اثربخشی واکسن‌ در بدن افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند چگونه است؟

واکسن‌ها حتی افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند را هم از ابتلا به بیماری یا شدت یافتن آن محافظت می‌کنندایندیپندنت فارسی :متخصصان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای پس از دریافت واکسن هم مراقبت‌های بهداشتی را ادامه دهند.

واکسیناسیون علیه کرونا میزان ابتلای افراد به این ویروس را کاهش می‌دهد و پس از دریافت واکسن، احتمال مرگ به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ به صفر می‌رسد؛ اما آیا این موضوع درباره افرادی که سیستم ایمنی بدن آنان ضعیف است نیز صدق می‌کند؟


به گزارش دیلی صباح، اثربخشی واکسن کرونا بر بدن این افراد به‌ احتمال زیاد به اندازه اثربخشی واکسن در بدن افراد سالم نیست؛ اما واکسن‌ها حتی افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند را هم از ابتلا به بیماری یا شدت یافتن آن محافظت می‌کنند. به همین دلیل است که متخصصان توصیه کرده‌اند این افراد علاوه بر واکسیناسیون، دارو هم مصرف کنند. همچنین بسیار اهمیت دارد که اطرافیان و خانواده این بیماران نیز واکسینه شوند تا انتقال ویروس کاهش پیدا کند.

علاوه بر موارد ذکر شده، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هم اهمیت زیادی دارد. مطالعه وضعیت برخی افراد که به بیماری‌هایی مثل ایدز، عوارض کلیوی، التهاب روده، بیماری‌های خود ایمنی، سرطان و آرتریت روماتوئید مبتلا بوده‌اند، نشان داده است که تاثیر واکسن‌ها بر بدن آن‌ها همانند تاثیر واکسن بر بدن افراد سالم نیست و این بدان معنا است که این افراد باید اقدام‌های احتیاطی و مراقبتی دیگری از جمله زدن ماسک و حضور نیافتن در مکان‌های پرجمعیت را رعایت کنند.

دکتر آجیت لیمایی، متخصص پیوند در دانشگاه پزشکی واشنگتن، به افرادی که سیستم ایمنی بدن آنان ضعیف است، توصیه می‌کند که بعد از دریافت واکسن همه احتیاط‌هایی را که پیش از واکسن انجام می‌دادند، ادامه دهند.

به گفته او اگرچه بیماران مبتلا به سرطان در فهرست گروه‌های اولویت‌دار واکسن قرار دارند، افرادی که به‌تازگی پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده‌اند باید حداقل سه ماه پس از پیوند برای دریافت واکسن اقدام کنند چرا که این تاخیر باعث می‌شود کارایی واکسن در بدن آنان افزایش پیدا کند.

در حال حاضر دانشمندان در حال بررسی این موضوع‌اند که مشخص کنند آیا افرادی که عمل پیوند انجام داده‌اند، به دوز سوم واکسن نیاز دارند و آیا دوز سوم اثربخشی واکسن را در بدن این افراد افزایش می‌دهد یا خیر.  

دانشمندان فرانسوی به‌تازگی توصیه کرده‌اند که بیماران دچار نقص ایمنی و افرادی که پیوند عضو انجام داده‌اند، دوز سوم واکسن را هم تزریق کنند. در اسرائیل هم تزریق دوز سوم واکسن فایزر برای بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی و کسانی که پیوند عضو داشته‌اند، آغاز شده است و برخی افراد که عمل پیوند انجام داده‌اند، پس از بهبودی دوز سوم واکسن‌ را تزریق می‌کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • تردد خودروهای همراه با «دوشکا» در تهران همزمان با تهدید رادان به خشونت علیه شهروندان به بهانه «شرایط جنگی»
  • وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • دونالد ترامپ در مورد «خشم حماسی»: باید کار را تمام کنیم تا هر دو سال یک‌بار مجبور به تکرار آن نباشیم
  • ترامپ: جمهوری اسلامی ۴۷ سال به جهان آسیب وارد کرد و اینک بهای آن را می‌پردازد
  • جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران؛ سناریوهای پیش‌رو و محدودیت‌های تغییر رژیم
  • «عقرب بیابان»، عملیات سرویس اطلاعاتی یونان علیه شبکه‌های ایرانی
  • دستیابی آمریکا به سلاحی مرموز و نامرئی که مغز را هدف می‌گیرد
  • رئیس فیفا: ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال می‌کند
  • هشدار سنتکام به غیرنظامیان در ایران: فورا تاسیسات بندری در امتداد تنگه هرمز را ترک کنید
  • فارس از کشته شدن نیروهای سپاه و بسیج در حملات پهپادی به ایست‌های بازرسی در تهران و کرج خبر داد
  • +264رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +216تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +186شاهزاده رضا پهلوی: جانشین خامنه‌ای چه مجتبی باشد چه حسن، فاقد مشروعیت است
  • +169لحظه اصابت موشک به محل جلسه طلاب و نیروهای جهادی
  • +149ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +149وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +148نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +147شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +140مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد