اسرائیل از خمپاره‌های نقطه‌زن فوق مدرن خود رونمایی کرد

دویچه وله :وزارت دفاع اسرائیل از سیستم "خمپاره‌های نقطه‌زن فوق مدرن" این کشور رونمایی کرد. این خمپاره‌زن ساخت یک شرکت تولید تجهیزات نظامی اسرائیلی و مجهز به هدف‌گیری با سیستم GPS و لیزر و گلوله‌های خمپاره از نوع جدید است. 

وزارت دفاع و نیروی زمینی اسرائیل روز یکشنبه ۲۴ اسفند (۱۴ مارس)  از سیستم پدافند جدیدی در این کشور به نام آیرون استینگ "Iron Sting" رونمایی کرد. این سیستم هدف گیری و هدایت دقیق خمپاره انداز ۱۲۰ میلیمتری را با انحراف  تنها چند متر امکان پذیر می‌سازد و اولین نوع خود در جهان است.


روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آخارونوت" در گزارشی در این باره نوشته است که این سیستم هم برای نبرد میدانی و هم برای هدف‌گیری دقیق در مناطق مسکونی ساخته شده و می‌توان با آن ٰ«از زدن خسارت به ویژه در شهرها جلوگیری کرد».

به گفته مقام‌های نظامی اسرائیل این یک برنامه «بسیار پیچیده و سیستمی بی‌نظیر» در جهان است. بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل گفته است: "این سیستم که توسط صنایع اسرائیل در اختیار ارتش قرار گرفته، میدان نبرد را تغییر می دهد و واحدهای ما را با تجهیزات دقیق تر و موثرتر مجهز می‌کند."

سازنده  "خمپاره‌های نقطه‌زن فوق مدرن" شرکت اسرائیلی البیت سیستم (Elbit Systems) از بزرگ‌ترین کنسرن‌های تجهیزات هوا فضا، فناوری الکترونیکی و تولیدات نظامی است و ۱۰ سال برای توسعه این نوآوری سرمایه‌گذاری کرده است. این سیستم در مرحله آزمایش بر نفربر M113 و خودروی نظامی Hummer-4X4 است. پس از پایان آزمایش‌های نهایی، تولید انبوه آن آغاز می شود تا نیروهای مسلح اسرائیل به زودی به سیستم خمپاره انداز جدید مجهز شوند.

روزنامه "یدیعوت آهخارونوت" نوشته است که کارشناسان نظامی مدت هاست شاهد این روند هستند که درگیری‌ها از نبردهای عظیم میدانی بین ارتش‌های منظم به سمت نبردهای نامنظم با دشمنان حرکت می‌کند. اسرائیل می‌خواهد با رونمایی از یک سیستم دقیق خمپاره انداز خود را با شرایط جدید وفق دهد و از نظر فنی برتر از مخالفان خود باقی بماند.

درگیری ارتش اسرائیل اغلب با نیروهای فلسطینی در نوار غزه یا نیروهای حزب‌الله لبنان است که به گفته این ارتش از غیرنظامیان گاه به به عنوان سپر زنده برای جنگ‌های نامنظم استفاده می‌کنند. اسرائیل می‌گوید این تاکتیک مقابله را برای این کشور بسیار دشوار می کند و اکنون به کمک "Iron Sting" می‌تواند بدون هدف قرار دادن ساختمان‌هایی که هدف آن نیستند یا محلی که غیرنظامیان در آن هستند، فقط مواضع دشمن را هدف بگیرد.

ایران و اسرائیل در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر در گسترش و نوسازی امکانات و تجهیزات نظامی خود در منطقه قرار دارند. یک روز پس از رونمایی از این سیستم نیروی دریایی سپاه از یک شهرموشکی جدید با موشک‌های کروز و بالستیک و تعداد زیادی سامانه رونمایی کرد.

در حال حاضر نیز رئیس جمهور اسرائیل همراه با رئیس ستاد مشترک این کشور در سفری اروپایی تلاش می‌کنند کشورهای این منطقه را برای اعمال فشار بیشتر بر ایران در راستای دست شستن از برنامه اتمی‌اش سوق دهند. همزمان رئیس ستاد نیروهای مسلح ایران در نامه‌ای به فرمانده کل سپاه از "آمادگی همه ظرفیت‌ها برای نابودی اسرائیل" سخن گفته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند