ایران در حال ساخت «۴ سازه جدید ضدانفجاری در مجتمع پارچین است»

 بخشی از مجتمع پارچین در شرق تهران
رادیو فردا :بررسی تصاویر ماهواره‌ای از سوی «اینتل لَب»، یک گروه بین‌المللی مشاوره اطلاعاتی، نشان می‌دهد که ایران در حال ساخت ۴ ساختمان جدید در مجتمع پارچین در شرق تهران است که با خاکریزهای بلند ضدانفجاری احاطه شده‌اند.

ینابر این گزارش، این سازه‌های عمدتاً بتنی، با ابعاد ۱۲ متر طول و ۱۲ متر عرض، در نزدیکی یک محل پرتاب موشک در دست ساخت است که کار ساخت آن فوریه ۲۰۲۰ تمام شده بود.


مجموعه نظامی پارچین در زمینه پژوهش و توسعه، تولید جنگ‌افزار شیمیایی، فناوری لیزری برای غنی‌سازی اورانیوم و ساخت سلاح و موشک و همچنین آزمایش انفجار‌های شدید «مربوط به سلاح‌های هسته‌ای» نقش دارد.

«اینتل لب» می‌نویسد که ساخت چهار سازه جدید در پارچین پس از آن انجام می‌شود که در نوامبر سال ۲۰۲۰ هم بخش جدیدی شامل شامل ده‌ها ساختمان احاطه‌شده توسط دیوارهای بتونی بلند و ضخیم به این مجتمع اضافه شده بود.

بر اساس این گزارش، «این ساخت‌وسازهای گسترده که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده به احتمال زیاد مربوط به برنامه موشکی بالیستیک ایران است، با این حال، نمی‌توان ارتباط بخشی از آن را با فعالیت‌هایی که در قالب برجام محدود شده یا باید تحت نظارت باشد، منتفی دانست.

منطقه عمومی پارچین در میان کوه‌های شرق تهران و محل استقرار بخش‌های مختلف سازمان صنایع فضایی است که خود از زیرمجموعه‌های وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هستند.

پارچین به دلیل نقشی که از پیش از سال ۲۰۰۳ در برنامه هسته‌ای ایران دارد و به خاطر موضوع ارتباط آن با «آزمایش‌ چاشنی‌های انفجاری» و «شبیه‌سازی رایانه‌ای مرتبط با انفجار هسته‌ای» و جلوگیری‌های قبلی جمهوری اسلامی از انجام بازرسی از آن، در محافل سیاسی جهان منطقه خوشنامی نیست.

رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران بامداد جمعه، ششم تیرماه ۹۹، از صدای مهیب و مشاهده یک نور نارنجی در شرق تهران خبر دادند.

ساعتی بعد یک سخنگوی وزارت دفاع ایران خبر داد که این نور شدید ناشی از انفجار «یک مخزن گاز در منطقه عمومی پارچین» بوده و «تلفاتی در بر نداشت».

با این حال بررسی ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود چنین نشان می‌داد که محل انفجار منطقه خُجیر تهران است، نه پارچین. یک روز بعد، تصاویر ماهواره‌ای این حدس را تأیید کرد.

منطقه خُجیر در نزدیکی پارچین نیز در برنامه موشک‌های بالیستیک ایران نقش به‌سزایی دارد.

در تیرماه سال ۹۹، طی ۲۱ روز، دست‌کم چهارده انفجار و آتش‌سوزی در این‌گونه اماکن مربوط به برنامه‌های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی روی داد.

گزارش «اینتل لب» از گسترش ساخت‌وساز در مجتمع پارچین در حالی منتشر می‌شود که اسرائیل و عربستان، هم‌پیمانان ایالات متحده، از دولت جو بایدن در آمریکا می‌خواهند که موضوع مهار توسعه هسته‌ای و موشکی ایران را نیز در هرگونه توافق جدید با ایران بگنجاند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

هیچ سازه ای در دنیا ضد انفجاری نیست بلکه باعث ساخت بمب های مخرب قویتری میشوند
یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.