اظهارات نصرالدین شاه هنرپیشه ۷۱ ساله هندی درباره طالبان جنجالی شد

اظهار نظر هنرپیشه 71 ساله در شبکه‌های اجتماعی بحث‌های زیادی برانگیخته است.بی بی سی :اظهار نظر نصرالدین شاه، بازیگر معروف مسلمان هندی در مورد سلطه طالبان بر افغانستان خبرساز شد.

آقای شاه در ویدئویی از "برخی مسلمانان هند" که به گفته وی پیروزی طالبان را جشن گرفته بودند، انتقاد کرده است.


او می‌گوید آنها به یک رویه خطرناک دامن می‌زنند. پیش از آن، او تسلط طالبان در افغانستان را که "بربریت قدیمی" در درون اسلام می‌نامد، نقد کرده است.

اظهارات وی باعث ناراحتی برخی مسلمانان هند شده و با این بازیگر در شبکه‌های اجتماعی مخالفت کردند.

اما بسیاری از هواداران حزب حاکم ملی هندو بهاراتیا جاناتا از آقای شاه تمجید کردند و گفتند مسلمانان بیشتری باید علیه طالبان صحبت کنند.

این بازیگر ۷۱ ساله در پیام به زبان اردو گفت که کسانی که بازگشت گروه شبه نظامی طالبان در افغانستان را جشن می‌گیرند، باید از خود بپرسند "آیا خواهان اسلام اصلاح‌شده و مدرن هستید یا با بربریت قدیمی دهه‌های گذشته زندگی می‌کنید".

طالبان هنگام کنترل افغانستان طی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ یک قرائت سختگیرانه از قوانین اسلامی را اجرا کردند. آنها مجازات اعدام در ملاء عام داشتند و زنان را از ورود به مکاتب و کار منع کردند.

آقای شاه با بیان اینکه "هندوستانی" یا اسلام هندی همیشه منحصر به فرد و متفاوت از سایر نقاط جهان بوده است، گفت: امیدوارم "خداوند آن روز را نیاورد که (اسلام) آنقدر تغییر کند که ما حتی نتوانیم آن را بشناسیم".

وی افزود: "من یک مسلمان هندی هستم ... و رابطه من با خدا غیر رسمی است. من نیازی به دین سیاسی ندارم."
صبا نقوی، روزنامه‌نگار، اظهارات شاه را "یک تله و یک دوگانه‌انگاری" خوانده است - اظهاراتی که بی‌دلیل مسئولیت نفی طالبان را بر دوش مسلمانان هند گذاشته است.

او در توییتی نوشته که "چرا بسیاری از مسلمانان هندی نشسته اند و از آنها خواسته می‌شود که طالبان را محکوم کنند؟ آیا آنها طالبان را انتخاب یا دعوت کرده اند؟"آدیتیا منون، روزنامه‌نگار و تحلیلگر نیز گفت: "قیل و قال غیر ضروری بود" و "توصیه نابجا".

او افزود: "در زمانی که مسلمانان هند با تحریم اقتصادی، خشونت‌های گروهی [و] جنایات پلیس روبرو هستند، آخرین چیزی که آنها لازم دارند یک صدای برجسته است که به جنون بیافزاید که ذهنیت طالبانی می‌تواند بر جامعه تسلط یابد. چنین تهدیدی وجود ندارد،"

منتقدان بارها نگرانی‌هایی را در مورد افزایش به حاشیه رانده شده ۲۰۰ میلیون مسلمان هند مطرح کرده اند. بسیاری از آنها قربانی تبعیض و جنایات نفرت شده‌اند - روندی که منتقدان می‌گویند از سال ۲۰۱۴ در دولت نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور شدت گرفته است.

با این حال، ویوک آگنیهوتر، فیلمساز از حامیان سرسخت دولت بهارتیا جاناتا، آقای شاه را به خاطر صحبت علیه "طالبان غیرانسانی و وحشی" مورد تمجید قرار داد.

او افزود: "امیدوارم مسلمانان تحصیل کرده و خلاق، بیشتر و بیشتر به ویژه از بالیوود، علیه این دشمنان بشریت صحبت کنند."

در ۱۵ آگوست، طالبان تقریباً ۲۰ سال پس از سقوط توسط ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا، بار دیگر کنترل افغانستان را در دست گرفتند.

تسلط طالبان پس از آن صورت گرفت که شبه نظامیان اسلام‌گرا با خروج نیروهای خارجی از کشور، حملات سراسری خود را آغاز کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

اگر ناصر الدین شاه خود ما هم مثل ایشون مدرن فکر میکرد و به جای ملیجک بازی به فکر میهن بود، شاید ایران بهتری داشتیم.
شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۲
۴۷
زاگرس۴۶ - لیدز، انگلستان
القاعده داعش طالبان الشباب بوکوحرام داعشیعه داعش سنی همگی تنها ده درصد از این ایده. بدوی صحرایی را نشان می دهند . ایده های پلید اهریمنی ابراهیمی دارای دستهای خونینن و تاریخ ننگین هستن و هر سه دشمن انسانیت .
شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.