روزنامه جمهوری اسلامی نسبت به آمدن دولت سپاهی هشدار داد

العربیه :روزنامه «جمهوری اسلامی» خطاب به کاندیداهای نظامی نوشت: «افکار عمومی، در شرایطی که یک فرد سپاهی رئیس‌جمهور باشد، تمام مشکلات، نواقص، نارسائی‌ها و گرفتاری‌های شخصی و خانوادگی و عمومی را به سپاه پاسداران نسبت خواهد داد. مردم در آن شرایط، سپاه را حتی مسئول نان و آب و برق و گاز و مرغ و گوشت و میوه خود نیز خواهند دانست و این نهاد نظامی از چشم مردم خواهد افتاد، درست مثل روحانیت که با برعهده گرفتن همین مسئولیت‌ها دچار چنین وضعیتی شده است».

این روزنامه، در سرمقاله 24 اسفند خود، در رد استدلال کسانی که از نامزدی سپاهیان حمایت می‌کنند نوشت: «مردم می‌گویند 5 یا 6 نفر از سرداران سپاه دنبال رئیس ‌جمهور شدن، هستند... این قضاوت افکار عمومی ... معیار روشنی برای فهم دقیق این واقعیت است که از نگاه مردم، افراد نظامی همیشه نظامی شناخته می‌شوند حتی اگر لباس شخصی پوشیده باشند».

این روزنامه حکومتی با اذعان به اینکه هیچ قانون و ضابطه‌ای بر رقابتهای انتخاباتی حاکم نیست، نوشت: «رقابت‌های انتخاباتی در کشور متاسفانه سالهاست که به مبتذل‌ترین صحنه بی‌آبرو ساختن همدیگر و کشاندن مباحث شخصی و صنفی و حتی خانوادگی به تلویزیون و فضای مجازی و بیرون مرزها تبدیل شده است».

«جمهوری اسلامی» سپاهیان را از ورود به کارزاری بی‌ضابطه انتخاباتی برحذر داشت و هشدار داد: «روشن است که در چنین هماورد بی‌حساب و کتابی چه ضربه‌هائی به تشکیلات نظامی وارد خواهد شد و نظامیان چه بخواهند و چه نخواهند وارد دسته‌بندی‌های سیاسی می‌شوند».
حمایت خامنه‌ای

اما نظامیان با اتکا به اظهارات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در رابطه با تشکیل «دولت جوان انقلابی» و دفاع همه جانبه او از حضور نظامیان، و د در راستای گذر از سخنان خمینی در منع حضور نظامیان در سیاسیت، خود را برای کاندیداتوری کرسی ریاست‌جمهوری آماده کرده‌اند.

نامزدی سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه خاتم، حسین دهقان، وزیر سابق دفاع، محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه و برخی دیگر از نظامیان، انتخابات ریاست جمهوری خرداد 1400 را به عرصه رقابت میان فرماندهان سپاه تبدیل کرده است.

این بار دوم است که روزنامه «جمهوری اسلامی» از نامزدی تعدادی از اعضای سپاه پاسداران برای کرسی ریاست جمهوری انتقاد می‌کند. در 11 اسفند نیز، مسیح مهاجری، مدیر مسؤول این روزنامه، طی یادداشتی با استناد به گفته‌های روح‌الله خمینی، ورود نظامیان به عرصه انتخابات به مصلحت کشور ندانست. مسیح مهاجری، در آن یادداشت اظهار نمود: «از رفتن روحانیون از صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به معنای واگذار کردن آن به نظامیان نیست».

او حضور بیش از 40 عضو سپاه پاسداران در مجلس فعلی بی فایده و خطرناک توصیف کرد و گفت: «نظامیان تخصص دیگری دارند که تناسبی با مدیریت سیاسی – اجرایی کشور ندارد. همین حالا که مجلس یازدهم بیش از ۴۰ عضو نظامی دارد و مدیریت آن نیز برعهده یک نظامی است، می‌بینیم که نه‌ تنها توفیقی در پیشبرد اهداف نظام متناسب با نیاز کشور ندارد، بلکه در مواردی با برخوردهای تهدیدآمیز، شاکله قانونگذاری را از مسیر طبیعی خارج کرده است».

روزنامه کیهان، نزدیک به بیت رهبری، پاسخ تندی به یادداشت مسیح مهاجری نوشت و ضمن متهم کردن او به دنباله‌روی از افراطیون مدعی اصلاحات نوشت: «افراطیون مدعی اصلاحات - و محافل رسانه‌ای دنباله‌رو آنها - بیش از هر چیز، از اینکه دولت، با مدیریتی حزب‌اللهی و پرانرژی نو شود و بساط مدیریت تنبل و اشرافیت‌زده و غربگرا را برچیند، نگران هستند و به همین دلیل هم سعی می‌کنند هرکدام از نامزدها را به بهانه‌ای آماج ترور شخصیت قرار دهند یا نسخه مصلحت نبودن نامزدی‌شان را بپیچند».

اغلب تحلیل‌گران، کاندیداتوری پرتعداد سپاهیان را خیز سپاه پاسداران با چراغ سبز علی خامنه‌ای، رهبر ایران، برای قبضه تمامی ارکان قدرت ایران قلمداد کردند. این تحلیل‌گران بر این باور هستند که نظام به این جمع‌بندی رسیده که چالش‌های پیش رو مانند چالش جایگزینی رهبر فعلی و حل و فصل توافق اتمی را می‌توان با یکدست کردن حاکمیت بهتر به سرانجام رساند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.