شرکت نیشکر هفت تپه از دست بخش خصوصی خارج و به دولت واگذار شد

تصویری از تجمعات اعتراضی کارگران شرکت هفت تپهدویچه وله :بر اساس حکم دادگاه، کارخانه نیشکر هفت‌تپه از دست بخش خصوصی خارج و به دولت واگذار شد. اوضاع اسف‌بار کارگران این کارخانه در سال‌های اخیر همواره خبرساز بوده است و انتظار می‌رود که اکنون دولت به بهبود شرایط بپردازد.

در حالی که بخشی از کارخانه‌های دولتی در حال انقراض هستند و دولت توان رسیدگی به مشکلات کارخانه‌هایی را که از بخش خصوصی بازپس گرفته است ندارد، کارخانه نیشکر هفت‌تپه نیز با حکم دادگاه به دولت واگذار شد.


به‌رغم انتشار این خبر توسط رسانه‌های داخلی احسان الله اسدبیگی، رئیس هیات مدیره این شرکت به خبرنگار ایلنا، گفت: «رای لغو واگذاری شرکت هنوز به این مجموعه ابلاغ نشده است.»

خبرگزاری فارس در این رابطه نوشت: «پس از ابطال واگذاری‌های شائبه‌دار و فسادآمیز بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی نظیر هپکو، ایران ترانسفو، ماشین‌سازی تبریز، شرکت تولید نیروی برق شاهرود، شرکت آب و خاک پارس، شرکت کشت و صنعت دامپروری مغان، سیلوی سنقر، شرکت تراورس البرز، شرکت فولاد میبد و …حالا با ورود دستگاه قضایی، شرکت هفت‌تپه نیز از واگذاری معیوب رهایی یافت و به بیت‌المال بازگشت.»

کارخانه نیشکر هفت‌تپه در سال‌های اخیر به دلیل عدم پرداخت حقوق کارگران و رسیدگی به دیگر مشکلات صنفی آنان همواره خبرساز بود. ده‌ها تن از فعالان کارگری این کارخانه دستگیر شدند، مورد ضرب وشتم قرار گرفتند و شماری نیز از کار اخراج شدند.
انتظار از دولت
اکنون کارگران و ناظران انتظار دارند که دولت مشکلات این کارخانه را حل کند. اسماعیل بخشی، از مبارزان کارگری در پیامی توییتری نوشت:‌ «هفت‌تپه را کارگران آزاد کردند».

یکی از کاربران در کامنتی نوشته است:‌ «این آزادی نوش جانتان باد کارگرهای زحمتکش وطنم. امیدوارم تاثیر مثبتی در سفره شما زحمتکشان مبارز فرهیخته داشته باشد».

در بسیاری از واکنش‌ها به این خبر، بی‌اعتمادی نسبت به تغییر شرایط وجود دارد. برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی به کارخانه‌ هپکو اشاره کرده‌اند که سرنوشتی مشابه نیشکر هفت‌تپه دارد و با گذشت یک سال از واگذاری به دولت، هنوز از مشکلات گذشته رهایی نیافته است.

سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان نیز در اسفندماه ضمن تاکید بر مخالفت خود با دولتی‌شدن کارخانه ابراز امیدواری کرده بود که دادگاه به نفع «بخش خصوصی» حکم صادر کند «تا از این طریق کارگران نیز با آرامش بیشتری به حقوق خود دست یابند.»

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه بیش از پنج هزار نیروی کار دارد و در ۱۵ کیلومتری شوش واقع شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
grizzly - برلین، آلمان
آقا این کارخونه رو منتقل کنید لبنان یا فلسطین شاید اونجا حسن خرس الله اونو از ورشکستگی با پول ملت ایران نجات بده
شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
طبق معمول، شیره اش را زالوزاده ها کشیده اند و تفاله باقیمانده را بچند برابر قیمت بدولت بی عرضه و دزد میفروشند
یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.