«موج سهمگین» کرونا در ایران؛ وضعیت در تهران و اصفهان قرمز است
رأی دهید
از دیروز ۹۶ شهرستان به شهرهای قرمز و زرد اضافه شدهاند از جمله چند مرکز استان: تهران، کرج، اصفهان، شیراز، ایلام، شهرکرد و زنجان.
دولت اعلام کرد کلیه مسافرانی که به شهرهای قرمز و نارنجی جدید سفر کردهاند، ۷۲ ساعت فرصت دارند به مبدا برگشته وگرنه جریمه خواهند شد.
به گفته ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت "هم اکنون ۲۲۷ شهرستان کشور در وضعیت قرمز و نارنجی هستند و وضعیت ۲۲۱ شهر نیز زرد و آبی است".
او گفت شیوع موج جدید ویروس جهش یافته از جنوب غربی ایران آغاز شد و اکنون "غرب کشور را در بر گرفته و به سمت شمال و شمال شرق کشور در حال پیشروی است".
منابع رسمی ایران سویهای را که که نخستین بار در بریتانیا شناسایی شد نوع غالب در شیوع فعلی اعلام کردهاند. گزارش ده است که این ویروس در ایران ابتدا استان خوزستان را به شدت در گیر کرده است.
بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت قرمز، بسیار پر خطر، به این معناست که ابتلای قطعی بیش از ۲۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر در روز و همهگیری رو به گسترش باشد. در این وضعیت همه مشاغل به جز شغلهای ضروری باید تعطیل شوند.
پس از رنگ قرمز، رنگهای نارنجی، زرد و آبی قرار دارند: به این ترتیب که چهار نفر بستری در ۱۰۰ هزار نفر زرد، شش بستری در ۱۰۰ هزار نفر نارنجی و ۱۰ بستری در ۱۰۰ هزار نفر، قرمز محسوب میشوند.
رنگبندی جدید با افزودن رنگ آبی به معنای وضعیت "کمخطر" از شنبه ۲۵ بهمنماه در سراسر ایران اعمال شده است.
بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی و ورود خودروهای غیر بومی به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است.
وزیر بهداشت: مهار کرونا از دست ما رها شده
سعید نمکی وزیر بهداشت ایران میگوید: "امروزه مهار اژدهای کووید ۱۹ چموش سرکش از دست ما رها شده و مشخص نیست چه زمانی مرگ سه رقمی را کاهش دهیم. در حال حاضر در شرایط بسیار سنگین و دشوار قرار داریم".
او میگوید پیش از عید به روسای دانشگاههای علوم پزشکی برای "کنترل کرونای انگلیسی" آمادهباش داده بود اما "در مورد کنترل سفرها" مسئولان به حرف او گوش ندادند.
دولت ایران رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در تعطیلات نوروز را عامل اصلی "خیز چهارم" کرونا معرفی میکند اما منتقدان میگویند دولت قوانین محکمی برای کنترل رفت و آمدها وضع نکرده است و واکسیناسیون در بسیار کند پیش میرود.
سعید نمکی وعده داده است که ایران بهار امسال صاحب واکسن ملی میشود.
دولت ایران میگوید تحریم، بیمیلی تولیدکنندگان به فروش واکسن به ایران و احتکار مانع شده واکسن کافی تهیه شود اما منتقدان عملکرد دولت را هم یکی از این دلایل میدانند.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران دیروز گفت: "واکسیناسیون در کشور تاکنون به یک درصد جمعیت هم نرسیده و این تاخیر و عقب ماندن برای افکار عمومی قابل پذیرش نیست".
همزمان به نقل از کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان و غذا و دارو ایران گزارش شده است که وی تایید کرد که اولین محموله واکسن کرونا تحت برنامه کواکس در راه ایران است.
آقای جهانپور گفت که واکسنی ارسالی به ایران از نوع آکسفورد-آسترازنکا است که در کره جنوبی تولید شده است.