دو منصوب آیت‌الله خامنه‌ای در شورای نگهبان عضو مجلس خبرگان شدند

۵ نفر از ۶ فقیه شورای نگهبان که منصوب آیت الله خامنه ای هستند هم اکنون نماینده مجلس خبرگان رهبری اندبی بی سی :محمدرضا مدرسی یزدی و علیرضا اعرافی دو منصوب آیت‌الله علی خامنه ای رهبر ایران در شورای نگهبان، در انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری اخیر برگزار شد، به این مجلس راه پیدا کرده‌اند.

شورای نگهبان مشتکل از ۱۲ عضو است که شش نفر از آنها فقهای منصوب رهبر هستند. این شورا داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان را بررسی و بر روند برگزاری آن نظارت می کند.


با راه یافتن آقایان مدرسی یزدی و اعرافی به مجلس خبرگان رهبری، ۵ نفر از ۶ فقیه شورای نگهبان هم اکنون نماینده مجلس خبرگان هم هستند. احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در حال حاضر رئیس مجلس خبرگان رهبری است که اختیار عزل و نصب رهبر و انتخابات جانشین او را دارد.

صادق لاریجانی، احمد خاتمی دیگر اعضای شورای نگهبان هستند که در انتخابات قبلی وارد مجلس خبرگان رهبری شدند.

بجز آقای اعرافی، حسینعلی سعدی، رئیس دانشگاه امام صادق و احمد دانش‌زاده مومن، فرزند محمد مومن، عضو پیشین مجلس خبرگان و شورای نگهبان که در سال ۹۷ درگذشت، نیز از استان تهران وارد مجلس خبرگان شدند.

آقای سعدی سال ۱۳۹۷ با حکم صادق لاریجانی، رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق جایگزین محمد سعید مهدوی کنی شد که یک سال پس از درگذشت پدرش محمدرضا مهدوی کنی، رئیس این نهاد آموزشی پرنفوذ شده بود.

احمد مومن که از مدرسان حوزه علمیه قم و عضو مجمع مشورت فقهی شورای نگهبان است برای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان در سال ۱۳۹۴ نیز نامزد شده بود. ولی برای عضویت رای کافی به دست نیاورد.
محمدرضا مدرسی یزدی و احمد خاتمی دو عضو شورای نگهبان که هر دو عضو مجلس خبرگان رهبری هم هستندحیدر مصلحی، وزیر اطلاعات در دولت دوم محمود احمدی نژاد که نامزد انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان شده بود، به این مجلس راه پیدا نکرد. وی از فهرست مورد حمایت اصولگریان در آخرین روزهای منتهی به انتخابات حذف شده بود.

آقای مصلحی چند روز پیش از برگزاری انتخابات گفته بود که به عنوان وزیر اطلاعات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ در شورای نگهبان حاضر شده بود و عامل اصلی رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی بود که پیروزی او بر اساس نظرسنجی های وزارت اطلاعات، محتمل به نظر می‌رسید.
علیرضا اعرافی (سمت چپ) عضو جدید مجلس خبرگان رهبری در کنار صادق لاریجانی. هر دوی اینها از فقهای شورای نگهبان و منصوب آیت الله خامنه ای هستنداین اظهارات باعث انتقاد شورای نگهبان به وی شد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ایران که صلاحیت خود وی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر رد شده و فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی خواستار انتشار اسناد و فیلم های جلسه شورای نگهبان شدند که به رد صلاحیت وی منجر شده بود.

مجلس خبرگان رهبری با اعضایی که در انتخابات میاندوره ای به آن راه پیدا کرده اند اواخر تابستان سال جاری تشکیل خواهد شد.

این مجلس در حال حاضر دوره پنجم خود را سپری می کند.

فعالیت این مجلس به دلیل شیوع ویروس کرونا در یک و سال و نیم اخیر محدود بوده و جلسات متعددی از آن لغو شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
دارا۲۰ - تهران، ایران
گماشتگان دیکتاتور در طویله خفتگان رهبری
‌چهارشنبه ۲ تیر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا