بنت: ایران برای برنامه هسته‌ای نظامی خود حاضر است سال‌ها به مردمش گرسنگی بدهد

 نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیلرادیو فردا :نخست‌وزیر اسرائیل گفت که دولت او در مورد ایران با کشورهای دوست مشورت و مذاکره می‌کند، آن‌ها را قانع خواهد کرد، اطلاعات و ارزیابی خود را بر اساس احترام عمیق با آن‌ها در میان می‌گذارد اما «در دفاع از خود در هر زمان لازم، تردید نخواهد کرد».

نفتالی بنت روز پنجشنبه سوم تیر که در یک مراسم نظامی سخنرانی می‌کرد گفت کشورش «ترجیح می‌داد دنیا بفهمد که حکومت خشن و تندرو که "جلاد تهران" را برای ریاست‌جمهوری انتخاب کرده، حاضر است تنها به‌خاطر دستیابی به برنامه هسته‌ای نظامی، مردمش سال‌ها گرسنگی بکشند و این رژیمی نیست که بتوان با آن تعامل کرد».


اشاره نخست‌وزیر اسرائیل به «جلاد تهران» لقبی است که مقامات این کشور برای ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری منتخب ایران، به کار می‌برند.

آقای بنت افزود: «اما متاسفانه وضعیت کنونی آن چیزی نیست که اسرائیل مایل به دیدن آن است، و دست آخر، مسئولیت و سرنوشت ما در دست خود ما است، نه هیچ کس دیگر».

او با اشاره‌ به این‌که کشورش ۴۰ سال پیش در چنین روزهایی کوره اتمیِ در دست ساخت عراق را بمباران کرد، تلویحا بعید ندانست که اسرائیل این اقدام را تکرار کند و این بار علیه ایران.

آقای بنت گفت «ما به تهدیدات حیاتی که متوجه کشور اسرائیل است، امکان بر آوردن نمی‌دهیم، دشمنان ما تغییر می‌کنند و متحول می‌شوند، آن زمان عراق بود و امروزه، ایران است».

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، نیز در این مراسم گفت: «۴۰ سال (از بمباران کوره اتمی عراق) گذشته اما ایران اکنون دشمنی جنایتکارتر و خطرناک‌تر است که بازوان تروریستی خود را دور اسرائیل گشوده و ضمن تهدید تمامی منطقه، در صدد رسیدن به بمب اتمی است».

ژنرال گانتز اظهار داشت: همان‌گونه که نخست‌وزیر بنت گفت، اگر احساس کنیم که لازم است اقدام کنیم، وارد عمل شده و خطر و هر تهدیدی را برطرف خواهیم کرد؛ البته بر اساس مسئولیت حرفه‌ای و سیاسی اقدام خواهد شد.

از آغاز به کار دولت جدید در اسرائیل در ۱۲ روز پیش، این نخستین بار است که نفتالی بنت سیاست خود را در مورد ایران صریحا و در یک مراسم عمومی بیان کرده است.

اظهارات او و بنی گانتز در حالی بیان شده که آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در یک سفر رسمی شش روزه به واشینگتن، با شماری از مقامات سیاسی و نظامی آمریکا، دیدارهایی با محوریت ایران انجام داده است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، یائیر لاپید، وزیر خارجه جدید اسرائیل، نیز روز ششم تیر در رم با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی‌اش، دیداری عمدتا با موضوع ایران انجام خواهد داد.

روزنامه جروزالم پست روز پنجشنبه نوشت که در زمینه افزایش تماس‌های میان مقامات دولت جدید اسرائیل با دولت جو بایدن، آمریکا احتمال ایجاد وقفه طولانی‌تر در مذاکرات غیر مستقیم خود با ایران را با هدف انجام مشورت بیشتر با اسرائیل بررسی می‌کند. این ادعا از سوی دولت آمریکا تایید نشده است.

اما سایت آمریکایی «اکسیوس» روز پنجشنبه به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی نوشت که نفتالی بنت و یائیر لاپید بر خلاف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر پیشین، تلاش می‌کنند تا بر مذاکرات وین، از طریق تعامل با آمریکا، اثر بگذارند.

آقای نتانیاهو با هر گونه تعامل اسرائیل با آمریکا بر سر ایران به‌شدت مخالفت می‌کرد و به تمامی مقامات اسرائیلی دستور داده بود وارد هیچ نوع مذاکره‌ای با همتایان آمریکایی خود در ارتباط با ایران نشوند.

از روی مجموعه‌ای از اظهارات مقامات دولت جدید اسرائیل و رسانه‌های کشورشان چنین بر می‌آید که هدف دولت ائتلافی بنت- لاپید با اهداف دولت بنیامین نتانیاهو در قبال ایران هیچ تغییری نکرده اما تنها تاکتیک دولت جدید در ارتباط با آمریکا بر سر ایران، فعلا تفاوت کرده تا شاید از این راه، باعث دور شدن واشینگتن از بازگشت به برجام شوند.

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، با مشارکت سایر طرف‌های باقی‌مانده در برجام، که در طول شش دور در وین در جریان بود، در روزهای اخیر متوقف شده و هیات‌ها به کشورهای خود بازگشته‌اند تا آخرین تصمیمات را بگیرند.

عباس عراقچی، رئیس هیات ایرانی، تاکید کرده که هیات‌ها نه برای مشورت بلکه برای اتخاذ تصمیم نهایی به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، روز چهارشنبه گفت: «همین الان اختیارات را به دکتر عراقچی بدهیم، او هم به وین برود و در عرض چند روز توافق را نهایی کند، اعلام شود، تحریم هم برداشته شود».

اما مقامات آمریکایی ساعاتی بعد از این اظهارات حسن روحانی، گفتند که هنوز مذاکرات به مرحله کاملا نهایی نرسیده است.

تلاش‌های دولت جدید اسرائیل برای تشدید فشار بر دولت جو بایدن در ارتباط با ایران در حالی است که پس از بروز یک رشته رویدادهای مشکوک علیه اهداف مهم ایران در دوره اخیر، دوباره نگاه‌ها متوجه اسرائیل، به عنوان عامل احتمالی پشت پرده این رویدادها، شده است.

در آخرین مورد، یک «مقام آگاه» در قرارگاه مشترک هوایی خاتم‌الانبیاء در تهران، روز چهارشنبه از احتمال یک اقدام خرابکاری و ضد امنیتی علیه یکی از مراکز هسته‌ای ایران در اطراف کرج خبر داد.

مقامات ایران و یا اسرائیل جزئیاتی در مورد این رویداد مشکوک در حومه کرج منتشر نکرده‌اند اما به نوشته نیویورک تایمز، احتمالا مکان ساخت سانتریفوژها در برنامه اتمی ایران که از دیرباز در فهرست اهداف اسرائیل بوده، هدف قرار گرفته است.

سایت نورنیوز، نزدیک به منابع امنیتی ایران، تاکید کرده که حمله بامداد چهارشنبه «خنثی» شده و «هیچ آسیب جانی و خسارت مالی نداشته است».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
Akhond zed Iran - توکیو، ژاپن
به نظر میاد بنت از نتانیاهو هم در جهت روکمکنی حکومت عربی اخوندی جدی تره. آفرین به بنت.
جمعه ۴ تیر ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.