واکنش دولت آمریکا به نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران

ایندیپندنت فارسی : درپی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، دولت ایالات متحده آمریکا از اینکه ایرانیان نتوانستند در یک «فرایند انتخاباتی آزاد و عادلانه» شرکت کنند، ابراز تاسف کرد. 
 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در نخستین واکنش واشنگتن به انتخابات ریاست جمهوری ایران و اعلام ابراهیم رئیسی به‌عنوان برنده آن، یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز شنبه، ۲۹ خردادماه، گفت: «ایرانیان از حق خود برای انتخاب رهبرانشان در یک فرایند انتخاباتی آزاد و عادلانه محروم شدند.»  

 
بیش از ۶۰۰ داوطلب برای نامزدی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نام‌نویسی کرده بودند که شورای نگهبان با رد صلاحیت بسیاری از شخصیت‌های شناخته‌شده از جناح‌های مختلف، تنها هفت نامزد را تایید کرد که سه نفر از آن‌ها پیش از انتخابات، کناره‌گیری کردند. براساس نتایج رسمی انتخابات روز جمعه که وزارت کشور ایران اعلام کرد، ابراهیم رئیسی با ۱۷میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای از مجموع کل ۲۸ میلیون و ۹۳۳هزار و چهار نفر رای، پیروز انتخابات و رئیس‌ جمهوری آینده ایران معرفی شد.
 
بسیاری از ایرانیان پیشاپیش از تحریم انتخابات خبر داده بودند. بنابر اعلام وزارت کشور، میزان مشارکت در این انتخابات، ۴۸.۸ درصد بود که پایین‌ترین میزان در تمام انتخابات‌های ریاست جمهوری اسلامی ایران تاکنون بوده است. با این حال، منتقدان جمهوری اسلامی را متهم به ارائه آمار جعلی می‌کنند و می‌گویند میزان واقعی مشارکت بسیار کمتر از میزان اعلام شده است.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا علاوه‌بر این، به خبرنگاران گفت که ایالات متحده به گفت‌وگوهای غیرمستقیم با ایران برای پیوستن دوباره آمریکا به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ که دونالد ترامپ از آن خارج شد، ادامه خواهد داد. به گفته او، این مذاکرات غیرمستقیم که در وین، پایتخت اتریش، در جریان است، «پیشرفت معناداری» داشته و واشنگتن خواهان ادامه آن است.
 
او افزود: «ما به گفت‌وگوها درمورد بازگشت متقابل به برجام، در کنار متحدان و شرکای خود ادامه خواهیم داد.»  
 
تاکنون شش دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا برای بازگشت به توافق برجام، با نظارت و وساطت دیپلمات‌های اتحادیه اروپا در وین برگزار شده است. اتحادیه اروپا روز شنبه اعلام کرد که جلسه بعدی کشورهای مذاکره کننده برای احیای توافق هسته‌ای، روز یکشنبه،۳۰ خردادماه برگزار خواهد شد.
 
یک مقام آمریکایی پیش‌تر اعلام کرده بود که دولت آمریکا می‌خواهد در هفته‌های باقی‌مانده تا آغاز کار دولت جدید در ایران، توافق با تهران برای احیای برجام را نهایی کند. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، نیز از احتمال توافق نهایی در مذاکرات وین، تا پیش از پایان کار دولت دوازدهم در مردادماه خبر داده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا

اروپا و امریکا ۴۰ ساله دارن این حرفهارو میزنن ولی بازم میشینن پای میز مذاکره با جمهوری اشغال ایرانی ، تا زمانی که مردم ایران متحد نشن وضع همینه
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
۴۱
kevinpalang - مالمو، سوئد
شکست سنگین رژیم‌ اشغالگر ایران در سیرک‌ انتصابات و دست و پا زدن این تروریست ها برای جعل عدد و ارقام این بار نشان داد که اگر ما مردم ایران متحد شویم پیروز خواهیم شد. تشکر از همه هموطنان خارج از کشور که با فیلم گرفتن و متهم کردن جیره خواران رژیم جلوی لانه های جاسوسی عرصه را بر رژیم اشغالگر در خارج از کشور تنگ کردند.
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۵
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
در دنیای امروز یک قانون نانوشته وجود داره و اون اینکه, هر کس دولا بشه سوارش میشن. همونطور که رژیم ولایی داره از مردم ایران سواری می گیره, آمریکا و اروپا هم به دلیل وجود همچین رژیمی از همه ما کولی میگیرن. اروپایی ها در حال حاظر بی اعتنا هستند چون حکومت ولایی فعلا پولی برای خرید تولیدات اونها نداره و آمریکایی ها احتیاجی به معامله با ایران ندارند, پولهای بلوکه شده مردم ایران رو به بهانه های مختلف مصادره میکنند و حتی اقدام به فروش نفت ایران که از توقیف کردن نفتکش ایرانی به دست آوردن میکنن. در ضمن به دلیل وجود حکومت ولایی در ایران صدها میلیارد اسلحه به عربها قالب میکنند. عربها هم با غایب بودن بازیگر مهمی مثل ایران, نفتشون رو میفروشن و خودشون رو برای یک آینده بدون نفت با ساختن یک کشور پیشرفته آماده می کنن. موجودیت حکومت قرون وسطایی اسلامی در ایران برای همه این کشورها یک برد بزرگ محسوب میشه. هیچ دلیلی وجود نداره که بخوان این موازنه پرسود را به دلیل حقوق بشر ویا دلسوزی برای مردم ایران به هم بزنن.
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵
۵۱
مسعود راستگو - تهران، ایران
مردم ایران شاید از حکومت دل خوشی نداشته باشن ولی به هیچ عنوان اطمینانی به اپوزیسیون خارج کشور ندارن و مخصوصا از سازمان مجاهدین و مریم رجوی و دارودسته اش به شدت متنفرند. به خاطر همینه که میبینی هیچ عکس العمل جدی نشون نمیدن و هرسالی بعد از سال بعد میگذره
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
[::مسعود راستگو - تهران، ایران::]. حکومت ولایی همانطور که مردم ایران را از لولویی به اسم آمریکا میترسونه, به همین شکل لولویی هم به اسم مجاهدین خلق درست کرده تا به موجودیت خودش مشروئیط بده. در خارج از کشور کسی برای مجاهدین خلق تره هم خرد نمی کنه. مجاهدین خلق جزئ کوچکی از تاریخ ایران بودن که بعد از همدستی با صدام دارن به فراموشی سپرده میشن. چند صد نفری که در اروپا به شکلی آواره اند وبعضی وقتها با کمک مالی که از بعضی کشورها میگیرن جلساتی تشکیل میدن. این گروه در آینده ایران هیچ نقشی ندارند.
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۸
۵۸
ادوینو - گوالف، کانادا
یعنی با حساب اینها از 60میلیون رأی دهنده اگر آمار دقیق باشد که نیست تنها کمتر از یکسوم شما را قبول دارند و این پایان کارنامه درخشان شماست.
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.