سخنگوی قوه قضائیه: حکم ۳۱ سال حبس اکبر طبری در دیوان عالی تایید شد

بی بی سی :غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، در تازه‌ترین نشست خبری خود گفت حکم ۳۱سال حبس اکبر طبری در دیوان عالی تایید شد.

غلامحسین اسماعیلی گفت: "محکومیت وی در ارتباط با لیدری و سردستگی باند ارتشاء به ۳۱ سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی و استرداد فهرست بلندبالای تحصیل شده از سوی دیوان عالی کشور تایید و قطعی شده است".


به گفته سخنگوی قوه قضائیه، "تنها در ارتباط با اتهام پولشویی تردید وجود دارد و سایر محکومیت‌ها به تایید دیوان عالی کشور رسیده است".

آقای طبری پیش از دستگیری برای دو دهه در سمت‌های عالی قوه قضائیه فعالیت کرده بود و در آن سال‌ها معاونت اجرایی حوزه ریاست و مدیرکلی امور مالی قوه قضائیه را بر عهده داشت.

دستگیری اکبر طبری و ۲۲متهم مرتبط با وی در پرونده موسوم به "فساد مالی" یکی از پرونده های جنجالی سال های اخیر بوده است. مقام های قوه قضائیه به ریاست ابراهیم رئیسی دستگیری آقای طبری را در راستای "مبارزه با فساد در قوه قضائیه" خوانده‌اند و بارها آن را نماد تغییرات در دوره ریاست آقای رئیسی عنوان کرده‌اند.

منتقدان اما این برخوردها را جناحی و تسویه حساب‌های درون جناح‌های قدرت می‌دانند.

یکی از متهمان این پرونده قاضی منصوری در رومانی بود. او قصد داشت برای حضور در دادگاه به ایران بازگردد که ناگهان خبر مرگ وی منتشر شد. خانواده قاضی منصوری معتقدند که او به قتل رسیده است.

در ۲۰ سال گذشته که قوه قضائیه بارها از سوی منتقدانش با اتهام فساد مواجه بوده، اکبر طبری، معاونت اجرایی ریاست و مدیرکلی امور مالی این نهاد را بر عهده داشته. اما در تمام این سال‌های پر حاشیه قوه قضائیه، او توانست خود را در سایه نگه دارد و به ندرت عکس و خبری از او به رسانه‌ها درز کرد.

اما نام اکبر طبری در فاصله چهارماه پس از برکناری‌اش در اواخر سال ۱۳۹۷ بارها تکرار شد تا آنکه اطلاعات سپاه او را ۲۳ تیرماه امسال بازداشت کرد.

گفته می‌شود بازداشت او با دستور مستقیم ابراهیم رئیسی، رئیس جدید قوه قضائیه، انجام شده است.

آقای لاریجانی پس از دستگیری اکبر طبری ابتدا از او دفاع کرده بود اما بعدتر پس از جدل لفظی با یزدی رئیس پیش قوه قضائیه از موضع خود عقب نشست.

چند ماه پیش اکبر طبری در نامه‌ای فاش کرد که دستگیری او در زمانی رخ داد که او در منزل آقای لاریجانی در آمل در شمال ایران مهمان وی بوده و ماموران سپاه پاسداران با درگیری با تیم محافظان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دستگیرش کردند.

اکبر طبری در نامه‌ای که از زندان اوین به روزنامه شرق چاپ تهران فرستاد خود را بی‌گناه معرفی کرده و گفته است که به مدت بیست سال "خدمت صادقانه" به محمود هاشمی شاهرودی و صادق لاریجانی روسای پیشین قوه قضائیه کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
این همون حکم قطع دست دزد در فقه پویای شیعه است البته تا دست کی باشه. یعنی من اگر نون ۴ بار بدزدم مفسد فی الاعرضم ولی لواسون رو بدزدم کار درستیه. پس نتیجه اخلاقی در فقه پویا بزرگ بدزدی درست تره.
‌سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲
۴۲
paksan - ایران، ایران
اینم عدالت. جوک ! طرف رو به ظن خرید و فروش دلار میگیرن سریع اعدام میکنند 250 کیلو سکه که خودشون گفتند و بخاطرش اعدام کردند یهو نیست میشه تازه سکه 5 میلیونی بعد اعدام اون بدبخت از 5 میلیون میشه 15 میلیون هیچکس متهم نمیشه. یکی دیگه با هماهنگی عناصر امنیتی وام جعلی میگیره کارخانه میزنه و تولید میکنه سریع اعدام میشه و اموالش رو بالا میکشند. یارو دزدی کرده دستش رو تو مشهد قطع میکنند. یا طرف عرق خورده و معتاد به عرق بوده اعدامش میکنند . بعد این لجن که همه نوع رشوه و همه نوع ساخت و پاخت و دخالت در احکام قضایی به نفع مجرمان و فساد قابل اعدام داره 31 سال حبس؟ اونم حبس از نوع قاضی مرتضوی قاتل که برای خودشون چهار روز میان دو روز مرخصی تو خونه. اینجاست که باید عدالت ولایت فاسد فقیه رو لجن نامید که این لجن رو به حضرت علی و حسین و پیامبر می مالند تا خودشون رو مطهر کنند. اگر کسی حقش اعدام باشه دقیقا همین آقاست چرا که وقتی مقام و قدرت داری هر جرم کوچکی بسیار بسیار مهمتر و شدیدتر از یک آدم معمولی هستش و اثر و فشار و تخریب اون فساد و جرم یک مقام عالی رتبه بسیار بسیار بیشتر از یک آدم معمولیه.
‌سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۱
۶۳
vg2000 - اسلو، نروژ
سر مردم و با چه چیزهای گرم می کن ازین در میره تو از در میاد بیرون میره میره دنبال عشق و حال
‌سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۳
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
یکی از اولین مبارزان بر علیه حکومت جمهوری اسلامی بعد از جنگ این طبری هست. روزنامه ش در دهه هفتاد عالی بود.
‌سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.