فاجعه ملی : دامداران دامهای مولد خود را می کشند

مدیرعامل اتحادیه گاو‌داران و دامداران صنعتی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، کشتار دام مولد در استان ۳۰۰ درصد افزایش‌یافته است که این اتفاق شروع یک فاجعه ملی است.
 

به گزارش ایلنا، بنا بر اعتراض بسیاری از تولیدکنندگان متأسفانه نهاده‌های دامی واردشده با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست تولیدکنندگان واقعی نمی‌رسد و در بازار آزاد به قیمت گزاف به دامداران فروخته می‌شود یا حتی به شکل قاچاق از خاک ایران خارج می‌شود و این وسط تنها دلال‌ها هستند که سود گزاف به جیب می‌زنند.

 
کار به‌جایی رسیده است که طبق آمارهای رسمی جهادکشاورزی، میزان کشتار دام در سه‌ماهه نخست سال، بیش از ۶۹ درصد افزایش‌یافته و دامداران معتقدند زیادشدن کشتار به دلیل افزایش تولید یا افزایش تقاضا در بازار نبوده است، بلکه کمبود خوراک دام و افزایش هزینه‌های تولید باعث شده است که دامدار، چاره‌ای جز کشتار دام خود نداشته باشد و در این میان، زیر تیغ رفتن دام‌های مولد اتفاقی ترسناک است که در آینده به ذخیره ژنتیکی دام در کشور و البته بازار گوشت و لبنیات ضربه‌ای جدی خواهد زد.
نان  با آرد یارانه‌ای، غذای دام‌ها شد
پس از انتشار و تبلیغ نان خشک تمیز و بدون کپک در آگهی‌های اینترنتی حالا آگهی‌هایی جلب‌توجه می‌کند که سیب‌زمینی را برای خوراک دام به دامداران پیشنهاد می‌کند. درست زمانی که صف نانوایی‌ها شلوغ بود و برخی نانواها از کمبود آرد گله می‌کردند، تشت رسوایی برخی به زمین افتاد و معلوم شد نان‌های پخته‌شده با آرد یارانه‌ای، به‌صورت دست‌نخورده سر از دامداری‌ها درآورده است. اکنون به‌صورت رسمی اعلام‌شده  که سیب‌زمینی‌های خریداری‌شده توسط سازمان تعاون روستایی با نرخ تضمینی دولتی نیز راهی دامداری‌ها می‌شود.
 
کمبود خوراک دام باعث شده است استفاده از سیب‌زمینی برای دامدارها مقرون‌به‌صرفه باشد. هر کیلو سیب‌زمینی کم کیفیت که برای دام مناسب است، اکنون نرخ آن از کیلویی ۸۰۰ تومان آغاز و تا ۱۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری می‌شود که در مقایسه با سایر نهاده‌های دامی، بسیار ارزان است.هر کیلوگرم جو در بازار آزاد حدود ۶هزار  و ۳۰۰ تومان قیمت دارد و حتی قیمت دولتی آن‌که با ارز ۴ هزار  و ۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود، نیز حدود ۲ هزار تومان است که بازهم گران‌تر از یک کیلو سیب‌زمینی است.
علت گرانی علوفه و نهاده‌های دامی است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ریشه این مشکلات را کمبود، نبود و گرانی علوفه و نهاده‌های دامی می‌داند.
 
غلام‌حسین ساربان بابیان اینکه گرانی علوفه ممکن است دامدار را به تغییر رفتار برای نجات دام خود تشویق و ترغیب کند به ایلنا می‌گوید: قیمت علوفه در استان به‌شدت افزایش پیداکرده است تا جایی که قیمت هر کیلو کاه از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان، جو ۶ هزار و ۳۰۰ تومان و یونجه از کیلویی ۶ هزار تومان فراتر رفته است.
 
وی با اشاره به این موضوع که قیمت ذرت سیلویی حدود ۲ هزار تومان رسید، می‌افزاید: این در حالی است که همین نهاده سال گذشته در سطح مزارع بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ تومان برداشت می‌شد.
 
این کارشناس حوزه کشاورزی بیان می‌کند: سایر نهاده‌های دامی نیز سال گذشته با یک‌سوم قیمت در بازار یافت می‌شد و به‌طور مثال همین محصول جو که امسال به بیش از ۶ هزار تومان رسیده است سال گذشته کیلویی ۱۷۰۰ تومان بود.
 
وی به ایلنا می‌گوید: یونجه هم‌سال گذشته هر کیلو ۲ هزار و ۴۵۰ تومان و کاه نیز کیلویی یکهزار تومان قیمت داشت که امسال با افزایش قیمت باورنکردنی به دو تا سه برابر در سال جاری رسید.
 
