آیا واکسن‌های کرونا در بدن‌هایی با سیستم ایمنی ضعیف هم موثر هستند؟

یورونیوز :آیا واکسن‌های کرونا در بدن‌هایی با سیستم ایمنی ضعیف هم موثر هستند؟ به گفته پزشکان احتمالا نه به خوبی عملکرد آنها در بدن‌های سالم؛ با این وجود تزریق این واکسن‌ها تا حدی از بدن در قبال ابتلا به بیماری کووید۱۹ محافظت خواهد کرد.

به همین دلیل است که همچنان واکسیناسیون در مقابل کرونا به افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل بیماری یا مصرف داروهای خاص ضعیف شده، توصیه می‌شود.


همچنین مهم است که خانواده، دوستان و مراقبان این افراد نیز واکسینه شوند تا احتمال انتقال ویروس از آنها به این افراد کمتر شود.

در ایالات متحده آمریکا بدن حدود ۳ درصد از بزرگسالان سیستم ایمنی ضعیفی دارد و در میان آنها، افراد مبتلا به اچ آی وی (ایدز)، گیرندگان پیوند عضو، برخی از بیماران سرطانی و افرادی با اختلالات ایمنی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و لوپوس نیز دیده می‌شوند.

اگرچه تا کنون بطور گسترده و در مقیاس بزرگ درباره نتیجه تزریق واکسن‌های کرونا به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مطالعه نشده، اما اطلاعات و تجربیات محدود در مورد واکسیناسیون افراد در مقابل بیماری‌های آنفلوانزا و ذات الریه نشان می‌دهد که این واکسن‌ها در بدن آنها به اندازه بدن افراد سالم تاثیر گذار نیستند.

به این معنی که افراد دارای بدنی با سیستم ایمنی ضعیف، باید اقدامات احتیاطی مانند استفاده از ماسک و اجتناب از حضور در ازدحام زیاد را جدی بگیرند و ادامه دهند.

دکتر آجیت لیمای، متخصص پیوند در دانشگاه پزشکی واشنگتن در سیاتل می‌گوید: «ادامه همه اقدامات احتیاطی که قبل از واکسیناسیون در نظر داشتید کاملا منطقی به نظر می‌رسد.»

توصیه مقامات پزشکی در ایالات متحده این است که بیماران مبتلا به بسیاری از سرطان‌ها باید در اولین فرصت ممکن واکسینه شوند؛ اما افرادی که تحت پیوند سلول‌های بنیادی یا سلول درمانی قرار می‌گیرند باید پس از آغاز درمان، دست‌کم برای سه ماه منتظر بمانند و سپس تا واکسینه شوند. این تاخیر باعث می‌شود که واکسن‌ها به بهترین شکل کار کنند.

پزشکان هم اکنون در حال مطالعه این موضوع هستند که برای دریافت کنندگان پیوند اعضا، آیا دریافت یک دوز اضافی باعث موثرتر شدن واکسن‌ها خواهد شد یا خیر.

در فرانسه نیز دوز سوم واکسن‌های کرونا به مبتلایان به نقص ایمنی و دریافت کنندگان پیوند اعضای بدن، توصیه می‌شود.

اسرائیل اخیراً دوز اضافی واکسن فایزر را برای بیماران پیوند اعضا و سایر افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آغاز کرده است.

برخی از دریافت کنندگان پیوند در ایالات متحده نیز با هدف محافظت بیشتر از خود، به دنبال دریافت دوز سوم واکسن‌های کرونا هستند حتی اگر دولت فدرال اجازه واکسیناسیون اضافی را نداده باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • تردد خودروهای همراه با «دوشکا» در تهران همزمان با تهدید رادان به خشونت علیه شهروندان به بهانه «شرایط جنگی»
  • وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • دونالد ترامپ در مورد «خشم حماسی»: باید کار را تمام کنیم تا هر دو سال یک‌بار مجبور به تکرار آن نباشیم
  • ترامپ: جمهوری اسلامی ۴۷ سال به جهان آسیب وارد کرد و اینک بهای آن را می‌پردازد
  • جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران؛ سناریوهای پیش‌رو و محدودیت‌های تغییر رژیم
  • «عقرب بیابان»، عملیات سرویس اطلاعاتی یونان علیه شبکه‌های ایرانی
  • دستیابی آمریکا به سلاحی مرموز و نامرئی که مغز را هدف می‌گیرد
  • رئیس فیفا: ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال می‌کند
  • هشدار سنتکام به غیرنظامیان در ایران: فورا تاسیسات بندری در امتداد تنگه هرمز را ترک کنید
  • فارس از کشته شدن نیروهای سپاه و بسیج در حملات پهپادی به ایست‌های بازرسی در تهران و کرج خبر داد
  • +264رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +216تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +186شاهزاده رضا پهلوی: جانشین خامنه‌ای چه مجتبی باشد چه حسن، فاقد مشروعیت است
  • +169لحظه اصابت موشک به محل جلسه طلاب و نیروهای جهادی
  • +149ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +149وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +148نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +147شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +140مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد