کیسینجر از تهدید «روز قیامت» آمریکا-چین خبر داد

ایسنا :هنری کیسینجر، دیپلمات سابق آمریکایی گفته است که تنش‌های آمریکا - چین تهدیدی برای درگیر کردن کل جهان است و ممکن است به یک درگیری شبیه آرماگدون میان این دو غول نظامی و فناوری منجر شود.

به گزارش ایسنا، هنری کیسینجر ۹۷ ساله، وزیر خارجه سابق آمریکا که مشاور ریچارد نیکسون در طرح ۱۹۷۱ برای بهبود روابط میان واشنگتن و پکن بود، گفت ترکیب قدرت اقتصادی، نظامی و فناوری این دو ابرقدرت خطرات بیشتری به نسبت جنگ سرد با شوروی به همراه دارد.


کیسینجر در گفت‌وگو با انجمن سدونای موسسه مک‌کین در مسائل جهانی گفت، تنش‌ها با چین "بزرگترین مشکل برای آمریکا و بزرگترین مشکل برای جهان" است. او ادامه داد: به این دلیل که اگر آن را حل نکنیم، بعد این خطر وجود دارد که در سراسر جهانی نوعی جنگ سرد میان چین و ایالات متحده ایجاد شود.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در اولین سخنرانی سیاستگذاری مهم خود هشدار داد که "روشی که ما در جنگ بزرگ بعدی می‌جنگیم، بسیار متفاوت از روشی است که ما در جنگ آخر به کار بردیم."

کیسینجر گفت، در حالیکه تسلیحات هسته‌ای در حال حاضر به حد کافی برای ویران کردن کل جهان حین این جنگ سرد کفایت می‌کنند، پیشرفتها در فناوری هسته‌ای و هوش مصنوعی که در آن چین و ایالات متحده هر دو پیشتاز هستند، تهدید "روز قیامت" را چندین برابر کرده است.

وزیر خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد: برای اولین بار در تاریخ بشر، بشریت این ظرفیت را دارد که در یک بازه زمانی محدود خود را منقرض کند. ما فناوری قدرتی را توسعه داده‌ایم که ۷۰ سال پیش حتی تصور آن هم وجود نداشت. و اکنون مساله هسته‌ای به مساله فناوری برتر افزوده شده است و در بحث هوش مصنوعی، پایه آن براساس این حقیقت است که بشر شریک ماشین‌ها می‌شود و ماشین‌ها می‌توانند خودشان قضاوت کنند. بنابراین در یک درگیری نظامی میان قدرت‌های فناوری برتر، این از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

کیسینجر که یکی از متفکران برجسته استراتژیک در شش دهه گذشته به شمار میرود، گفت: جنگ سرد بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی در دهه‌های پس از جنگ جهانی دوم یک بعدی‌تر و بر رقابت با سلاح‌های هسته‌ای متمرکز بود. شوروی ظرفیت اقتصادی نداشت. آنها ظرفیت فناوری نظامی داشتند. آنها مانند چین ظرفیت فناوری توسعه‌ای ندارند. چین علاوه بر اینکه یک قدرت نظامی قابل توجه است، یک قدرت اقتصادی عظیم به شمار می‌رود.

وزیر خارجه پیشین آمریکا افزود: سیاست آمریکا در قبال چین باید یک رویکرد دوجانبه باشد؛ ایستادگی قاطع بر سر اصول آمریکا برای درخواست احترام از چین و همزمان حفظ یک گفت‌وگوی مداوم و یافتن حوزه‌های همکاری. من نمی‌گویم که دموکراسی همواره به نتایج سودمند ختم خواهد شد. ما وظیفه پیچیده‌ای داریم... هیچکس کاملا موفق به انجام آن نشده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Blackcap - اینهوفن، هلند

کاش هیچ وقت‌تو یکی‌به دنیا‌نمیامدی خاک تو سرت احمق‌گاو
‌سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۶
۵۵
chertopertnago - دور اباد، سائوتوم و پرینسیپ

