یاسر خمینی: رهبری کاندیداتوری حسن خمینی برای انتخابات ۱۴۰۰ را صلاح ندانست

حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان شناخته می‌شودبی بی سی :یاسر خمینی از نوه‌های آیت‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، گفته برادرش حسن خمینی، در حال سبک و سنگین کردن درخواست‌ها برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری خرداد امسال بوده که پس از دیدار با آیت‌الله علی خامنه‌ای از حضور در این انتخابات منصرف شده است چرا که رهبر ایران نامزدی او را «صلاح ندانسته» است.

انتخابات ریاست جمهوری در ایران قرار است کمتر از دو ماه دیگر کشور برگزار شود و از آنجا که حسن روحانی، پس از دو دوره دیگر نمی‌تواند کاندیدا شود، جبهه موسوم به اصلاح‌طلب و میانه‌رو به دنبال معرفی نامزد خود برای جایگزینی آقای روحانی است.


روز دوشنبه، ۱۲ آوریل-۲۳ فروردین، وبسایت خبری جماران که نزدیک به خانواده آیت‌الله خمینی است به نقل از یاسر، نوه او، نوشت: «ایشان با تردید در حال مشورت و بررسی جوانب امر بودند تا اینکه امروز مطابق دیدارهای نوبه‌ای خود با رهبری به دیدن ایشان رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به صلاح ندانستند و با بیان اینکه حاج حسن آقا را مانند فرزند خود می‌دانند، از ایشان خواستند که در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند... با توجه به این توصیه، طبیعی است که تصمیم ایشان روشن است و اخوی یقینا تصمیمی برای کاندیداتوری ندارند».

آن طور که وبسایت جماران به نقل از یاسر خمینی نوشته، برادر او، حسن خمینی، در حال بررسی ورود به انتخابات با شعار معروف پدر بزرگ خود «همه با هم» بوده است.

اگرچه قانون اساسی ایران پست ریاست‌جمهوری را به عنوان رئیس قوه مجریه یکی از سه رکن اصلی جمهوریت این کشور خوانده که با رای مستقیم مردم این کشور باید انتخاب شود، اما دست کم در ۳۰ سال گذشته و پس از مرگ آیت‌الله خمینی، اکثر کاندیدهای این پست پیش از اعلام رسمی حضور در انتخابات به دنبال تایید اولیه آیت‌الله علی خامنه‌ای رفته‌اند.

با این حال، پس از وقایع خرداد ۱۳۸۸ و اعتراضات انتخاباتی که به حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی انجامید، جبهه اصلاح‌طلبی در ایران برای معرفی و تایید صلاحیت نامزدهای خود در انتخابات‌های ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و حتی شوراهای اسلامی شهرها، با محدودیت‌های فراوانی روبرو بوده است.

علاوه بر میرحسین موسوی، آخرین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی که گفته شد در سال ۱۳۸۸ بدون جلب موافقت قطعی رهبر ایران نامزد شده بود، علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی‌نژاد، دو رئیس جمهوری سابق این کشور هم به علت رد شدن صلاحیت شان از سوی شورای نگهبان نتوانستند در انتخابات‌های ریاست جمهوری دو دوره گذشته کاندید شوند. منتقدان آقای خامنه‌ای می‌گویند موافق نبودن رهبر ایران «علت اصلی» آن رد صلاحیت‌ها بود.

سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران روز ۲۸ خرداد امسال (۱۴۰۰) برگزار می‌شود و پیروز آن جایگزین حسن روحانی خواهد شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +911شاهزاده رضا پهلوی: آمادگی خود را برای هدایت و رهبری دوران گذار اعلام می‌کنم
  • +562نتانیاهو خطاب به مردم ایران: خامنه‌ای از شما بیشتر از اسرائیل می‌ترسد
  • +419اعلام آمادگی شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار و نظرات موافقان و مخالفان
  • +266شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی غیر‌قابل اعتماد و توافق با آن غیرممکن است
  • +231شاهزاده رضا پهلوی: مقابل رژیم مرگ و اعدام، مبارزه ما برای زندگی است
  • +231نظر وزیر خارجه آینده آمریکا درباره آتش‌بس در غزه: اسرائیل باید تک تک اعضای حماس را نابود کند
  • +218دانشجویان دختر بلژیکی در اعتراض به بازداشت آهو دریایی در مقابل سفارت ایران نیمه‌برهنه شدند
  • +170خبرگزاری فرانسه: موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
  • +169شرق الاوسط : اسرائیل و ترامپ طرحی برای سرنگون کردن رژیم ایران تهیه کرده‌اند
  • +150وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ بر این باور است که جمهوری اسلامی باید برای مذاکره «التماس کند»