سن بروز سکته مغزی در میان ایرانیان ۱۰ سال کمتر شده است
رأی دهید
رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران انواع سکتههای مغزی را سومین عامل مرگ و میر در میان شهروندان ایرانی عنوان کرد و آمار مربوط به آن را "تکاندهنده" خواند.
به نوشته سایت خبری "عصرایران"، حسین پاکدامن، شنبه ۱۹ تیرماه در نشست خبری بیست و هشتمین کنگره نورولوژی ایران گفت: «ما آمارهای تکاندهندهای در خصوص بیماریهای مغز و اعصاب داریم. برای مثال در کشور حدود یک میلیون و ۳۲۰ هزار بیمار مصروع داریم که نسبت به میانگین کشورهای توسعهیافته بسیار بالاست.»
او تعداد قربانیان سکته مغزی در ایران را سالی حدود ۱۸۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود میانگین سن افرادی که در ایران دچار سکته مغزی میشوند ۱۰ سال پائین آمده است.
این متخصص مغز و اعصاب به دورهای که این کاهش سن در آن رخ داده و محدوده سنی شهروندانی که در معرض خطر سکته مغزی هستند اشارهای نکرد.
۳۰ درصد سکتههای مغزی بین افراد زیر ۵۰ سال
به گزارش خبرگزاری ایسنا محمدرضا عزیزی، متخصص بیماریهای مغز و اعصاب آبان ۹۸ گفته بود حدود ۳۰ درصد سکتههای مغزی در ایران بین افراد زیر ۵۰ ساله رخ میدهد و این میزان ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است.
ایسنا همان زمان به نقل از رضا ملکزاده، معاون وقت وزیر بهداشت گزارش داده بود سالانه بیش از ۱۵۰ هزار نفر در ایران بر اثر سکته قلبی و مغزی میمیرند در حالیکه ۸۰ درصد این سکتهها قابل پیشگیریاند.
آماری که در رسانههای ایران در مورد سکته منتشر شده تا حدود زیادی متفاوت هستند. در حالی که تعداد قربانیان سکته مغزی به نقل از رئیس انجمن مغز و اعصاب سالی ۱۸۰ هزار نفر اعلام شده عزیزی سال ۹۸ گفته بود از ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار مورد سکته مغزی سالانه در ایران ۱۵ درصد آنها به مرگ منجر میشوند.
در همین حال خبرگزاری صدا و سیما بهمن ۹۸ از قول مسعود مهرپور، رئیس انجمن سکته مغزی ایران نوشته بود: «۳۰ درصد موارد ابتلا به سکته مغزی سبب مرگ و میر میشود.»
۷۵۰ هزار مبتلا به آلزایمر در ایران
حسین پاکدامن در نشست خبری کنگره نورولوژی ایران به افزایش تعداد بیماران مبتلا به آلزایمر هم اشاره کرد و گفت: «درحال حاضر در کشور حدود ۷۵۰ هزار بیمار مبتلا به آلزایمر داریم و متأسفانه پیشبینی میکنیم که در آینده نیز با تعداد بیشتری از این بیماران مواجه شویم.»
او همچنین گفت که هم اکنون ۸۵ هزار مورد ابتلا به اماس در ایران شناسایی شده و روند رو به افزایش ابتلا به این بیماری نگرانکننده است.
رئیس انجمن مغز و اعصاب ابراز تاسف کرد که آمار دقیقی از "بار مالی این بیماریها بر اقتصاد کشور" وجود ندارد و افزود آمار برخی کشورها نظیر آمریکا نشان میدهد که فقط در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار صرف درمان سکتههای مغزی و جبران خسارتهای آن شده است.