نایب‌ رئیس مجلس ایران: تست کرونای ۲۵ درصد مسافرانی که از خارج به ایران می‌آیند مثبت است

 امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب‌ رئیس مجلس شورای اسلامیرادیو فردا :نایب‌ رئیس مجلس شورای اسلامی می‌گوید در حالی که تست کرونای ٢۵ درصد مسافرانی که از خارج به ایران می‌آیند مثبت است، ۹۰ درصد آنها قرنطینه را رعایت نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی که عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز هست، روز شنبه ۱۸ بهمن ماه ضمن هشدار درباره انتقال ویروس جهش‌یافته به کشور گفت: «این ویروس، رشد سرایتش فوق‌العاده سریع است و اگر میانگین همه‌گیری ویروس قبلی دو هفته است، انتشار این ویروس کمتر از سه چهار روز اتفاق می‌افتد.»


آخرین آمار ارائه شده درباره ویروس جهش‌یافته در ایران به ۲۱ دی ماه بازمی‌گردد. وزیر بهداشت ایران در این تاریخ ابتلای پنج نفر به ویروس جهش‌یافته را در کشور تائید کرد و چند روز بعد سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد که همه این بیماران در تهران هستند.

تاکنون منابع غیررسمی از شناسایی تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به ویروس‌ جهش‌یافته در سایر شهرهای ایران خبر داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دوم بهمن ماه از «شناسایی دو مورد مشکوک به ویروس کرونای انگلیسی در هرمزگان» در فضای مجازی خبر داد. اما مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان این خبر را «بی‌اساس» خواند و از شناسایی منتشرکنندگان این شایعه و برخورد قضایی و حقوقی با آنان خبر داده بود.

وزیر بهداشت ایران روز ۱۶ دی‌ماه ورود «اولین مورد» ویروس کرونای جهش‌یافته به ایران را در حالی تأیید کرد که بر اساس اعلام‌های رسمی، پروازهای بین ایران و بریتانیا از روز اول دی‌ماه به حالت تعلیق درآمده بود.

با توجه به اعلام دیرهنگام وزارت بهداشت مبنی بر شناسایی اولین بیمار مبتلا به کرونای جهش‌یافته گمان می‌رود تعداد واقعی بیماران مبتلا به این ویروس بیشتر از آمارهای رسمی باشد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۱ بهمن ماه از ابلاغ پروتکل‌های سختگیرانه‌ای برای مراقبت از مرزها خبر داده و گفته بود همه مسافرانی که از هر مبدایی وارد کشور می‌شوند، باید تست پی سی آر منفی داشته باشند و دوباره در داخل از آنها تست گرفته می‌شود.

علیرضا رئیسی همچنین گفته بود که مسافرانی که از اروپا وارد کشور می شوند علاوه بر تست کرونا باید ۱۴ روز در خانه قرنطینه باشند.

آقای رئیسی اما درباره نحوه نظارت بر قرنطینه شهروندان ایرانی توضیحی نداده بود.

بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، کسانی که به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا می‌شوند به طور متوسط آن را به ۱.۵ نفر انتقال می‌دهند، حال آن که این میزان در مورد ویروس قبلی کرونا ۱.۱ نفر بود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.