اتهام کیهان به چهار فیلم‌ساز

فرارو: روزنامه کیهان در یک خبر کوتاه چهار فیلمساز ایرانی را متهم به "سفارشی سازی" برای جشنواره های خارجی کرد.
 

این روزنامه به بهانه حمایت سی هزار یورویی جشنواره برلین از فیلمی که پیمان معادی تهیه کننده آن است، نوشت: "جشنواره برلین با اختصاص 30 هزار یورو، یک فیلم به نام «چیزهایی که تو می‌کشی» را به پیمان معادی سفارش داد. این یکی دیگر از سرمایه‌گذاری‌های مستقیم و علنی جشنواره‌های خارجی برای هدایت سینمای ایران به سمت‌وسوی مورد نظرشان به شمار می‌رود." 

این در حالی است که صندوق سینمای جهان جشنواره برلین (WCF) آذر ماه فهرست ۱۲ پروژه از کشورهای مختلف را که شامل دریافت کمک مالی می‌شوند، اعلام کرد.  یکی از آن دوازده پروژه فیلم تازه پیمان معادی به کارگردانی علیرضا خاتمی بود. 
 
دیگر پروژه‌ها از کشورهای ترکیه، موزامبیک، قرقیزستان، گینه، کنگو، جمهوری چک، اندونزی و سنگال از سوی هیات داوران صندوق جهانی فیلم انتخاب شده‌اند.
 
کیهان در بخش دیگری از گزارش خود اصغر فرهادی فیلمساز برنده جایزه اسکار را هم به دریافت کمک مالی برای "سفارشی سازی" متهم کرد. 
 
کیهان نوشت: "قبلا نیز اتحادیه اروپا با سرمایه‌گذاری و سفارش فیلمی به نام «گذشته» به اصغر فرهادی، اثری ضد اسلامی را در تحقیر مسلمانان مهاجر تهیه کرده بود و همچنین انستیتو فیلم دوحه وابسته به امیر قطر هم با سرمایه‌گذاری بر فیلم «فروشنده»، فیلمی ضد انسانی را به اصغر فرهادی سفارش داد که جایزه اسکار را برایش به همراه آورد."
 
این روزنامه رسول اف و مسعود بخشی را هم مورد انتقاد قرار داد و افزود: «حمایت و سفارش فیلم از سوی برخی نهادهای دولتی آلمان و همین جشنواره برلین به فیلم‌های «شیطان وجود ندارد» ساخته رسول‌اف و «یلدا» از مسعود بخشی باعث شد فیلم‌های یاد شده علی‌رغم ساختار ضعیف و آماتوری به بخش مسابقه جشنواره برلین راه پیدا کرده و با وجود فیلم‌های قوی به نظر منتقدین حاضر در جشنواره مانند «هرگز، به ندرت، گاهی، همیشه» و یا «اولین گاو»، جایزه اول جشنواره به فیلم رسول اف داده شده و برای عدم حضورش در برلین پروپاگاندای بسیاری راه بیندازند.»
 
به نوشته کیهان جشنواره فیلم برلین "اغلب حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها و سفارش‌هایش را برای ساخت فیلم‌هایی اختصاص می‌دهد که با سیاست‌های ضدبشری و سلطه‌گرایانه اتحادیه اروپا (از گردانندگان اصلی این جشنواره) همخوان باشد، خصوصا با حضور مدیران جدید این جشنواره که به ضدایرانی بودن شهره هستند (آنها در مدیریت جشنواره لوکارنو با هرگونه حضور فیلم‌های ساخته شده ایران مخالف بودند) سیاست ضدایرانی این جشنواره نیز تقویت شده است."
 
این روزنامه در پایان  پیمان معادی را متهم کرد که "با بازی در فیلم‌های نژادپرستانه آمریکایی مانند «پسران ابوغریب» و «13 ساعت در بنغازی» پیش از این نیز در حمایت از نگرش ضدایرانی و ضداسلامی جریان فرهنگی غرب فعالیت کرده بود. او با ساخت فیلم «برف روی کاج‌ها» به تحقیر و توهین خانواده ایرانی پرداخت و آن را درون فساد و روابط غیراخلاقی تصویر نمود."
 
کیهان چندی پیش نیز برخی چهره های مشهور سینما و تلویزیون از جمله امیر مهدی ژوله، محسن تنابنده و سعید آقاخانی را مورد انتقاد قرار داده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
Persiangulf2535 - لند‌ن، انگلستان

بدون شک پست ترین و کثیف ترین روزنامه ائی که در کل دنیا چاپ میشه هم کیهان هستش با وقاحتی باور نکردنی.
یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +305ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +204وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +175ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +162فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +160شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +154شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +153پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +150وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید