید موجود در لیمو خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی‌ای دارد که از به وجود آمدن این وضعیت جلوگیری می‌کند.

    آب یک لیمو ترش را بگیرید و به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید؛
    یک قاشق چای‌‌خوری عسل به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید؛
    به‌طور منظم هر روز صبح با شکم خالی آن را بنوشید.

۷. زنجبیلخواص ضدباکتریایی و ضدویروسی زنجبیل می‌تواند به از بین‌ بردن عفونتی که باعث ناراحتی ادرار شده، کمک کند.

    یک قاشق‌غذاخوری خمیر زنجبیل (مخلوط زنجبیل و آب) و یک قاشق‌غذاخوری عسل را با هم مخلوط کنید. روزی یک‌بار این ترکیب را روی موضع خود بمالید.
    یک قاشق غذاخوری آب زنجبیل را به یک لیوان آب یا شیر ولرم اضافه کنید و روزی یک‌بار بنوشید.
    راهکار دیگر، نوشیدن یک تا دوبار چای زنجبیل در روز است.

۸. خیارخیار به‌دلیل مدر بودن (ادرارآور)، درمان قدیمی‌ای برای برطرف کردن سوزش ادرار است. خیار حاوی ۹۵ درصد آب است. به‌همین‌دلیل، به حفظ آب بدن و دفع سموم مضر کمک می‌کند. به‌علاوه خیار با خاصیت خنک‌کنندگی‌اش دمای بدن را متعادل می‌کند.

    یک لیوان آب خیار و یک قاشق‌ غذاخوری عسل و یک قاشق‌ غذاخوری آب لیمو ترش را خوب مخلوط کنید و روزی دوبار بنوشید.
    همچنین روزی یک یا دو عدد خیار بخورید.

۹. تخم گشنیزتخم گشنیز هم به بهبود سوزش ادرار کمک می‌کند. خواص ضدباکتریایی این تخم‌ها از عفونت دستگاه تناسلی جلوگیری می‌کنند؛ همچنین دستگاه گوارش و روده‌ها را از سموم پاک می‌کنند و به طبیعی شدن ادرار کمک می‌کنند. تخم گشنیز گرمای اضافی بدن را که باعث وخامت این وضعیت می‌شود، از بین می‌برد.

    ۲ قاشق چا‌ی‌خوری تخم گشنیز را در یک فنجان آب‌ جوش بریزید و اجازه بدهید به‌مدت چند دقیقه دم بکشد. پس از سردشدن آن را بنوشید و این کار را روزی دوبار انجام دهید.
    همچنین می‌توانید یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را به سه لیوان آب اضافه کنید. دهانه‌ی لیوان را بپوشانید و یک شب آن را کنار بگذارید. روز بعد، کمی شکر زرد به آن اضافه کنید و هم‌ بزنید. سپس روزانه ۳ لیوان از آن بنوشید.

هر کدام از این درمان‌ها را تا حصول بهبودی ادامه بدهید.

۱۰. تخم شنبلیلهبراساس آیووردا (طب سنتی هند)، تخم شنبلیله درمان خانگی دیگری برای سوزش ادرار است. این تخم‌ها علاوه‌بر تنظیم pH بدن، از تجمع سموم و بروز هر نوع عفونتی جلوگیری می‌کنند.

    یک‌دوم قاشق چای‌خوری پودر تخم شنبلیله را به یک لیوان شیر اضافه کنید و روزی دوبار بنوشید.
    یا یک قاشق چای‌خوری تخم شنبلیله را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید و روزی دو الی سه بار میل کنید.
    راه دیگر این است که یک قاشق چای‌خوری تخم شنبلیله را یک شب خیس کنید، روز بعد آن را از صافی رد کنید، سپس یک‌دوم قاشق چای‌خوری عسل به آن بیفزایید و با شکم خالی بنوشید.

هر کدام از این راهکارها را تا بهبودی کامل و برطرف شدن سوزش و ناراحتی ادامه دهید.
راهکارهای دیگر
    روزی دوبار، یک لیوان آب نارگیل بخورید. این کار را تا زمان بهبودی کامل ادامه دهید.
    چند تکنیک آرامش‌بخش برای بازیابی آرامش خود انجام دهید، زیرا تنش و اضطراب باعث بدتر شدن این وضعیت می‌شوند.
    زنان باید ناحیه تناسلی خود را تمیز و خشک نگه دارند و نوار و دستمال‌های بهداشتی‌شان را مرتب عوض کنند.
    نباید برای مدت طولانی، لباس و مایو خیس به‌تن داشته باشید.
    از مصرف صابون‌های حساسیت‌زا، اسپری و دوش‌های واژینال پرهیز کنید.
    لباس زیر نخی بپوشید. شلوار، مخصوصا شلوار جین تنگ، نپوشید.
    آمیزش ایمن داشته باشید و بلافاصله بعد از نزدیکی خود را بشویید. حتما بعد از نزدیکی، ادرار کنید تا باکتری‌ها از مثانه و مجاری ادرار بیرون بیایند.
    از مصرف مواد غذایی‌ کافئین‌دار، غذاهای تند، نوشیدنی‌های گازدار و شیرین‌کننده‌های مصنوعی اجتناب کنید، زیرا ممکن است وضعیت شما را بدتر کنند.
    غذاهایی که ویتامین C زیادی دارند، بخورید و یا پس از مشورت با پزشک، از مکمل‌های ویتامین C استفاده کنید.
    هر زمان که نیاز بود به دست‌شویی بروید و ادرار خود را برای مدت طولانی نگه ندارید.
    زیاد سیگار نکشید
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.