رونمایی از آخرین وام زندگی : وام دو میلیون تومانی خرید قبر

العربیه :بسیاری از شهروندان در ایران حتی با مرگ هم نمی‌توانند از قسط، وام و بدهی رها شوند و برای خرید قبر هم کارشان به قسط و وام کشیده شده است.

تارنمای «تجارت نیوز»، دوشنبه، 14 تیر، گزارش داد که در ماه‌های اخیر، گرانی در ایران تا آنجایی پیش رفته که تقریبا مرحله‌ای در زندگی نمانده که بتوان بدون وام و قرض از پس هزینه‌های آن برآمد و برای همه چیز وام تعریف شده است از تولد تا مرگ.


وام فرزندآوری، ناباروری، سربازی، خرید یا اجاره مسکن، خرید کالا، ازدواج، طلاق، بازنشستگی و حالا وام خرید قبر از انواع وام‌هایی هستند که هر بار با شرایطی جدید به ایرانیان عرضه می‌شود.
وام مهریه یا وام طلاق؟
بر اساس تبصره 16 بند «ج» لایحه بودجه 1400 ایران، مبلغی برای پرداخت وام قرض الحسنه دیه زندانیان نیازمند، زنان زندانی و زندانیان بدهکار مهریه در نظر گرفته شده است. این وام با معرفی فرد بدهکار توسط ستادی به نام‌ «ستاد دیه» پرداخت می‌شود.

علی مهربان، مسئول امور مالی ستاد دیه در ایران، گفت: «همانطور که در سال‌های گذشته برای مهریه تسهیلات بانک فراهم شده بود امسال هم با توجه به قانون بودجه مبلغ پنج هزار میلیارد تومان به واجدین شرایط تعلق می‌گیرد.»

این مقام مسئول به شرط پرداخت این وام اشاره کرد و افزود: «اولین و مهم‌ترین شرط پرداخت این است که فرد به خاطر مهریه به زندان افتاده باشد.»
وام خرید قبر
شکاف طبقاتی و فاصله میان فقیر و دارا در ایران به بدترین شکل ممکن در خرید قبر خودنمایی می‌کند. در حالی که ثروتمندان برای خرید «قبر لاکچری» حاضرند تا 150 میلیون تومان هزینه کنند، فقرا باید برای دفن متوفای خود وام 2 میلیون تومانی بگیرند.

به گزارش روزنامه «همشهری»، چند سالی است که سنگ‌های ایرانی جای سنگ قبر ارزان چینی را گرفته است. با ممنوعیت واردات این سنگ‌ها، یک کفن و دفن معمولی دست‌کم چندین میلیون تومان برای یک خانواده ایرانی آب می‌خورد.

تنها کمکی که خانوارها در این شرایط می‌توانند دریافت کنند «کمک هزینه کفن و دفن» از سوی سازمان تامین اجتماعی است.

براساس بند 18 ماده 2 قانون تامین اجتماعی کمک هزینه کفن و دفن مبلغ ثابتی است که برای تامین هزینه‌های مربوط به کفن و دفن بیمه شده، در مواردی که خانواده او این امر را به عهده می‌گیرند، به بازماندگان وی پرداخت می‌شود.

این هزینه کفن و دفن که به صورت وام پرداخت می‌شود، معادل یک ماه حداقل حقوق (دو میلیون و 655 هزار تومان) است.

پیشتر احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت در ایران گفته بود که «گرسنگی و فقر در ایران معنادار» شده و «60 درصد» جمعیت ایران زیر خط «فقر فرضی» قرار دارند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان این‌که «وضعیت مردم آن‌قدر خراب است»، افزود که این شرایط، حکومت را «ملزم» می‌کند «حتی احکام اولیه و اصول اساسی را زیرپا بگذارد و به مردم کمک کند.»

توکلی بدون اشاره به جزئیات، تاکید کرد که «اگر حکومت این کار را نکند ممکن است آن اتفاقی رقم بخورد که نباید شود.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

من حاضرم مخارج کفن ودفن و گورسپاری همه مسئولین را نقدا بپردازم به شرطی که همین امروز دعوت حق را لبیک گفته، در جهنم به روح الله بپیوندند.
‌سه شنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +264رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +214تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +186شاهزاده رضا پهلوی: جانشین خامنه‌ای چه مجتبی باشد چه حسن، فاقد مشروعیت است
  • +169لحظه اصابت موشک به محل جلسه طلاب و نیروهای جهادی
  • +148ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +146وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +142شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +142نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +139مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +135شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید