سفیر اسرائیل در سازمان ملل : متاسفانه توافق بین آمریکا و ایران در چند هفته آینده امضا خواهد شد

 بنیامین نتانیاهو در نشست کابینه اسرائیلرادیو فردا :سفیر اسرائیل در آمریکا و سازمان ملل گفته است که کشورش «با تاسف» به این «اطمینان» رسیده که بازگشت آمریکا به برجام و رفع بخش عمده‎‌ای از تحریم‌ها علیه ایران، که یک «کشور افراطی» است امری «حتمی است».

همچنین در پی دیدار تیم ارشدی از مقامات امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل با مقامات بلندپایه کاخ سفید، منابع ارشد اسرائیلی به رسانه‌های کشورشان گفتند که ماحصل این نشست «این تفاهم بود که با یکدیگر بر سر ایران تفاهم نداریم».


گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در واشینگتن و سازمان ملل، روز پنج‌شنبه، نهم اردیبهشت، در گفت‌وگو با رسانه وای‌نت در تل‌آویو گفت، ارزیابی اسرائیل این است که «توافق میان آمریکا و ایران در چند هفته آینده امضا خواهد شد».

آقای اردان اضافه کرد که مقامات آمریکا به آگاهی اسرائیل رسانده‌اند که در روند مذاکرات غیرمستقیم با ایران، به مشکل برخورده‌اند، اما اسرائیل «با تاسف» به این ارزیابی رسیده که دو طرف آمریکایی و ایرانی در چند هفته آینده به توافق خواهند رسید.

به گفته سفیر اسرائیل، مشکلات کنونی آمریکا و ایران در مذاکرات جاری غیر مستقیم طرفین در وین، ناشی از اختلاف مربوط به برداشتن این یا آن بخش از تحریم‌ها علیه ایران است اما «مقامات ایران تشخیص داده‌اند که اراده کلی آمریکا، مبتنی بر بازگشت به برجام، شکل گرفته است».

سفیر اسرائیل اضافه کرد که کشورش به آمریکا گفته که بازگشت به همان توافقی که در زمان دولت باراک اوباما با ایران به دست آمد، «یک اشتباه، و حتی یک اشتباه بزرگ است».

وی این سخنان را یک روز پس از دیدار و گفت‌وگوی مئیر بن‌شبات، مشاور امنیت ملی اسرائیل، با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در واشینگتن بیان کرد. گیلعاد اردان خود در این مذاکرات حضور داشته است.

به گفته وی، احیای برجام از نگاه اسرائیل، «دادن جنبه قانونی به یک کشور افراطی است که در سلطه نیروهای فناتیک قرار دارد و به آنها امکان می‌دهد هزاران سانتریفیوژ پیشرفته داشته باشند و زمان دستیابی به هسته‌ای نظامی (بمب اتم) را برایشان کوتاه خواهد کرد؛ لذا اسرائیل نمی‌خواهد بخشی از این روند باشد؛ مایل نیست که به آن مشروعیت بدهد؛ این را به (جیک) سالیوان و تیم او گفتیم».

سفیر اسرائیل همچنین گفت که به مقامات آمریکا تاکید کردیم که ما «آزادی عمل» خود را حفظ کرده و در برابر هیچ توافق بین‌المللی که بخشی از آن نباشیم، «دست‌بسته» نخواهیم نشست... و آمریکا نسبت به این امر «تفاهم» نشان می‌دهد.

نخست وزیر اسرائیل غیر از اعزام مشاور امنیت ملی خود به واشینگتن، یوسی کوهن، رئیس موساد، را نیز راهی آمریکا کرده تا او نیز بخشی از تلاش‌های اقناع دولت جو بایدن به خودداری از بازگشت به برجام باشد. اما گزارشی در خصوص دیدارهای او با مقامات آمریکایی منتشر نشده است.

آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، نیز که قرار بود با هدف مشابه این هفته به آمریکا برود، در پی گسترش درگیری‌های روزهای گذشته اسرائیلیان با فلسطینیان در شرق اورشلیم و نوار غزه، سفرش را به موعد نامعلومی موکول کرد.

آویو کوخاوی پیشتر گفته است که بازگشت آمریکا به برجام یعنی جنگ (اسرائیل) با ایران.