ساربان با اشاره به اینکه امسال متأسفانه برخی عوامل مانند خشکسالی نیز مزید بر علت شد و به این بحران دام جدی زد اذعان می‌کند: با توجه به بارش  ۶.۵اندک میلی‌متر فروردین‌ماه روزهای سختی را تجربه کردیم و متأسفانه بحث علوفه استان دچار مشکل شد.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بابیان اینکه همیشه دامداران سه ماه ابتدایی سال را با علوفه دستی در دامداری‌هایشان بهره گرفته و در این راستا متکی به مراتع هستند و پس‌از آن جو را در مزارع کشت می‌دهند توضیح می‌دهد: این در حالی است که امسال متأسفانه  حدود یک‌میلیون و  ۲۰۰ هزار تن  از علوفه مراتع تقریباً تبدیل به صفر شد و علوفه‌های خودرو نیز به دلیل کاهش بارش‌ها سبز نشد که بخشی از بحران فعلی را رقم‌زده است.
افزایش سه برابری کشتار دام مولد شروع فاجعه ملی است
مدیرعامل اتحادیه گاو داران و دامداران صنعتی خراسان رضوی نیز از آمارهای نگران‌کننده‌تری خبر می‌دهد و می‌گوید: از ابتدای سال جاری تاکنون، کشتار دام مولد در استان ۳۰۰ درصد افزایش‌یافته است که این‌یک فاجعه ملی است.
 
رشید صراف با اشاره به وضعیت نابسامان تولید شیر و پرورش دام اظهار می‌کند: تاکنون اشتغال حدود ۳هزار نفر به‌صورت مستقیم از بین رفته و اشتغال غیرمستقیم ۲۰ هزار نفر نیز به خطر افتاده است.
 
وی میزان خسارت وارده به تولیدکنندگان را تا پایان خردادماه ۱۴۰۰ افزون بر ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرده و می‌گوید: خودکفایی در عرصه شیر و گوشت، ۴۰سال زمان برد و امروز طی مدت سه سال در حال نابود شدن است و احیای دوباره این صنعت، سال‌ها زمان خواهد برد.
 
صراف درباره مصرف نان خشک در دامداری‌ها و وضعیت آن بعد از گران شدن قیمت نان نیز گفت: مسئله اساسی ما افزایش قیمت نهاده‌های دامی است. شاید برخی دامداری‌ها از نان خشک هم استفاده کرده باشند، اما مشکل تأمین نشدن خوراک دام آن‌قدر جدی است که نان خشک بر آن تأثیری نمی‌گذارد؛ البته استفاده از نان خشک نیز همه‌گیر نیست و موردی بوده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

کدام خبر رسیده از ایران فاجعه نیست که این یکی تسکین دهنده باشه.
جمعه ۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۵
۵۷
مستانه شرق - هایدلبرگ، آلمان
لعنت بر این انسانِ کوردل و نفهم که این حیوانات مظلوم رو اینطور سلاخی میکنه برای شکم کاردخوردش انگار نمیشه جور دیگری شکم وامونده رو سیر کرد که هم سلامتر هست و هم بدون خونریزی و جنایت در حق دیگر جانداران ای مرگ بر این انسان به درک که همه کرونا میگرن و گورشون رو گم میکنن به جهنم فدای سر این حیوانات بدبخت و بی پناه و مظلوم و بیگناه
جمعه ۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۹
۴۷
مهرداد2538 - تهران، ایران
این برنامهء سراسری گلوبالیستهاست که با ایجاد مشکلات آب و هوایی توسط تکنولوژی هارپ، مراتع را از بین برده و دامداری را از بین ببرند و بجای آن دست به تولید وسیع گوشت مصنوعی بزنند و همهء خلایق خدا را به نهاده های تولید خودشان وابسته کنند که هر چیزی اراده کردند مردم دنیا بندهء این جماعت فاسد و ضد بشر بشوند. حکومت ملاها هم در ایران عامل و دست نشاندهء این جماعتند و این حکایت بر هیچکس پوشیده نیست.
جمعه ۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دهمین روز خیزش سراسری؛ تداوم اعتراضات در شهرهای ایران؛ شلیک گاز اشک‌آور در بازار تهران
  • روایت شاهدان عینی از حمله مأموران به بیمارستان ایلام؛ «رکوردی تازه در جنایت»
  • سعید پیردوست، بازیگر سینما و تلویزیون، در سن ۸۵ سالگی درگذشت
  • واکنش انتقادی علی دایی به شرایط کنونی: مصاحبه‌ای که حذف شد
  • سایت والانیوز: ایران درپی تامین اجزای موشک بالستیک است و تهدیدهای ترامپ اتفاقی نیست
  • مجله فوربس: احتمالا آمریکا برای ضربه سخت به جمهوری اسلامی ناو هواپیمابر به منطقه بفرستد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • تصاویر از مدال گرفتن فردین از دست شاه تا عکس یادگاری مرتضی عقیلی و پوری بنایی در کناردریا
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا