نگران نباشید زیرا احتمال انتقال کرونا از طریق سطوح کم است
رأی دهید
در پی بسیاری از پژوهشهایی که پیشتر در مورد تأثیر پاندمی کرونا بر روی سطوح و لزوم ضدعفونیسازی آنها منتشر شده، بررسیهای جدید نشان دادند که بهتر است اولویت به محافظت از چشم و ماسکهای صورت، داده شود زیرا این کار به شکلی موثرتر از ضدعفونیکردن سطوح، از شیوع بیشتر پاندمی جلوگیری میکند.
پژوهشی استرالیایی که توسط روزنامه «گاردین» منتشر شد، نشان داد که انتقال پاندمی از سطوح، آنطور که برخی نگران بودند، دیگر عامل مهمی در شیوع کرونا نیست.
کارشناسان استرالیایی فاش کردند که زمانی که کرونا برای اولین بار در کشورشان ظاهر گردید، آنها درخواست ضدعفونی کردن سطوح موجود در فروشگاههای مواد غذایی و سطح بستههای پستی را از مسئولان کردند. مسئولان ذیربط نیز اقدام به ضدعفونی سازی خیابانهای شهرها، دکمههای چراغهای راهنمایی، صندلیها و حتی نردهها کردند.
علیرغم این اقدامات، موارد ابتلا افزایش یافت که باعث شد «حسن والی» استادیار و متخصص اپیدمیولوژیک دانشگاه لا تروب، به این جمعبندی برسد که بعد از یک سال و اندی از شیوع اپیدمی، انتقال سطحی کرونا آن طور که قبلاً بیم آن میرفت، دیگر عامل مهمی در بروز این بیماری نیست.
والی گفت: «من میخواهم بهصراحت بگویم که هیچ چیز از نظر شستن دستها و بهداشت شخصی نباید تغییر کند. ما میتوانیم کمتر در مورد شستن هر سطح به میزان 20 بار در روز نگرانی داشته باشیم و فقط به بهداشت خوب دستها و فاصلهگذاری اجتماعی، ماندن در خانه هنگام بیماری توجه کنیم. رعایت این موارد میتواند برای جلوگیری از انتشار ویروس کافی باشد.»
این دانشمند تأکید کرد: «گسترش غبار معلق، مهمترین عامل محرک برای انتقال کووید19 در هنگام تماس نزدیک فرد با فرد است زیرا در این صورت، ذرات کوچک قطرات مایع و قطرات حاوی ویروس به ویژه هنگام سرفه و عطسه، منتقل شده و دیگران را مبتلا میسازند.»
والی تأکید کرد که این بدان معنا نیست که انتقال بیماری از طریق سطوح، محتمل نبوده یا خطرناک نیست و میتوانیم آن را نادیده بگیریم بلکه فقط باید بپذیریم که تهدید ناشی از این روش انتقال امری ممکن است، هرچند احتمالش کم باشد.»
پژوهشهای مبالغهآمیز
بر اساس مفاد این پژوهش، دامن زدن به نگرانی در مورد شیوع پاندمی از طریق سطوح، معلول پژوهشهای قبلی است که به شکلی مبالغهآمیز در این خصوص ابراز نگرانی کرده بودند.
پیتر کولیجنون متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه ملی استرالیا نیز تأیید کرد که تمام شواهد موجود نشان میدهد، افرادی که در نزدیکی هم در حال صحبت، سرفه، آواز خواندن و نفس کشیدن شدید هستند، بیش از سطوح، باعث گسترش ویروس کرونا میشوند.
شایان ذکر است که بیش از 111.61 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به ویروس کرونا هستند در حالی که مجموع مرگهای ناشی از کرونا در جهان به بیش از دو میلیون و 574877 مورد رسیده است.