مقامات اسرائیلی در حالی از پیشرفت در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ابراز «نگرانی» و «تاسف» می‌کنند که سومین دور از گفت‌وگوهای کمیسیون مشترک برجام از سه‌شنبه این هفته در وین، کماکان در جریان است و شرکت‌کنندگان، بر «لزوم تسریع در روند مذاکرات» تاکید کرده‌اند.

آمریکا برای تسریع در این مذاکرات، رابرت مالی، نماینده ویژه خود در امور ایران، را به وین فرستاده است.

برخی تحلیلگران و رسانه‌های اسرائیل آقای مالی، جان کری و شمار دیگری از مقامات دولت جو بایدن را به عنوان کسانی که آماده «مماشات» با ایران و نادیده گرفتن خواسته‌های اسرائیل هستند، نکوهش می‌کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از همان آغاز حصول برجام در تیر ۱۳۹۴ از آن ناخشنود بود. وی خروج دولت دونالد ترامپ از این پیمان در اردیبهشت ۱۳۹۷ را «تحسین» و خود را مشوق آن تصمیم آقای ترامپ معرفی کرد.

ایران گفته است که اسرائیل با هدف ضربه زدن به روند مذاکرات برجام، به خرابکاری در سایت هسته‌ای نطنز در رویداد روز ۲۲ فروردین اقدام کرد. اسرائیل انتساب این خرابکاری به خود را رد نکرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
مش قصاب - مونتا، ساحل عاج

با نگاه کردن ایران به نام یک کشور و نه یک نظام همیشه رفع تحریم عالی هست اگر چه حکومت افتضاهی داره، کسانی فکر میکنن تفاهم به اخوندها قدرت دادن هست سخت در اشتباه هستن چون تحریم همیشه مردم رو ضعیف میکنه و این ضعیفی باعث قدرتمند شدن نظام در داخل میشه، دیدن کشورهایی مانند کره شمالی و کوبا و. به وضوح این رو ثابت میکنه، ترامپ هم دلش به حال مردم ایران نمیسوخت به این مطلب رسیده بود که باج بیشتری میتونه بگیره و روی اوباما رو کم کنه وگرنه اخوندا میرفتن سر میز با کله تفاهم میکرد که بزنه به نام خودش. ایرانم داره یواش یواش عراق و سوریه و افریقا و . رو میگیره :) فارغ از اخوند یا نظام دیگه ای فعلا این هست برنامه ای که برا ایران کشیدن، کشورهای بزدل اطراف هم جز بدبختی بیشتر مردم چیزی نمیخوان ببینن. اینها که دشمنان خونین اخوند خودشون رو نشون میدن روزی که اخوندا بخوان برن میشه روز عزاشون بی همه چیزا. چون فقط منافع رو براشون این آخوندا کثیف تامین میکنن. به امید روزی که تحریمها کلا رفع بشه. ✌️✌️ وضع مردم بهتر بشه آزادی یواش یواش ریخته بشه تو مملکت که هر طرفش هزاران عشق داره و صمیمت. ✌️
‌پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۳
۴۴
دیارکو - قره تپه، آذربایجان

اسرائیل جعلی تو یکی خفه شو آدم کش جنایت کار
‌پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۹
۳۴
Reza9118 - شهرکرد، ایران

[::مش قصاب - مونتا، ساحل عاج::]. برخلاف شما، من فکر نمیکنم برداشتن تحریم ها هیچ سودی واسه مردم مظلوم ایران داشته باشه، چون ما که یادمون نرفته وقتی اوباما اونهمه پول بلوکه شده رو به ایران فرستاد و تحریم ها رو ورداشت، سردران سپاه چارپایان و آخوندا چطوری اینهمه پول رو بین خودشون و حسن خرس الله تقسیم کردن و مردم فقط نگاهشون کردن..
‌پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۲
۲۵
امیر پاور - ترونتو، کانادا

دوستانی که اینجا کامنت میگذارند، خواهش میکنم سر اینکه اسرائیل دشمن ایران و ایرانیان هستش دیگه جرو بحث نکنند .اسرائیل یک کشورک امنیتی اطلاعاتی که فقط برای تجزیه کشورهای بزرگ مثل ایران و عربستان و عراق برای غارت منابع آنها ایجاد شده .و در واقع بودن اسرائیل یعنی چپاول منابع نفت و گاز و آب .ترورها و کشت و کشتارها و تجاوز به کشورهای همسایه هم که لازم نیست اینجا در موردش بحث بشه ،همه از این فعالیت کثیف اسرائیل مطلع هستند .به امید از بین رفتن دشمنان ایران و ایرانی
‌پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۹
۴۴
Democ.IR - تهران، ایران