[::Blackcap - اینهوفن، هلند::]. چرت و پرت نگو . برو همون تتلوتو گوش کن و دم تکون بده واسه اهل بیتت...
‌سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰
۴۵
مهرداد2538 - تهران، ایران
این زایونیستهای مفسد مثل کیسینجر هستند که چین را بعنوان پیمانکار خودشون کرده اند و منافعشون در زدودن هرگونه تفکر ضد چینی و ترسناک نشان دادن چینی است که اساسا عروسک گردانش خودشان هستند.
‌سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
۳۶
Blackcap - اینهوفن، هلند
[::chertopertnago - دور اباد، سائوتوم و پرینسیپ::]. چی میگی تو تتلو کیه تاحالا یک اهنگشم‌ گوش نکردم همین کسینجر القاعده طالب رو درست کرد بر علیه شوروی بورو مطالعه کن چی ادم‌پلیدی بود black cap بدون مطالعه نظر نمیده
‌سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۶
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::مهرداد2538 - تهران، ایران::]. چین همواره یکی از بزرگ‌ترین کشورها از لحاظ فرهنگ وتمدن بوده . برخلاف نظر شما عروسک کوکی امریکا نیست ، اینکه بر اساس منافع امپریالیستی خودش آفریقا و ایران را متاسفانه میچاپد بحث دیگری است ، البته فراموش نکن اگه ایران هم توانایی داشت همین کار را می‌کرد ، یک چیزی در حد حمله نادر به هند ، یا اغا محمد خان به گرجستان
‌سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۳
۴۲
paksan - ایران، ایران
چین امروز محصول آمریکاست .شرکتهای آمریکایی با وسوسه شدن برای قیمت بسیار ارزان کارگر و مالیات به رفتند و طراحی رو خودشون میکردند و اونجا تولید میشد ولی رفته رفته هزینه طراحی هم در اونجا کمتر بود پس شروع به طراحی در اونجا کردند و اینطوری شد که چینی ها هم یاد گرفتند طراحی کنند و هم خیلی راحت و بدون هزینه توانستند کپی کنند.خیلی ها فکر میکنند محصولات کپی شده چینی حاصل مهندسی معکوس آنهاست ولی حقیقت اینه که چینی ها اصل طراحی ها و قالب ها رو دارند نیاز به مهندسی معکوس ندارند چون مثلا بدنه گوشی اپل داره اونجا تولید و سرهم میشه و نیازی به مهندسی معکوس نیست فقط باید قالبها رو بدزدند که میدزدند یا لوازم خانگی و حتی ماشین.توجه کنید دولت چین تسلا رو تشویق کرد بدون پرداخت مالیات و با کارگر ارزان و البته با خرید یک شرکت تولید خودروی برقی برشکست شده خیلی راحت خودروهاش رو ببره اونجا و تولید کنه و فروش خوبی هم داشته ولی دست چینی ها برای دزدی اطلاعات تسلا خیلی باز شده چون لازم نیست مجازی دست به هک و حمله سایبری به کالیفرنیا بزنند راحت همونجا همه اطلاعات ماشین هست.مشکل چین با آمریکا نیست با همه دنیاست
‌سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::paksan - ایران، ایران::]. گرامی حرف های شما کاملا درست ، نمونه دیگر خرید اتومبیل ولوو و استفاده از تکنیک آن است ، اما نباید فراموش کرد که چین در حال گزار از مرحله کپی برداری و خود ابداع کننده شده است ، در همین چند سال گذشته تعداد دانشگاه های تاسیس شده در چین از کل اروپا بیشتر بوده ، بیان این واقعیت دفاع از چین نیست ، چرا که با توجه به نابودی محیط زیست ، ماهی های خلیج فارس ، و قرداد ننگین جدید شدیدا از سیاست چین بیرارم، اما نمیشه ظهور ابرقدرت جدید را با ماستمالی و جوک گفتن ساده پنداری کرد ،
‌چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.