[::امیر پاور - ترونتو، کانادا::]. پرت و پلا نگو. اسرائیل چه هیزم تری به ملت ایران فروخته؟ اسرائیل حتی با جمهوری اسلامی مشکلی نداشت و اون خمینی ملعون آتش بیار معرکه شد. امروز اگر دشمنی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل است تقصیر بر گردن جمهوری اسلامی است و آنها با ایران دشمنی ندارند بلکه با جمهوری اسلامی. تکلیف ما، به طور دقیقتر، زمانی با هم روشن خواهد شد که فردای جمهوری ننگین اسلامی روابط حسنه با کشور های دنیا داشته باشیم و آنگاه اگر کشوری شعار نابودی! ایران را داد و روزشمار برای نابودی ایران نصب کرد، می توانیم فکر دیگری بکنیم.
‌پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
۲۵
امیر پاور - ترونتو، کانادا
Demo.ir،تهران ،ایران . دوست عزیز اسرائیل قبل از انقلاب در کردستان عراق فعال بوده و خانواده بارزانیها با اسرائیل رابطه تنگاتنگ داشتند و عکسهای بارزانیها در دهه ۷۰ میلادی تا ۸۰ در اسرائیل پابلیک شده .اسرائیل تنها کشوری بود که در زمان تجزیه عراق و همه پرسی کردستان عراق ،اقلیم رو به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت .اسرائیل و عربستان تامین کنند مالی الاحواز گروهک تجزیه طلب خوزستان میباشند. اسرائیل با جمهوری آذربایجان روابط امنیتی و قرارداد اطلاعاتی به ارز ۱.۷ میلیارد دلار بعلاوه فروش هواپیمای بدون سرنشین امضا کرد .تمام این حرفها یعنی چی ؟ یعنی هر جای ایران بوی تجزیه طلبی به مشام میرسد اسرائیل در آنجا حضور دارد .تمام ترورهای دانشمندان هسته ای توسط موساد انجام گرفت و همه از آن آگاه هستند اسرائیل پشت سر تمام نا امنیتی های داخل ایران و ترورهای مشکوک میباشد .اسرائیل روزانه به آسمان لبنان و سوریه تجاوز کرده و به قول خودش سربازان ایرانی را شکار میکند .ببخشید اسرائیل میبایست چه کار اضافه انجام دهد تا شما آنها را به عنوان دشمن بشناسید؟؟؟؟ جنایات آنها در فلسطین و لبنان و اردن و غزه ....
جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۱۵
۴۴
Democ.IR - تهران، ایران
[::امیر پاور - ترونتو، کانادا::]. حرف های شما هیچگونه اساس و منطق عقلایی ندارد و چاره ای جز رد آن نمی بینم. شما یک طرفه به قاضی می روید و کینه یک طرفه دارید. اگر هم اقداماتی از اسرائیل سر زده، آنقدر بهانه و تحریک بی اساس از سمت و سوی جمهوری اسلامی شکل گرفته که پشتوانه ای برای اقدامات آنها باشد. در قضیه ترور دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی(که خادمان جمهوری اسلامی و ایدئولوژی ترور بودند و نه خادم به ایران) اسرائیل با پشتوانه سوابق تهدید های همین رژیم دست به آنها زد. چنانکه می بینیم در ترور آنها، تلفات جانبی(افراد بی گناه) نزدیک به صفر می باشد. من شخصا اسرائیل را دشمن خودم، یا دشمن ملتم یا کشورم نمی دانم و در فردای ایران آزاد هم قصد دشمنی یا تخاصم با اسرائیل، و هیچ کشور و ملت دیگری را ندارم و تنها منافع مثبت ملی ارجحیت اول است. جمهوری اسلامی در مسائل حیاتی در بین نزدیکان و نیروهای خودش هم طرفدار ندارد، چنانکه می بینیم 7 ترور موفق و تمیز، رخنه فیزیکی و سرقت اسناد و تعداد زیادی خرابکاری سایبری و تهاجم نامرئی به حساس ترین مراکزش، در نبود باور به ارزش های این رژیم است.
جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.